Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Träningar på Rotviks gård

Kategori:

den här veckan drog träningarna igång i nya ridhuset på Rotviks gård. Tror hästarna trivdes i det ridhuset, underlaget var fint och hade satt sig bra och vindnätet gjorde att det kändes luftigt och fräscht.

Jag kommer att ha träningar här varannan fredag em jämna veckor, kom gärna och kolla.

Jenny dom har Rotviks gård har satsat på att bygga 20 boxar och ridhus och är även hästtandläkare. kul när folk vågar förverkliga sina drömmar.

Flash Light

Kategori:

Har skadat sitt bakben, förmodligen stukat det han är skulle men stödjer lite grand på det. han och Fiona står inne för att han ska hålla sig lugn och stilla.

Palatino

Kategori:

 
e. Warsteiner u. Pandora ue Magini
 
Palatino är såld till Eva Tavér i Kiruna, Det blir lång väg för Palatino att flytta, men han kommer nog att få ett bra liv med Eva där uppe i norr, Eva är en rutinerad dressyrryttare så vi hoppas att vi får se Palatino på resultatlistorna så småningom.
 
Vi kommer att sakna den här ljuvliga snälla och trevliga hästen här hos oss.
 
 

Fölvisning på Troya

Kategori:

Så idag var det dagen för fölvisningen och 6 hästar skulle flätas och fixas på morgonen. 
 
Allt gick enligt planerna, vi fick hjälp på morgonen av Carina, Linnea, Bea, Sofie och Marcus, jättebra hjälp, vi hjälptes åt att fläta och borsta, när allt var klart så skulle de lastas och Marcus och Kenth lyfte in fölet i transporten och då gick stona snällt efter, vi hade 3 transporter och kom iväg enligt planerna kl 12.30. Man behöver verkligen en stab med folk runt sig när man ska åka med så här många hästar.
 
När vi kom fram vid 14 tiden hann vi se på några hoppföl och sen så var det dags att ta ut och börja finputsen.
 
Så följ med på vår fölvisning här nedan, det är Linnea Fahlesson som har tagit alla fina kort idag
 

Flash Light
 
e. Bellagio - Figaro R 
 
Flash Light är minstingen i samlingen född 21 juni och han fick kommentarerna Högställd, ngt omusklad, utrycksfyllt huvud, och på gången Vägvinnande god mekanink (8, 7, 7, 8, 8.5, 7 = 45,5)
 
 
 
 
 
 
 

 
Det var 2 st mellan varje av våra hästar, så det var snabbt lasta och ut med nästa häst.
 

 
Spot Light
e. Sir Oldenbug - Akribori
 
Han fick omdömet välutv, välmusklad, överbyggd, djup bål, välformat kors och på gångarterna Avspänd vägvinnande, Rytmisk galopp men något kort. Poängen blev (8, 8, 7, 7,5, 7,7 = 44,5)
 
På Troya kom även Jenny (Royal Faith förra ägare) och Andreas och hjälpte till.
 
 
 
 
 

 
 
Qlever Light
 
e. Qlever Hill Q - Briar som vi hämtade i Jämtland i juli.
 
Qlever fick bäst poäng av våra idag och fick även han Välproportionerlig, välutvecklad, överbyggd, välansatt hals, välbenad, vägvinnande och rörlig skritt, Taktmässig god elasticitet i traven och välbalanserad rund galopp.
(8, 7,5, 8, 8, 8, 7 = 46,7)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Träning inför fölvisningen

Kategori:

nu är det full fart med träning av fölen inför söndagens fölvisning, vi ska iväg med 3 föl och ska visa dem mellan kl 15 och 16.30 så det kommer att bli ett högt tempo.
Flash Light (Bellagio - Figaro R)

Spot Light (Sir Oldenburg - Akribori)
Qlever Light (Qlever Hill Q- Briar)


Lördagens lagklass

Kategori:

Idag var det min tur att rida för laget, jag var först ut i klassen, det är ju aldrig så kul, framridningen var något bättre idag tung på vissa ställen, jag tyckte att jag hade Vilja mer med mig idag och hon kändes fin när jag kom in på banan, banan var toppenfin idag och Vilja skötte sig bra på banan och hon blev lite låg ibland men släppte aldig handen och lyssnade på mig nästan hela tiden, vi hade en miss i bytesserien och så var det en sluta som de inte var nöjda med böjningen, tyvärr blev det bara 62,4 % trots att jag hade en toppenfin känsla. Men vi måste sätta alla rörelser för att få högre.
 
Laget blev 12:a och det är ju iallafall på den övre hälften, så vi får nog vara nöjda. Och det har varit väldigt kul att vara iväg med det här gänget.  Anki lagledare och tränare, Sylvia, Charlotte (egentligen Sylvias hjälp men hjälpte oss alla med flätor och bära grejor till och från uppvärmningen, tusen tack )  Therese och hennes dotter Elin (som peppade oss alla och tog fina foto.
 
Dessutom så var mina vänner Tina Wermelin, Maria Sörenstam, Berit Fält (och hennes dotter) där och hejade på oss i lagklassen, tack för det :)
 
Therese vann dagens MSV A:1 med sin fina häst Quam quam, Den hästen har hur mycket kapacitet som helst.
 
Här är laget från Göteborg och Bohusläns distrikt (Ankis Team)  från vänster Sylvia, Therese, Anki och Marianne, jackorna sponsrades av Anki och MyOne.
 
Ritterna finns på Web Tv om ni vill kolla, prova den här länken.
 
 
Vi åkte hem idag vid kl 17 och det tog precis 7 timmar ända hem efter att ha lämnat av Anki i Ljungskile och var hemma strax efter midnatt.
 
Det har varit en kul helg.

Ankis team

Kategori:

efter dagen ligger laget 6:a, det är 5 lag som går till final och nu är det bara har kvar.Vilja hade jobbigt med framridningen idag, hon är inte bra på tungt underlag, och när hon kom in på banan började det ganska bra men den rullade hon in nosen och jag jobbade verkligen med att få henne framför skänken och stundvis har hon fin, piruetter blev bra, men vi missade serien och när hon skulle rygga så passade hon, så kanske var det det som ställde till det. strategin för imorgon är att få henne mer framför skänken och korta stigbyglarna så jag kommer åt henne. fick drygt 62%.

Sylvia o Ravelina

Kategori:

nu har även Sylvia ridit, en jättefin ritt, ned Ravenlina i riktigt fin form, uppe och framför skänken, fick tyvärr en miss i serien och sista halten. 62,209% fick hon. vi ligger bra till i laget:)Therese och Quam quam

Kategori:

Hun är första ritten gjord, Quam rör sig fantastiskt, och gjorde härliga ökningar, de hade någon miss och hade för bråttom i ryggningen.

vi väntar med spänning på procenten. Nu kom den 68,4 % vi står vid sekretariatet, men Håkan ringde från Göteborg och berättade, härligt

Fredag

Kategori:

Vilja hade förstås grävt en grop i boxen i natt men annars var hon böjd, vi red ut en sväng i skogen och provade banan i 10 minuter, den är blöt men kanske torkar upp innan kvällen. Therese och Quam är först ut idag. kl 15.07.

Träffade på Marie-Louise fd. granne från Kännåsen i Jämtland, kul.snygga jackor

Kategori:

Anki sponsrade oss med snygga jackor från Myone


Aug. 08, 2013

Kategori:utan mat

Kategori:

Nu har vi ridit och nattar hästarna, Vilja tycker att tältstallet är lite otäckt för att det låter av regnet på taket. när vi väl kom därifrån fanns det inte ett matställe öppet.

som tur var hade Therese vin och jag hade slängt ner lite bröd o fil o flingor o en kylväska så som tur var kunde vi dela oå det, himla synd att jag inte hann bre mackorna...

Vallentuna

Kategori:

framme efter 7.5 tim resa och det öser ner här.Lag-SM

Kategori:

jag ska försöka blogga.under helgen och lägga in foto.Lag-SM Dagen före avfärd

Kategori:

Nu är allt packat och smörjt inför resan till Stockholm imorgon. Webkameran är monterad och bilen städad.
 
Idag var det lite spännande för när jag skulle rida på morgonen så hade en sadelgjordstropp gått av, så jag åkte först in till Torp till skomakaren där men han kunde inte fixa det hade ingen så grov tråd och sydde inte för hand!
 
Men vi har ju en skomakare i Lysekil som bara har öppet några timmar på em, så jag for dit och frågade om han kunde fixa det snabbt och vilken räddare i nöden, Kenth hämtade sadeln kl 18 och då var den klar. 
 
Var iväg till Toric center och hade träningar med Maria och Carina, Maria bjöd på fika i sadelkammaren så vi satt och surrade en stund efter och sen hem och skrittade ut Vilja en tur i skogen.
 
Mötte Marie i stallet som strålade idag när hon skulle ut på första skrittturen med Elize efter en hel sommar vila pga skada.
 
Men nu är nog allt packat och imorgon ska jag plocka upp Anki i Ljungskile och sen vidare mot Stockholm.
 
Vi har blivit lottade som lag nr 1, känns inte toppen men man får väl släppa det. Första klassen blev iaf ändrad så jag och Sylvia rider som 1:a i våra lagklasser och Therese fick starta 4:a i sin klass, men det är väl inte spikat förrän imorgon kväll.
 
Nu är vi superladdade och kommer att göra vårt absolut bästa alla i laget.