Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Bete 2015

Kategori:

Lite bilder från beteshagen i kväll
 
Sofia Björk har tagit bilderna
Carisma (Canvas Plus - Akribori)
 
 
 
 
 
Fia (mor) och Carisma (tonårsdotter)
 
 
Vilgot, Carisma
 
 
Boccé Light (Bocelli - Briar)
 
 
 
 
 
 
 

Don Bellisimo

Kategori:

Fina Don Bellisimo har nu flyttat med sin nya ägare Johanna, känns väldigt tomt men jag är så glad för Johannas skull, det blir en perfekt häst till henne.Hon har redan varit ute och fått fina placeringar och segrar på honom så de klickar verkligen. Lycka till Johanna och Don Bellisimo. 
 
 
 
Jag och Don Bellisimo har haft ett underbart år, slitit och tränat i ur och skur och ofta ridit 3 hästar och han har bara gått från klarhet till klarhet. Jag är så glad över den här lilla hästen och han får verkligen ett bra liv )
 
Lite bilder från vårt år :)
 
 
 
 
 
 
 

Bete mm

Kategori:

Äntligen bete, och så diskussioner om vilka som ska gå med vilka, alltid lika svårt, en del ska äta mycket och en del lite och fölstona kan vara tuffa.
 
Vilgot kom in med ett stort sår på benet, det var nog Briona som hade sparkat honom, tråkigt. Men det såg rent ut och jag tvättde ordentligt med Jodopax, men han får stå inne i natt. Det satt på öerarmen och han var inte hallt ännu...
 
Credos sommarproblem är att han tappar skor så fort han går ut bete som är större än grushagarna. Idag åkte Sofia över till vår hovlagarAnna och satte på skon, för vi kunde inte hitta den.
 
Fia är på betäcknng på Rotviks gärd och givetvis blev det över midsommar när det är problem med postgången. Och hingsten vi hade valt kunde inte leverera så vi fick tänka om, nu blev det en intressant hingst.
 
 
http://flyinge.se/avel/hingstar/conthinder/
 
Så spännande att se vad en Royal Faith + Continter blir för något.
 

Vilgot

Kategori:

Vilgot är en 8-årig valack som är e. Black Coffé u. Virona ue. Vivaldi 173 cm hög.
 
http://www.blup.se/sv-SE/horses/202794-vilgot-swb
 
 
 
 
 
Vi fick ner Vilgot i maj och egentligen för försäljning från Jämtland och Ann-Sofie Lilja som vi även köpte Briona vårt avelsto av.
 
Jag känner Ann-Sofie väl och har följt Vilgot sedan han var liten, han har varit på utbildning hos Åsa Nyström som unghäst och är väl grundutbildad av henne och sen av Ann-Sofie. Tävlad upp till MSV C, men är ännu inte helt befäst i bytena.
 
Vilgot är en riktig gentleman, en genomsnäll häst som tycker om att ha saker i munnen och bli pussad på mulen :)
Ståtlig med sina fyra vita ben.
 
Nu är han i alla fall vår häst, för vi beslutade att köpa honom eftersom han passar både mig och Kenth och har kapacitet för de höga klasserna (tror vi iaf).
 
Vi köpte honom på fredag och på lördag tävlade jag i Trollhättan för första gången och fick då 71,3 % och i den andra MSV C fick vi 66% så kvalet till MSV B är klart, nu är det till att träna byten.
 
 

Brionas föl

Kategori:

En lite jobbigare fölning än vanligt, och man har ju ont om tid när det väl har startat, Briona var orolig på kvällen men verkans kom inte igång, så när vattnet hade gått och två hovar kom ut och inget mer hände fick vi dra, huvudet låg lite snett så Kengh lyckades putta det rätt och sen hjälpte Briona till på slutet. En stor men lite tagen hingst e. Boccelli ue Briar mörkbrun med 4 vita strumpor och en vit fläck på nosen, 
Nu väntar vi på att han ska resa sig och äta,