Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Semesterliv

Kategori:

Det är full fart trots sommar, har anmält mig till Laholms dressyrmeeting nästa helg och det är bara att fortsätta träna, nu har jag ridit Vilja och Fabiola några mornar nu. På tisdag är det träning för Anki igen så det blir bra.Ebba har tagit bilden

Håkan har fixat hovarna på alla hästar och Sandro har fått fölskor för han var lite låg i kotorna och behöver lite hjälp att räta upp sig.Vi har chipat och ritat fölungarna och anmält till fölchampionatet den 13/8, det ska bli spännande. Pandora har tappat ganska mycket i vikt och vi har tagit upp henne till lösdriften för ett par veckor sedan, nu får hon 5 kg kraftfoder av blandad sort och olja och hösilage, och dessutom har jag avmaskat henne, så nu hoppas vi att hon lägger på sig lite, verkar inte vara en häst som klarar sig och föl på enbart sommarbete.

Vi har haft mycket träningar trots semestertider och det är fullt i stallet. Vi har börjat förbereda och beställa material för att bygga 2 boxar till och byta dörr i en box till en tvådelad bred dörr.

Lisa var här idag och masserade Vilja, det gjorde nog gott, men som vanligt var Vilja lite otålig.

Vi har stängt hagar med våra nya plaststolpar och får nu 6 st rasthagar, så det blir bra. skönt att slippa söndergnagda stolpar till vintern.

Vilja i Lilla Edet

Kategori:

Vilken häst, min härliga Vilja, vi debuterade Prix st Georg idag och hon var så fin. Som tur var så var Anki där och hjälpte mig med framridningen  och när jag gick in på banan var hon perfekt framme. Hon är så fokuserad och ger vekligen allt tittar inte på någonting längre utan har fullt fokus på mig, hon var så trött när jag travade ner henne så hon orkade knappt ett varv.

Traven och skolorna blir lite hackiga fortfarande speciellt i vänster varv, men annars har hon inte svårt för någonting, i galoppen är hon så fin, tyvärr missade vi ett byte i treorna, blev ett för sent. tom skrittpiruetterna och samlade skritten blev ok. Slutorna är svårast både i trav och galopp.

Fick 63,68% i vår debut i Prix St Geroge, och jag är så stolt och glad över varje dag jag får rida min härliga häst. Vi kom på 8:e plats idag av 23 startande.

Kval är klart och vi får starta "Intermediare I" om vi vill, och kvalat så vi får starta Nationellt.

Men först blir den några lite lugnare veckor och jag har inga tävlingar inplanerade.Ebba har tagit den här fina bilden från Färgelanda.

Tävling Lilla Edet

Kategori:

Vädret var inte nådigt idag, det hällregnade när Lilla Edet hade tävlingar och banan flöt. Vilja var så fin på framridningen, men det var varmt och kvavt och när vi kom ner på banan så var det som om jag fick lyfta runt henne, men det var kanske bra för så var jag tvungen att rida henne varje steg.

Vi startade MSV A;1 och fick 63 % och jag var riktigt nöjd med det mesta föruntom samlade skritten, för jag glömde bort att rida den, typiskt mig att inte kunna ha fokus en hel ritt utan hade mest fokus på att jag tyckte boksäverna var felplacerade. Men bytesserien kändes hon super i och gjorde luftiga byten, men lite svajigt.

Låg länge på en 3:e placering men kälkade ner till en 7:e på slutet, men jag har fått mina två kval och kan rida Intermediare nästa år om vi är mogna för det, min härliga häst.

Tävling Lilla Edet

Kategori:

Vädret var inte nådigt idag, det hällregnade när Lilla Edet hade tävlingar och banan flöt. Vilja var så fin på framridningen, men det var varmt och kvavt och när vi kom ner på banan så var det som om jag fick lyfta runt henne, men det var kanske bra för så var jag tvungen att rida henne varje steg.

Vi startade MSV A och fick 63 % och jag var riktigt nöjd med det mesta föruntom samlade skritten, för jag glömde bort att rida den, typiskt mig att inte kunna ha fokus en hel ritt utan hade mest fokus på att jag tyckte boksäverna var felplacerade. Men bytesserien kändes hon super i och gjorde luftiga byten, men lite svajigt.

Låg länge på en 3:e placering men kälkade ner till en 7:e på slutet, men jag har fått mina två kval och kan rida Intermediare nästa år om vi är mogna för det, min härliga häst.

Imorgon är det nya utmaningar och vi ska debutera Prix St George.Ebba har tagit bilden.

18 Juli

Kategori:

Full fart idag, vi har stängt hagar och bytt till plaststolparna som vi köpte för ett tag sen.

Men hann rida Vilja på kvällskvisten och Anna tog ett kort, fick kryssa mellan vattenpölarna och hade måttligt med inspiration idag. Till helgen ska vi debutera Prix St George och det mesta sitter ganska bra, men hon kändes lite trött. Men ska stalla in henne de sista dagarna innan tävlingen.

Tack Anna för den fina bilden, kolla spegelbilden i vattnet!
Kenth ska starta Fabiola i LB också så det blir en intensiv Fredag/Lördag.

Igår hade jag träningar på Toric center, och där red jag först Marias hingst Arhibald, en maffig tori hingst som vi fick jobba mycket med lösgörande jobb, men blev riktigt fin på slutet.

Sen förstås Carina på Patrol och Susanne på Libert och Carro på Piskop , och sen min stora utmaning Diezel, ett vacker svart sto med mycket egen vilja och som verkligen har tvingat mig att vara rejält ödmjuk, hon går överhuvudtaget inte om jag inte ber henne, här stämmer verkligen det gamla ordspråket

En valack säger man till, en hingst ber man, men ett sto lämnar man in skriftlig förfrågan i 3 upplagor så kanske man får ett ja.

Faktist så lär jag mig en hel del av henne och igår så kunde vi både jobba i trav och galopp runt spåret, hon har massor med talang om man kan få henne med på noterna.Sen har jag bilder från Fälttävlingsträningen förstås

Fabiola och SofiaBella och Zelineoops...Susanne och Dolchy"Nygammal" häst i stallet

Kategori:

Idag kom Klivija tillbaka till stallet, hon ska bo hos oss och fann sig snabbt tillrätta i sin nya box, sammetshästen brukar jag kalla henne för hon har så len päls och det tycker hon om.

Här är en bild från arkivet, nya kommer inom kort.Strax före Klivija så kom Susannes nya häst Dolchy till oss, ett riktigt trevligt sto. Kommer bilder snart.Idag har Sofia ridit Andromeda igen och här kommer lite bilder. Sandro Light får busa runt på ridbanan och har riktigt kul, han var först att prova att trava över bomarna.

Sandro Light e. Saigon u. Andromeda ue. Rambo

Och så hoppa pallen. :)Oj, oj, undrar om jag ska flytta på mig, är det en tjur...Sen måste jag visa filmen när Fabiola tävlade i Ljunskile den 4 juni, det blev lite dramatik, men hon placerade sig faktiskt på ritten trots det som hände... missa inte det här
Fabiola 11/7

Kategori:


Fabiola och Sofia hoppade lite i paddocken idag. De hoppade en liten evighetsbana, så de rullade på och jag och Erika höjde, och Erika tog de fina korten. De sista hindren låg på 1.10m.

Bilder från Färgelanda

Kategori:


Vi hade en härlig helg i vänliga Färgelanda. Här kommer lite bilder.
Fabiola
Kenth och MarianneFabiola och Kenth


Fina ViljaKolla in den här halten, perfekt. :)Galopppiruett, det roligaste Vilja vet.

Tack snälla Ebba för dessa fina bilder.
Horsing Around Saddlery

Kategori:

Så har jag gått på en nit igen, jag vill ju verkligen att det ska funka att handla på nätet men det gör inte alltid det.

Jag rekomenderar er att inte handla på http://www.horsingaroundsaddlery.co.uk/store, fina Witacker ridbyxor till Sofia, men det var 2 månader sen och inga byxor kommer, svarar inte på mail och betalar inte tillbaka pengarna.

Så en riktig diss till detta företag.

Tävling i Färgelanda i helgen

Kategori:

Vi har haft en trevlig helg i Färgelanda med två hästar med och dömt både storhäst och ponny.

Startade en Msv B:4 på fredag och Vilja kändes hyfsat fin, men red nog för mesigt. så det blev lite ca 62 %. På lördag var det MSV A: och min tränare Anki var där och flera kompisar från Lysekil, det var nog bra för jag tog i lite mer än vanligt och svetten lackade i värmen, men det gick riktigt bra och fick 63.72 bästa hittills och nu får vi starta Nationellt också. Vilja börjar bli mycket bärigare och piruetterna har hon ganska lätt för att göra och tycker dessutom att det är kul, serien och skolorna har jag fortfarande en hel del att jobba med. Galoppen är bättre och lättare att rida än traven.

Här är några filmer, Tack Anna för filmen.

Framridning


Fabiola startade LC och LB hon gick 4 klasser på 2 dagar och var rejält trätt de sista klasserna, hon sköter sig bra men öppnar sig lite i formen ibland, LC fick hon ca 62 %, men i LB fick hon lite under 60%, men hon är en pärla att åka ut med, lugn och fin och tycker att det är kul att komma in på banan.

Tack för bilderna Ebba, kolla också in på Ebbas blogg, hon har tagit fina bilder från tävlingen.

De är lite roliga hästarna för de ropade hela tiden till varandra, men kunde ändå jobba på när vi red.På fredag kväll var det grillfest med trubadur och det var väldigt trevligt, vi fick låna personalrummet och bo i under natten så vi slapp åka hem.