Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Briona och Royal Faith

Kategori:

Båda våra ston är nu konstaterat dräktiga med den här hingsten, och ska förhoppningsvis föla i början av juni 2016.
 

Total Hope

TOTILAS – DON SHUFRO 

Totilas Gribaldi Kostolany
Gondola II
Lominka Glendale
Elsa
Weihegold Don Schufro Donnerhall
Fiesta
Weihevoll Sandro Hit
Felicita

2012, svart, 

 

 

 

 

 

 

 
 

Rapport från senaste veckan

Kategori:

Vilja och jag har varit i Laholm på meeting, åkte ner på torsdagen för att hinna rida på banorna på kvällen där.
På fredag var det då dags för en Intermediare 1b alltså nivån högre än i Lilla Edet och då ingår passage, piaff och 7 byten i varje. Travprogrammet gick hyfsat bre, men i skritten skulle hon klia sig och när jag tog tyglarna började hon greja med tungan, och tyvärr lyckades hon även denna gång att lägga den över betten, jag hade nog tyvärr missat att jag hade släppt ner betten ett hål under veckan. Hon blev tom i handen och helt ostyrbar, men tänkte att vi behövde rida igenom så att det inte blir problem i framtiden. Så red nästan klart programmet men gick ut i sista rörelsen. Faktiskt lyckades hon med ettorna.
 
Dag 2 skulle jag rida Intermediare II och var rejält nervös, men Anki, min tränare skulle döma Grand Prix dagen efter och kom ner tidigare, och då var hon på mig att jag skulle framåtbjudningen och jobba mer med bakbenen in under hennes långa kropp. När jag kom in på banan kändes hon fin och jag kunde jobba mig igenom hela programmet och hon kändes uppe och fin i handen, vi missade 2:orna ( men klarade 1:orna 11 st) och en sluta men det övriga gick riktigt bra, fick 61,3 % och det är det högsta hittills i den här klassen, kval till nästa nivå ligger på 62% så ganska nära. Kände mig trots allt nöjd med helgen eller iaf Lördagen.
 
Andromeda är hos Josefin Hansén som Kenth tränar henne för och de funkar fantastiskt fint ihop.
 
De har gjort två starter på Åby i 1.15 och 1,20 och hade en rivning i vardera och nu är de i Varberg på meeting och har gått en 1.15 och två 1.20 och gått 2 nollor och en rivning i sista klassen. Nu är det några dagars vila och sen meeting i Lilla Edet.
 
Andromeda och Josefin första dagen i Varberg i 1.10m
 
 

Sandro Light

Kategori:

 
Sandro är nu såld som dressyrhäst till Monica i Malmö och vi önskar henne lycka till med honom och hoppas att vi får följa honom på hans nya äventyr.
 
Monica och Sandro kommer nog att bli ett bra team, de verkar komma bra överens och hon har provat honom i alla situationer, med uteritt, lastbilar och traktorer och hoppning och dressyrjobb.
 

Lilla Edet tävling

Kategori:

I helgen har det varit stort meeting i Lilla Edet,torsdag till Söndag. 
 
Det blev en trevlig helg med både dömning och tävling. Det är alltid fina tävlingar i Lilla Edet.
 
Vilgot tävlade 3 Msv C klasser och fick placering i alla klasser han går ganska stadigt runt 70% och gör inga missar, så gick han två Msv B klasser och vi behöver jobba vidare med bytena för de blev inte rena, men trots det fick vi 67 % i Msv B:2. Men vilken härlig häst, bara han lär sig byten så kan han kapacitet att gå hur långt som helst 
 
Sofia tävlade Credo i Msv B:2 och Msv B:3, det såg så mjukt och fint ut, och bytena är rena de flesta gånger nu.
 
Lördag och söndag gick Vilja Intermediare I, första dagen kändes hon mjuk och fin på framridningen, men när jag gick in på banan fick jag henne inte riktigt framför mig och hon blir ju lätt låg fram om man inte får ordning på hennes långa kropp och bakbenen under sig och jag kände redan från början att hon blev lägre och lägre och i saxen la hon över tungan över bettet, fortsatte dock med längning och byten i vart 3:e men sen i piruetten så gick det inte längre, så jag var tvungen att avbryta. 
 
Men när jag fick analyserat, så bestämde jag mig för att byta stångbettet till det gamla sprenger där bågen går framåt. Och så red jag fram längre och hon var rejält framför skänkeln och det gick bra, var noga och hade henne uppe hela programmet och det blev 66,2 % och blev 4:a, och så fick jag 2 år till i kvalet och kan fortsätta tävla svår dressyr tills hon är 15 år :)