Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Till salu Wilbur 4-årig valack e.Biggles ue. Walör 162 cm

Kategori:

Fina Wilbur är nu till salu, en trevlig häst som alltid gör sitt bästa och älskar att jobba, klar för att lotsa ut på dressyrbanorna. Okomplicerad i all hantering.

För mer information gå in på hemsidan

VivaLaDiva

Kategori:VivaLaDiva är ett stoföl e Boccacio Arden u. Lady Godiver född den 23 maj 2012. Ett brunt ponnyföl med 3 vita strumpor och bläs.

Divas överaskning

Kategori:

mms_img-14850101 (MMS)

När jag kom ut i stallet i morse gav jag hästarna mat och donade på, först när Kenth kom ut en stund senare upptäckte han att det stod ett föl i Divas box. Helt torr och diade redan. Ett fint stofil med bläs och tre vita strumpor. Båda två mår bra. Enligt våra beräkningar skulle det inte komma förrän 6 juni.

Debut i Int I

Kategori:

Idag debuterade jag och Vilja i Int I och vi hade även idag lite problem att jag inte fick upp henne framför mig, rörelserna har hon inga problem med men bärigheten har vi fått jobba med, från början la hon sig lite bakom och släppte ryggen och jag kunde inte ens sakta av henne från trav till skritt, vi fick jobba med det en bra stund och även med vänsterbogen som for ut. Men en kvart innan vi skulle in hade både Vilja och jag tillräckligt med adrenalin och hon kändes superfin, lite skritt innan vi skulle in och rida runt banan som var samma som igår lite på baksidan och lugnt och skönt. Precis innan jag skulle in på banan gick en främmande karl förbi och sa att jag hade en väldigt vacker häst, det var skönt att höra precis när man behövde det och hjälpte mig nog lite extra.

Passade på att peppa henne lite och när vi red in på banan var hon med mig hela tiden, härligt. Vi hade två missar ett fel i 3:orna och ena piruetten hann hon före mig och snodde runt alldeles för fort, men 62,675 % var en skön debut och kvalat till nästa nivå, men där kommer alla svårigheter som är kvar så det får nog vänta ett tag.

Vilja ska nog få ett par veckors vila nu för nu är det inga tävlingar för oss på ett tag :)

Det var en skön och solig dag och fina hästar.

Vilja var väldigt glad när jag släppte ut henne i hagen vid 19.30 tiden.

Tävling i Björbäck

Kategori:

Är på fina tävlingar i Björbäck. Idag har Vilja gått Prix st George på 60,2 %, vi missade en del i skritten tyvärr, men var i övrigt nöjd med henne, hon var stadig i travprogrammet och galoppprogrammet var också stabilt utan missar, men hon behöver få mer bärighet, blev många 6:or idag, startade allra först, det är inte en fördel tyvärr.

Men vi kommer igen imorgon då ska vi starta vår första Intermediare I, spännande, har fått starttid runt 2 om ni vill kolla på Equipe.

Det går tävlingar på 3 banor samtidigt och Anki var här med sin dotter Anna idag och hjälpte mig på framridningen, det är super, annars flackar jag runt lite planlöst. Ska bli bättre på det och imorgon får jag klara mig själv.

Massor med fina hästar och en hel del kända ansikten också, idag hamnade vi vid ett bord där vi pratade med några engagerade hästägare som hade Helena Persson som ryttare på sina hästar, det blir många spännande möten när man är ute på tävlingar :)

Lite extra nervöst när Jan Brink står och tittar på framridningen... Fast jag är stolt över min fina, duktiga häst.

Lite bilder

Framridning:Precis innan startImorgon är det Intermediare I.

Kategori:

Imorgon är det Intermediare I.

Wilbur och Credo

Kategori:

Torsdag

Kategori:

Idag har jag tränat Vilja och Wilbur och städat i stallet, sen gick eftermiddagen åt till träningar först på Toric och sen i Lysekil och hemma.

Vilja skötte sig relativt bra men var tung i handen igen, det är ungefär varannan dag, får henne inte riktigt att bära sig, men traven är superfin, hon har riktigt fått upp bogarna där och är i uppförsbacke. Till helgen är det tävling i Björbäck och jag ska starta Prix St George och så debutera i Intermediare på söndag.

Willbur går bra, men är spänd för sakerna som står runt ridbanan, hindermaterial osv, så vi får jobba mycket med det, blir mycket galopp för att stärka honom och få honom att bjuda framåt istället för att titta, när han blir spänd byter han galopp och jag byter tillbaka, så idag blev det många byten... på en fyraåring.

Royal Faith och Lensky åkte till hingsstationom på tisdag kväll för att hon skulle kollas på onsdag, men först imorgon blev det visst koll på henne, så vi hade inte behövt köra henne då, men nu är hon där och lastningen gick riktigt bra.
Det är problem med tansporterna iår eftersom posten slutat med lördagsutdelningen, vi hade bestämt oss för en utländsk hingst Blue Horse Zack, men det är inte säkert att det funkar, vi ska bestämma imorgon, annars blir det Sir Oldenburg, som är en multitalang och det kan ju passa Fia som också har dubbeltalang.

Vi har haft problem med hästmyror i huset ett tag och Anticimex har varit här och satt ut fällor, idag låg det mängder med döda myror i källaren, hur de nu plötsligt hade kommit in där.

Wilbur har tränat i ridhuset idag

Kategori:

mms_img-11474643 (MMS)

Wilbur har tränat i ridhuset idag

Credo

Kategori:

Det här är Credo en 5 årig Lusitano valack, lite rund om magen och långhårig, men tänk om några månader med träning så kan vi jämföra bilderna sen.

10 maj

Kategori:

Har varit dålig på att blogga, men har varit sjuk.

I helgen var det tävlingar i Lysekil och på lördagen coachade jag de som tränar för mig, det var riktigt roligt att göra det var faktist ca 10 starter. De var duktiga och det några riktigt bra resultat, Johanna Larsson med Rioja plev placerad i LB:2, grattis, och Alina blev placerad i LA:3, grattis, och Irene Karlsson som red programträningen hos oss vann LA:3, grattis. Och andra fina prestationer även om det inte blev placering.

En sån där liten fadäs som inte var så kul var att mitt headset gick in på tävlingens så mina kommentarer kom som ett skrål i alla högtalare på anläggningen under ca 1/2 minut... inte kul, speciellt inte för henne som var inne på banan, hon undrade vad domaren sa och domaren undrade nog vem som talade i micken.... Felet var nog att jag hade slagit av mottagarheadsetet och ridskolan hade sitt trådlösa igång för prisutdelningarna. Så min sändare sökte nog en mottagare. Stackaren på banan fick rida om.

På söndagen dömde jag ponny, bohuscupen. Många fina ponnier och duktiga tjejer, Det som är viktigast för mig i en LC:1 är att hästarna börjar jobba i rätt form och att de kan böja sidorna på böjda spår och vara noga med vägarna och givetvis fatta rätt galopp.

Willbur tränas 5 dagar/vecka och börjar bli stark, men även lite loj och smårund, så nu för jag nog passa på honom lite, så han inte lägger på sig för mycket. Annars är han possitiv till allt jobb, men lite rädd för sakerna som ligger runt ridbanan, (vägrar att flytta på dem, de får vänja sig).

Credo är ju också rund om magen så två valacker behöver hållas kort, hmm, Anna har tipsat om Slowfeeding, får kanske hitta någon lösning. Credo ska snart börja sättas igång med skrittturer i skogen för att bygga upp kondition och styrka.

Kenth rider Fiona i alla gångarter och har börjat löshoppa henne, på söndagen var ägarna ute och kollade.

Vilja också förresten, 3 hästar som är lite väl runda... och resten för smala, hur gör man, några smarta tips och jag vill inte ha munkorg.

Ny häst på Stuteri Light

Kategori:

Vi har köpt Credo en 5-årig Lusitanovalack. Det här är en bild som är tagen när han var 3 år och under
inridning. Han har stått i vårt stall sedan dess och är betydligt vitare nu, nästa  samma färg som Vilja

Ska bli en spännande utmaning att utbilda honom i höst, ett projekt som Sofia kommer att vara inblandad i.
På bilden är det jag som rider honom, han är ca 162 cm hög tror jag.


Chic Fiona

Kategori:

mms_img-13531705 (MMS)

Chic Fiona som kom till oss i måndags kväll för att tränas inför 3-årstestet är nu skodd och riden i skritt och trav. Kenth satt upp på henne själv igår och det hade gått bra, hon var lite fundersam först vart han tog vägen och varför hon skulle gå när ingen gick bredvid, men sen hade det gått bra.

Programträning 1 maj

Kategori:

Igår var det en strålande härlig dag och vi hade programträning på ridbanan, Peter had harvat ridbanan och så planterade jag lite blommor som jag köpte på vägen hem från träningen i Munkedal.

Så på eftermiddagen hade vi några ekipage som fick välja ett program var att rida igenom, de fick en hörsnäcka i örat och jag kommenterade ritten under tiden de red så de fick ett muntligt protokoll med siffror, sen tränade vi vissa rörelser och så fick de rida en gång till och då lyckades faktiskt alla höja sina poäng.

Här är några bilder från programträningen. Copyright Sofia Björk, vill ni ha bilderna så kontakta Sofia så kan ni köpa 3 st redigerade och fixade bilder, 3 bilder för 50 kr.

Marie och ElizeIrene och DiscodancerJohanna och RiojaMaria och Arhibald

Andromeda i Strömstad på tävling

Kategori:

Hon fick 63,3 % och hade skött sig jättebra, hon fick en 9:a på sin fina mellantrav.

Anette har tagit bilderna