Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Tävling i Strömstad

Kategori:

I helgen var det tävling i Strömstad, jag dömde några klasser som jag inte hade elever som red i. Det var tyvärr inte så mycket starter, synd för det är en fin tävlingsplats. Roligt var däremot att det var 5 st ekipage från Lysekil i Msv B, flera av dem mina elever. För bara några år sen var det bara någon enstaka som red Msv dressyr i Lysekil, känns som vi höjt statusen ett snäpp på våra dressyrryttare och har nu ganska många tävlingsekipage. 

Kenth och Vilgot fick en 2-plac i Msv C och gjorde en fin debut i Msv B men det är bytena som vi behöver jobba vidare med, de går bra när han är kvick i bakbenen men han blir ofta efter bak.


Credo o Sofia red oxå Msv B och gjorde ett mkt fint travpgm, men han blir så spänd i galoppen och går ur form och är inte alls fokuserad. Så utmaningen med honom är att få honom rund och avspänd i galoppen och att få bytena till vänster att fungera, han stampar inte till innan bytet utan häver sig iväg med stort steg fram och efter bak, till höger gör han alltid rena byten oå träning. Han gör mycket bra skolor och ökningar i traven är så smidig där och Sofia har verkligen kommit på hur hon ska rida honom. 
Igår fick jag en flygtur när vi tränade byten och han stegrade sig och flög en bit framåt, inte då kul, en capriole, för han satte sig rejält innan han sköt iväg.
Johanna och Don Bellisimo fick 2 fina ritter i Msv C 65 % och Msv B på 63%, kul


Kommentarer


Kommentera inlägget här: