Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Lag-SM

Kategori:

Här är teamet som åker till Lag SM för Göteborg och Bohusläns distrikt 9-11 augusti går det av stapeln i Vallentuna utanför Stockholm och där är det i dagsläget 25 lag som ska vara med att tampas om Lag SM-titeln.
 
I vårt lag är det från vänster Sylvia Håkansson - Ravelina, Marianne Höglind Björk - Vilja, Anki Tifält (tränare) och Terese Nilsson Quam-Quam.
 
 

24 Juli

Kategori:

Idag hade vi besök av Kenths kusin Bettan och hennes barn Natalie och Olivia, och Bettans väninna Lena och hennes son Johan.
 
 
Natalie tog de här bilderna på hästarna och de tyckte att vi hade för lite bilder på Royal Faith, och det får vi ju ändra på.
 
Spot Light e.Sir Oldenburg ue.Akribori och Royal Faith e.Akribori ue.Cesam
 

 
Spot Light
 
 
Royal Faith
 
 
Spot Light och Royal Faith
 
 
Royal Faith och Spotlight
 
 
Spot Light, Spirea och Klivija
 
Royal Faith
 
Spot Light tycker att Spirea har sovit tillräckligt länge...
 
 
 
 
 
Spot Light och Royal Faith
 
 
och igen
 
 
 
Och idag har vi också beslutat oss för att Fionas fölunge ska heta Flash Light istället
 
Så här är Flash Light e.Bellagio ue Figaro R
 
 
 

Briona och Qlever Light

Kategori:

Det var ett snabbt besök i Jämtland, vi hann svänga förbi hos Dahlborgs där det som vanligt var full fart, fast klockan var 21, känns som vi inte har varit därifrån alls, poolen var fylld och uppvärmd, hästarna i stallet var de samma, barnen hade vuxit och de hade en massa projekt på gång på sin stora gård, det är jättekul att träffa dem som vanligt,
 
Vi åkte bort till Katarina också i Kläppe och tittade på Fantasy (som vi har fött upp) e. Dionysos ue,Nobel(som vi har fött upp) som hade blivit stor häst, inte lika tunn och spenslig som förut, Katarina hade oxå byggd ridbana 20 x 60, såg jättefint ut, till skillnad från här nere så var gruset svart istället för rött här nere.
 
Vi bodde över hos Lena och Elin i Ås och hade en trevlig kväll där, de letar hopphäst och har varit runt i Sverige och kollat, men det är inte lätt att hitta något som passar.
 
På morgonen kl 7 var vi hos Ann-Sofie Lilja för att lasta på vår häst som vi köpte i april men inte har sett live än. Hon såg välmående ut med ganska stor mage men snygg, fölungen var stor med rejäla ledgångar, snygg fux med 2 vita bakben och bläs.
 
Mellanlandning i Ytterhogdal hos Svärmor
 
 
Äntligen hemma i Lyse
 
Briona och Qlever Light e.Qlever Hill ue. Briar
 
 
 
 
 

Vivaladiva

Kategori:

i morse lastade vi Vivaladiva kl 5, hon knatade bara rätt på och stod helt still, 80 mil senare var vi framme i Vivas nya hem i Västerkälen i Krokom.
 
Viva tog det hela med ro och var inte ens svettig, när vi lastade ur henne tyckte hon att det var skönt att få komma ut i sin nya hage.
 
Viva med sin nya ägarinna Jacqueline.
 
 

Intermediare 1

Kategori:

sista dagen i lilla Edet och jag skulle starta Int 1, idag var det bara en bana och de högsta klasserna, det är det dom är då roligt led det här meetinget att det är från LC - Grand Prix.

fick hjälp av Anki på frsmridningen och vi jobbade bara med formen, fram med handen istället för upp om hon kryper in med nosen, så svårt att komma ihåg. Rörelserna är ju egentligen inget problem, jag slarvade lite med ett byte som kom för tidigt, men annars jättenöjd, serierna satt och jättefina piruetter, men jag får jobba som attan med stämplarna. 64,3 % och 6:a första utanför placering som vanligt...

20 Juli

Kategori:

I helgen är det Summer Dressage Festival i Lilla Edet och jag och  Vilja är anmälda till Diamantcupen, fredagen startade med MSV A:1 och det är ju mycket varmt här nere så det är till att ta det lite vackert med framridningen, Vilja kändes fin på framridningen men inte riktigt som i Färgelanda, men det gick ok, hon satte alla rörelser men blev lite låg och bakom hand i vissa rörelser, S-volterna och slutan är svårast att hålla henne framför skänkeln, men vi fick iaf ca 65 %
 
Idag var det Prix St George och det brukar ju vara ett bra program för oss, och Vilja kändes riktigt fin på framridningen men när vi kom ner på banan och jag släppte spöet så hade jag svårt att hålla nosen framme, det är mitt största problem, det var ganska mjukt på banan idag och hon snubblade in i första halten och det brukar ju vara hennes glansnummer. Sen missade vi skrittpiruetterna och galopppiruetterna eftersom hon inte gick fram riktigt och hon bytte flera gånger innan där bytet skulle komma och så missade vi 4:orna och det gör hon aldrig, hon är stensäker i bytena, så idag var det allt mellan 3:or och 7:or, inte nöjd med att jag inte orkar hålla henne framför skänkeln. Idag blev det bara drygt 60 ynka % men vi var inte värda mer heller. 
 
Men idag var det lite annat kul som hände, Eva från Kiruna var här och tittade på Palatino och tror att hon blev riktigt förtjust i honom och det var nog ömsesidigt för Palatino höll sig intill henne i hagen hela tiden. Så kanske, kanske så blir det så att Palatino ska flytta långt norrut, 160 mil är det till Kiruna.
 
 
 
 
 
Imorgon får Palatino och Sandro åka tillbaka till betet och Jag och Vilja har vår sista dag i Lilla Edet med en Intermediare I. det är iaf mycket fina tävlingar och härlig stämning och man känner de flesta som tävlar nu i.o.m Dressyrpoolen.

Våra ston

Kategori:

Nu är båda våra ston dräktiga, skönt.
 
Royal Faith med Canvas plus på ca 20 dygn nu borde föla runt 25 maj nästa år. En skimmel kanske?
 
 
 
Briona är dräktig med Blue hors Don Romantic och borde föla runt den 4 juni 2014.
 
 
Det känns som mycket spännande hingstar och vi är nöjda med våra val i år och hoppas att allt kommer att gå bra för det ska man aldrig ta för givet.
 
 

Vivaladiva

Kategori:

Viva som hon kallas vår söta lilla ponny 1-åring är såld. Det var egentligen av en händelse som jag missade när de andra på jobbet gick på lunch så jag fick gå själv, Gick ner på Tai buffen och tog en sushi och läste facebook och då såg jag att Susanne Wallehed i Krokom sökte en ohanterad unghäst ponny som hon kunde prägla och rida in till sin dotter Jaquline som är 4,5 år. Jag tyckte precis att Vivaladiva passade in på beskrivningen, Sofia och Linnea har borstat och lyft hovar och lett henne i grimma förstås och så är hon ju verkad av Dick med jämna mellanrum men annars är det inte så mycket gjort. 
 
Så i början på veckan så kom Susanne och Jaquline och en kompis till Susanne ner och tittade på Viva och hon verkligen fjäskade in sig hos Jaqline och snusade henne i håret hela tiden :) Så det kommer nog att bli perfekt.
Jaquline tyckte att Vivaladiva skulle hon ha, det hade hon bestämt sig för.
 
Och så blev de mest förtjusta i Viva av de hästar de kollade på och det var vi glada för, så nu är det bestämt att hon ska följa med oss upp till Jämtland när vi ska hämta Briona på måndag. 
 
Vi har lastat och kört henne en gång och det hinner bli någon mer gång i helgen innan vi far den långa vägen upp till Jämtland, på två dagar har vi tänkt att vi ska ta oss fram och tillbaka.
 
Det som var extra roligt är att Viva kommer att hamna i närheten av där hennes mamma stod och det var också en av argumenten att de känner till Lady Godiver som en snäll ponny.
 
Vi önskar Jaquline och Susanne lycka till med Viva.
 
 
 

Liibert

Kategori:

 
 
Liibert är såld till Jeanette Nielsen i Färgelanda och vi önskar henne lycka till med den här stora snälla hästen.
 
Igår skjutsade vi dit honom till Färgelanda RK där han kommer att bo. Jag kommer att fortsätta träffa honom framöver eftersom Jeanette tränar dressyr för mig. Lycka till :)
 
 
 
 

Träningsläger

Kategori:

Vilka härliga dagar vi har haft, fullt med ryttare som har varit här och tränat med sina hästar under 3 soliga fina dagar. 
 
Vi har kört hoppning på förmiddagarna och dressyr från lunch till fram på kvällen. En del har lämnat kvar sina hästar här och bott över hos oss och en del har åkt emellan.
 
Det har varit strålande väder och alla verkade nöjda och glada. Ekipagen har varit allt från LD - Msv B ekipage, jättekul.
 
Markus och Kent fick också äntligen upp den fina skylten som jag fick i 50-års present.
 
På kvällarna bjöd vi på middag i trädgården och det blev mysiga ganska varma kvällar som vi satt ute och surrade, pratade häst och hade mysigt.
 
 
 
 
 
Här är ett axplock av ekipagen
 
 
 
Sofie med Queen Ayala
 
 
Maria och Archibald
 
Sara och Morris
 
 
 
 
Sofia hade dessutom en foto sudio där hon tog porträtt på hästarna om man ville det.
 
 
Sofia hade satt upp en foto studio och tog porträttbilder på hästarna
 
Så här fina blev några av Sofias bilder, se mer på www.sofiabjörk.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Firefly, målning, fölsläpp mm

Kategori:

Under senaste veckorna har jag jobbat mycket, men i stallet har det hänt en hel del, har knappt hunnit rida Vilja men i stallet har det högtryckstvättats och målats, Bea och Linnea har målat massor och så här fint blev det.
Grått och vitt och nya galler i fönstren. De har gjort ett fantastiskt jobb.
 
 
 
 
 
Firefly som har varit på inridning under en månad och idag kom hans ägare och hämtade hem honom, han kan nu gå i alla gångarter på ridbanan i ett friskt tempo och gå ut i skogen på en kortare uteritt. Johanna red själv med honom på ridbanan idag innan hon åkte hem med honom.  Firefly är en trevlig liten häst som har lätt för att lära och är arbetsvillig och okomplicerad,
 
Idag fick även Fiona och Ray of Light gå ner på betet, det är alltid lite nervöst att släppa ihop fölen och det blir ganska livat en stund och lätt att någon kommer i kläm. De sprang några varv i hagen men snälla Fiona sa faktiskt ifrån och höll bra reda på sin fina fölunge
 
 
I veckan har vi även haft hovslagare och jag har gjort massor av byten i varje och haft en del träningar på utebanan och på klubben, 
 
 Vi har varit och shoppat på Tre hästar, Nya hinderstöd och schabrak, måste rekommendera Waldhausen tror jag de heter, de enda schabraken som är stora nog till min sadel och ändrar sig inget i tvätten och kostar bara 220 kr, fynd!
 
Nu är det semseter några veckor, så skönt.