Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

27 november

Kategori:

Idag har julgardiner och ljusstakar åkt fram i fönstren. Det är ju lite mysigt faktiskt. Om det bara kunde sluta att regna. Var och tränade tidigt i morse, Vilja gick riktigt bra, vi tränade programmet vi skulle ha ridit i Åmål, FEI Lagtävlan för juniorer som också var kvalklass för MSV A.

Men på em ringde de från Åmål och sa att tävlingen var inställd pga för få anmälningar, det var ju himla trist.

Vi ska få några lass till med grus till paddocken så fort det har torkat upp, det blir nog bra, den har sjunkt ihop lite på mitten så det blir stora pölar.

22 November

Kategori:

Tävling på GFRK i Göteborg, och jag startade som nr 6 och det var 22 starter i klassen. Det kändes riktigt bra förutom att jag fick urusla hörnpasseringar överallt, fick inte heller riktigt den stunsen i traven som vi kan ha på träning ibland. Men det vi hade tränat på i veckan både hos Anki  och hemma sen, dvs skolorna och ryggningen med låång halt innan det resulterade i en 8:a och på några av skolorna 7:or.

Bytena funkade klockrent, men däremot är ju mellangångarterna lite mesiga, fast jag tycker att det känns som det blir en ökning så syns det inte lika mycket, något att jobba rejält med.

Vi skrapade iallafall ihop 64,13% och blev 6:a och placerad. Det var faktiskt bara 7 poäng upp till seger för de vann på strax över 65%, så inte så långt borta och mitt mål för dagen på 62%, gick hem och det är jag väldigt glad för. Min duktiga lilla Vilja.

Det var långväntat och jag låg 3:a länge, men det var kul att hinna sitta och titta lite, det gick ju MSV A på den andra banan så man hade 2 ekipage att titta på samtidigt.

20 november

Kategori:

Vad det har regnat i veckan, men idag var det faktiskt lite finare väder. Har varit uppe i hagen och dikat lite och försökt få vattnet att rinna ner i trumman där all dränering går till. Problemet är att det inte verkar vara någon utrinning från den trumman, trist. Här kan man gräva ner hur mycket pengar som helst på grus och dränering.

Det är så himla blött. Det är en damm i Divas hage, men gruset har kommit så förhoppningsvis blir det bra när det kommer på plats. Paddocken är full med vatten och det verkar inte som dräneringen tar undan alls, i fredags red jag ändå där i spöregn genom vattenpölarna.


Vårt hus i Jämtland är ute på hemnet nu, så här ser det ut där vi bodde förut
http://www.hemnet.se/beskrivning/557067

Idag har vi varit och tränat programmet på klubben och imorgon är det tävling. Så nu laddar vi 14.20 startar jag.


Håll tummarna för oss, ska rida så det ryker, och verkligen fokusera imorgon.


Här är två filmer från Sofia och Divas hoppträning i onsdags. En från när det gick bra, och en från när det gick.....mindre bra (:17 November

Kategori:

Har precis varit hos Anki och ridit ett träningspass, Vilja tyckte hon var duktig och fortsatte med byten i varje, fast idag gjorde hon det utan mina hjälper.

Hon trivs iallafall på Ankis underlag och var ljuvlig att rida, hon var t.o.m bättre i traven än i galoppen idag, och öppnorna går riktigt bra, men vi har lite svårare att hitta schwungen i slutorna.

Fick den här bilden från Annica (tack snälla) uppifrån Jämtland, gissa vem som är på bilden???
Ledtråd: ponnyn heter Frasse och bilden är från 70-talet

Jag hade iallafall en svart hjälm även på den tiden så det är inte jag!!

Igår fick vi iallafall hjälp att gräva ut för foderhäcken och så ska vi grus upp så hästarna slipper stå i lera och äta hösilaget. Är inte riktigt van vid det här klimatet och vi har problem med mugg, men jag vill inte ha några fler tips för det finns inga vi inte har provat och det slutar ändå alltid med att vi får använda antibiotika.

Nästa helg ska jag köra programträning på klubben, så alla ni som vill träna inför Klubbmästerskapet hör av er eller sätt upp er på lista på klubben.

Nu ska jag sova för imorgon kl 8 ska det bli ännu ett träningspass hos Anki och sen duscha och upp till jobbet i Angered och programmera lite Java.


Tävling 15 november

Kategori:Vi gick felfritt i 90 cm, men dock två stopp och en rivning på 1m.
Men vi fick en liten söt rosett iaf :)

/Sofia

Fredag 13 November

Kategori:

Idag har Erika vaccinerat sig för svinfluensan och känner sig riktigt risig ikväll, Kenth och Sofia var in till stan igår och satte sig på hälsocentralen, fyllde i alla papper och väntade en lång stund, men de fick inget vaccin för de tillhörde inte riskgrupperna.

Så här blev vårt nya kontor förresten, och idag fick vi igång värmen och snart har vi el också, vi blev lovade nästa vecka så vi hoppas på det. Sen ska vi skaffa ny dator! Just nu slåss vi om 1 !!! bärbar.
FondväggenImorgon är det dressyrdomarkurs i Göteborg.

12 November

Kategori:

Igår var jag och Sofia på klubben och tränade, det var lugnt i ridhuset kl 19 och vi fick vara själva. Vilja gick super och vi försökte faktiskt oss på att byta varje, det var inte lätt, man måste vara väldigt snabb själv. Vi fick iallafall till 2 på rad flera gånger.

Fick lite reklam i tidningen från programträningen i Färgelanda
http://bohuslaningen.se/sport/1.637122

Ikväll ska Erika och jag på bio och se "This is it"

Dressyrträning

Kategori:

Tränade för Stefan Jansson i lördags, det blev ett riktigt styrketräningspass med mycket fokus på gångarterna, och träna samlingen. Vilja är ju lång i kroppen och blir lätt väldigt vinglig när man samlar henne.

Här är lite film från träningen som Sofia har satt ihop och Kenth filmat
I vanliga fall rider jag ju för Anki, men ibland är det är kul att ibland träna för Stefan också, han kommer ju med jämna mellanrum till Lysekil.

9 november

Kategori:

Pandora har varit på Skara djursjukhus och de har gått igenom henne med röntgen och ultraljud. Hon har pålagringar i SI-leden på båda sidor och kraftig inflammation i musklerna runt omkring. Hon har behandlats med kortison för att läka inflammationen och ska på återbesök till Tjörn om en månad.

Första veckan ska Pandora gå i en sjukhage och sen ska hon prommeneras och ev tömköras fram till återbesöket. Det är ca 55 % chans att hon blir återställd, men inget hindrar att hon i annat fall används i avel. Vi hoppas på det bästa, eller kanske det kan bli dressyrhäst av henne?

Pandora är försiktigt inriden och har även vilat med föl ett år och ändå blir det så här med en 6-årig häst med dubbeldiplom. Tråkigt men vi håller hoppet uppe.

9 november

Kategori:

Programträning

Jag var uppe i Färgelanda och hade programträning med 10 ponnier och hästar.
De red allt från LC - MSV B, det var kul att se nya hästar och nya ryttare. Sen är det roligt att kunna binda ihop domeriet med tränarbiten, för ofta tycker jag att det kan vara ett glapp där. Ryttarna kommer hem till sin tränare med ett protokoll eller en film och sen ska tränaren försöka tolka varför inte poängen blev så bra som man hade tänkt sig. Det är inte så lätt.

Vi började med att rida det program de hade valt, sen plockade vi ut vissa delar som de behövde träna på.
och körde ca 20 minuter / häst.

Hoppträning på Stuteri Light

Kolla här vilka fina bilder som ANETTE har tagit på Sofia och Vilja.

Från hoppträningen hemma igår.
5 november

Kategori:

Kenth har varit till Tjörn på ultraljud med Fabiola ikväll, det gick bra, hon är dräktig. Egentligen så visste vi det för hon har en riktig fölmage redan.

Igår var det tävlingsmöte i Jörlanda, det var mycket diskussioner om divisionerna, och vi fck några datum, det är så vi slåss om helgerna och det finns nästan inga kvar. Med det menas att vi som ryttare har hur mycket tävlingar som helst att åka på. Det är lite kul när de tycker att det är långt att åka på tävling 10 mil från Göteborg, i Jämtland åkte vi ju till Umeå utan att klaga och dit är det 40 mil, enkel resa! fast det var lite långt.

Iallafall så var det ingen ide att åka hem så det blev hotell i Götet istället, så kunde jag vara tidigt på jobbet i morse och hann göra klart programmen, så imorgon blir det lite nya saker.

Det var stopp i avloppet i stallet, det blir så mycket lera och alla vill spola benen, så det blir helt tjockt i avloppen, vi fick dock upp det efter att ha varit där och grejat allihop. Sen blev det en liten träingsstund på ridbanan under strålastarljuset. Det är riktigt mörkt nu så det är skönt att ha planen.En gammal bild på blivande mamman.

Nästa vecka kommer de och hämtar all taggtråd vi har tagit ner, ska bli skönt att få bort den.
Det är håll Sverige rent som hämtar skräp från gårdarna gratis.

3 november

Kategori:

Vi gjorde klart rummet uppe i helgen och ställde in kontorsmöblerna som jag hade fått, det blev ett riktigt bra kontor, det som saknas nu är värme och el, men får ta det om ett tag.

Kostnaden den här omgången är
Innertak 1400 kr (hade glömt det)
Tapeter 1000 kr
Golv 500 kr
Lister/dörrfoder 1400 kr, visserligen vitmålade men visst är det lite dyrt för det förhållandevis lilla materialet.
Dekorklossar 230 kr.
+ lite målarfärg till fönster
Summa: 4530 kr

Taklilsterna är inte uppe ännu, har varit och köpt dekorklossar som jag ska sätta i hörnet för att slippa gering, det är för svårt.

Sen var det stängning av hage till unghästarna, det är nästan klart, tråden ska dras också.

Under veckorna hinner vi inte så mycket mer än att få allt att snurra runt, men idag red jag för Anki och Vilja gick super. Som vanligt fokus på skolorna, kanske börjar vi få kläm på dem nu. Hon gjorde fina byten och börjar samla sig riktigt bra i galoppen så piruett åt höger satte hon sig fint i.

På torsdag ska Fabiola på ultraljud för att kolla om fölet är kvar i magen, men hon är så tjock redan så det borde inte vara några problem.