Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Laholm

Kategori:

nu är vi på plats i Laholm,åkte tidigt i imorse från Anki och nu står Vilja i ett svalt stall

Briona

Kategori:

Briona är dräktig på ca 17 dygn med Bocelli 1044
 
 
 
Här är en film på årets föl e. Don Romantic ue Briar
 
Frågan är bara vad hon ska heta Roxanna eller Romanza eller något helt annat???
 

Lilla Edet tävling

Kategori:

I helgen var det tävling i Lilla Edet och jag och Vilja debuterade Int II, Vilja kändes fin, men domarna tyckte att hon var lite låg i formen vilket givetvis slog igenom på alla bedömningspunkter, men fick iaf bra poäng på passage och piaff (7:a på en) som vi har tränat mycket på. men 57 % är vi inte nöjda med så det är bara att träna vidare.
 
 
 
På söndagen red vi Int I och då var Vilja bättre i formen och vi fick 65 % och hamnade på 7:e i resultatlistan, mycket nöjd, men den är ju lite enklare än Int II inga byten i varje och ingen piaff och passage. men det är piruetter och bytesserier och galoppsax.
 
Men glänste gjorde Sofia och Credo som fick över 67 % och och fick placering (6:a) i MSV C:1 och fick också sitt andra kval till MSV B, så nu kan de fortsätta att träna byten, men årets mål är ändå att få honom att vara jämn i MSV C klasserna.
 
Nästa helg blir det Laholm för mig och Vilja, men sen blir det ett tävlingsuppehåll igen.
 
Duktiga var också Carina med Elektra som också fick sitt andra kval i MSV C och Sofie med Fiona, den fina 4:åringen som vi lånade och tog föl på förra året (Flash Light) som placerade sig i LC:1.
Maria och Hot Stuff som debuterade MSV B:5 med fina procent och Pernilla Nyman från Färgelanda som red ihop över 64 % på sin första LA:3, 

några dagar i Falsterbo

Kategori:

vi har haft några sköna semester dagar i Falsterbo med Sofie och Marcus, kollat på dressyr och shoppat. bott på hotell i Malmö och ättit gott.











Träningslägret sista dagen

Kategori:

härliga dagar med sol och underlaget har hållit bra, men Kenth har sladdar många gånger lägrets yngste deltagaren på största hästen var
Alvin på Piskop

Maria på Piskop




Maria på Hot Stuff ska starta Msv B:5 till helgen



Maja på Denice tränar på LA-nivå


Clara på Tamara tränar oxå LA


Dressyr och hoppläger

Kategori:

Härliga lägerdagar med strålande sol natten mellan måndag och tisdag var det ösregn och åska men lagom till Maja skulle träna kl 8 så sken solen upp och det blev jättefint väder. Måndagkvällen åkte vi in till Lysekil och gick på måndagsklubben i havsbadsparken jättemysigt att äta på bryggan där och lyssna på "No Tjafs". På tisdagen var det träningar precis hela dagen hoppning mitt på dagen och dressyr fm och em. Hästarna gör sitt allra bästa trots att det är så hett ute. På kvällen så fotade Sofia och vi bjöd på ryttarmiddag och det var tropisk värme i trädgården och vi satt ute till mitt i natten. Nu är sista dagen igång och det kommer nya bilder på bloggen snart.
vimmelbilder från Stuteri Lights träningar det har varit kul dagar med full fart massa hästar och trevliga kvällar.
Sofie och Fiona