Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Ridhuset

Kategori:

Det var alldeles tomt i ridhuset så jag krämade på lite musik och tränade Vilja, det gick väldigt bra, hon är så mjuk och fin. Galoppen är bättre än traven, hon blev dock lite sur i slutorna får inte komma åt med sporren för långt bak.

Sen var det en lugn kväll, vi var ute och åkte en sväng med bilen, handlade lite mat i Brastad och var in på Toric center och handlade lite grejor i deras hästaffär.

Här är tjejerna ute i vårvädret Söndag 30 mars


två dagar tidigare såg det ut såhär, och skolbussarna åkte i diket runt omkring.Lördag 28 mars

Kategori:

Idag har jag varit ute och jobbat hela dagen, städade runt trappan upp till hönshuset, där det låg en stor hög med kvistar, tog hela dagen att få bort och elda den.
Pappa hjälpte mig att fixa ett nytt räcke upp till hönshuset


och mamma krattade snyggt och röjde under och runt rododendron tänk er när den blommar.Bakade en rulltårta som bara var vips borta efter lunchen, och nu är äggen slut, var uppe och tog det sista fortfarande varmt från hönshuset. De värper lite dåligt fortfarande.

Sen var vi ute och red jag och Sofia, jag på Vilja och Sofia på Fabiola, vi skrittade och travade och var ute en tjugo minuter ungefär, Fabiola blir väldigt trött på slutet och orkar knappt hem på slutet, men på vägen bort har hon öronen framåt och och travar snällt bakom Vilja som ser spöken bakom varje sten. Den här inridningen går ju väldigt smidigt. Hoppas Fabiola hinner fälla innan treårstestet, hon är väldigt långhårig ännu.

Vi lydde snällt och släckte alla lampor kl 20.30, fast vi tittade färdigt på Babben. Sen spelade vi lite kort. Imorgon kommer jag nog att tillbringa nästan hela dagen i ridhuset, ska ha träningar och rida Vilja och löshoppa Fabiola. Nu blir det en tidig kväll och inatt ska klockan vridas fram dessutom.

Skulle gärna vilja höra mer om Whinneys tandläkarbesök, laga en tand på en häst, det lät ju spännande.

Shopping

Kategori:

Det blev ganska bra shopping trots vädret, köpte lite "måste saker" som jag har gruvat mig för, ny skruvdragare (ännu en lågprisvariant för under 300) får se hur länge den håller, en påslös dammsugare för under 1000-lappen, funkade riktigt bra för jag provade den när jag kom hem. Nya skor (på rea) och två västar från VeroModa även de på rea. Sofia fick köpt en hel del, vårjacka, jeansleggins (som de tydligen säljer överallt nu) och en väska, Erika köpte en väska och Kevins nya skiva (hon var riktigt nöjd).

Vi hann oxå gå och äta på Mc Donalds med Marina och Wilma, det var trevligt, var ett tag sen vi träffades.

EU-ansökan

Kategori:

Jippie nu är SAM ansökan äntligen avklarad och inskickad via nätet, pust. Det blev 2 samtal till länsstyrelsen, men de är så hjälpsamma som tur är. Får ju säga att det inte är någon vidare weblösning, går bara att köra i IE och man får rensa alla gamla websidor cookies osv för att kunna öppna sidan igen när man har blivit utloggad. Fast när den fungerade var den helt ok, man fick varningar om man inte hade fyllt i allt rätt och sen finns uppgifterna sparade nästa år, det är ju bra.

Nu är det välan lika bra att börja brottas med deklarationen, så har man en månad på sig.

I em ska vi in på torp köpcentrum och se om vi kan hitta lite vårkläder, brrr.

Snö... och EU

Kategori:

Oj, vad mycket snö det var i morse, minst en decimeter och bilarna sniglade sig fram efter vägen.

Nu svettas jag över min EU ansökan som ska vara klar 2 april, har precis kompletterat med sista pappret på förra ansökan "Företagsstöd" för renoveringar av stallet och ridplan, de skulle ha så mycket kompletteringar så jag ringde länsstyrelsen och frågade om det verkligen var någon ide att jag la ner fler timmar på det, men det tyckte hon att det var, så jag gjorde en budget för 4 år framåt, lyckades till slut få in två offerter på ridplan och en på eljobbet, som var väldigt bra. Det är nog trots allt bra att ta in offerter, så inte pengarna sprutar iväg som när vi gjorde badrummet.

Men nu är det ansökan för gårdsstödet som ska in också, pust. Jag har äntligen fått inloggninguppgifter till SAM-ansökan och igår var jag in och fyllde i de uppgifterna som jag klarade av, och det var telefonnummer och mailadress!! Jag har som tur var fått hjälp av grannarna med överföringar av stödrätter, väldans bussigt, från dem till mig. Men jag får nog ringa länsstyrelsen idag oxå, för typ 4:de gången, så jag får hjälp med ansökan för jag fattar ingenting.

Hade bestämt med mina föräldrar att de skulle komma och hjälpa mig i trädgården imorgon, det ser inget vidare ut, då får vi nog skotta först. Kanske får lägga lite tid i rummet på övervåningen som vi skulle behöva komma igång med, spackla lite.

Det är så himla kul att läsa era kommentarer, tack så mycket, det gör att det blir kul att pladdra på här.

BE-körkort mm

Kategori:

Nu pluggar jag för fullt, måste sätta fart med det här nu, jag har kört igenom de fyra proven jag fick online och läst i böckerna samtidigt, nu tänkte jag försöka få en körlektion i slutet på veckan.

Hästarna sprang som tokar i hagen, de blev nog busiga för att grannen körde traktor och passade på att springa, Pandora var värst, och givetvis tappade hon en framsko. Så henne kunde vi inte rida. Vi tog Vilja och Fabiola en sväng i skogen, över vägen och förbi skolan, tror faktiskt att Fabiola är den lugnaste hästen att rida nu för tiden, hon verkar tämligen orädd, fast när vi skulle gå förbi en vägblockering med en massa reflexer, drog hon åt sig baken och svängde sig förbi, det tyckte hon var lite läskigt.

utvecklarna.se, vart tog ni vägen ???

Kategori:

Undrar var utvecklarna tog vägen, plötsligt var deras site nere och besöksräknare och gästbok bara borta på min hemsida wwww.stuterilight.se, nu funderar jag på varför jag inte gjorde en egen gästbok, tror jag får bygga en joomla hemsida till mig själv också, har fått flera mail med frågor om hur jag har gjort lysekilsrf.se, så det känns kul.

Igår red jag för Anki igen, Vilja slarvade i bytena så vi försökte få henne lite kvickare. Men i övrigt blev hon väldigt fin i galoppen, vi tränade seriebyten på diagonalen för att Vilja skulle koncentrera sig lite och sluta halvt igenom och byte en bit in på långsidan, men då var hon före mig hela tiden.

Sen jobbade vi med öppnor för att få henne mer loss i ryggen och få gunget i traven, det blev riktigt bra.

Krattade förresten hemma häromdagen och det blev så fint, det är så mycket blommor i trädgården nu, snödroppar, krokus, scylla och inte i rabatterna utan över hela gräsmattan (eller mossmattan), fast det är flera minusgrader på nätterna och lite snö igår så kämpar de sig upp.

Tävlingsresultat och Fabiola

Kategori:

Nu kan ni hitta resultaten på dressyrtävlingen på www.lysekilsrf.se, nu jag har skickat resultaten klart till alla håll och kanter, så nu känns det som tävlingen är färdig.

Red Fabiola i ridhuset idag, idag gick det undan, det var redan två andra hästar i ridhuset som inte var precis lugna, men vi tog släp på Diva och Fabiola travade på i friskt tempo varv på varv, hon var så duktig. Fast varje gång någon annan häst kom för nära så vred hon ut baken, tror att hon var lite rädd att de skulle komma nära, för det kändes inte som hon var irriterad på dem. Idag var hon som en omvänd hand, nu hade hon fattat att hon skulle frammåt och det var inga problem alls, hon har en härligt mjuk trav, inte så stor men taktmässig och lätt.

Vi ska försöka att filma nästa gång.

Tävlingsdagen!

Kategori:

Oj, vilken lång dag har precis kommit hem från tävlingen var väl hemma kl.20, red sista start vid 19.

Det var jobbigt att lära sig programmen den här gången, jag började varje gång med tanken i Lysekils ridhus, men när man kom till galoppen var man ändå på grusplanen i Ås.

Men jag lärde mig dem iallafall till slut. Vi fick en väldigt fin överdomarrapport, och jag tror alla var nöjda. Trots att de flesta hade varit uppe i ottan och var kvar hela dagen, var det bara glada miner. Vår proffsiga tävlingsledare tyckte dock att skidskytte var mer fartfyllt än dressyr. Hon smög iväg en stund för att kolla på det. Fasta starttiderna som jag satte funkade bra från morgonen, men i de längre programmen skulle vi nog ha tagit till lite mer tid. Festis i utsläppet var nog uppskattat, och förvånade nog många, det var det ingen som hade varit med om.

Ja och så red jag ju också, hon är ju så kul min häst, vi gjorde 4 missar i LA:6 fick galoppinslag i båda travökningarna och det första enkla bytet (som hon är stensäker på) fick vi ett travsteg mitt i. Sen ett omslag i galoppökningen, men å andra sidan så ökar hon av bara sjutton nu så det är kul, trots det fick vi drygt 64% så jag är nöjd, blev puttad utanför placering av de sista ekipagen.

I Msv B:4 tyckte jag att hon skötte sig väldans bra och det kändes flott att rida med hatt. Men vi har ju problem med skrittpiruetterna, fick faktist 7:a på den första och 4 på den andra. Bytena gick hyfsat missade något. Men jag var riktigt nöjd, fick drygt 59 % hade välan hoppats på lite högre, men man får väl rida bättre nästa gång. Det är ju bara början på säsongen och jag njuter av min fina häst.Fullt upp inför tävlingarna

Kategori:

Och Vilja går så bra, hon känns riktigt på hugget nu, så vi ser fram emot tävlingarna imorgon. Red igenom programmen imorse och det flöt bra, t.o.m ökningarna i galoppen börjar funka nu. Igår red vi ut en sväng med Pandora och Vilja, sen var vi i ridhuset med Fabiola, när hon väl fattade att hon skulle gå framåt även när ingen gick bredvid, så travade hon fint några varv på spåret.

Onsdag 19 mars

Kategori:

Vilken härlig em, jag stack hem tidigt och krattade lite, tjejerna hoppade studsmatta och jag hade hämtat däcket till Subarun och satte på det också, kändes inte alls lika jobbigt som dan innan. Sen när Kenth kom hem stack vi ut med Pandora och Vilja, det var ju så himla skönt väder, vi red över 162:an och upp förbi tjurarna och gamla skolan. Hästarna var lite på tårna men skötte sig bra i övrigt. Red Fabiola oxå, men hon hade sprungit så i hagen, så hon var ganska trött, Kenth gick med ut och hon följde efter honom i både skritt och trav, hon behöver inte ledas längre. På fredag kväll tror jag vi ska prova rida i ridhuset igen. Det är ju bara drygt 1 månad kvar till testet och jag har inte galopperat än. C-tränarfortbildningen blev inställd, det var för få anmälda, så det blir väl att man får åka till Strömsholm iallafall. Det var synd, för jag skulle ju ha haft med Vilja på den. Vi ska iallafall rida på Domarutbildningen den 5 april i Kungsbacka, så det ska bli spännande.

Vilja frisk igen

Kategori:

Vilken tur, hon såg fräsh ut igen min lilla häst, åkte till ridhuset och longerade lite först för att kolla henne, hon var helt ren, hovslagaren var ute igår och tog unghästarna och Diva och då passade vi på och klämma i hoven med visitertången på Vilja för att se att det inte var någon hovböld på gång, men hon reagerade inte. Jag red igenom Msv B:4 en gång och det kändes bra, fast hon kickade i ett byte.

Däremot så fick jag punktering på bilen istället, pyspunka för jag tog mig till ridskolan (med hästfinka på) men sen ringde jag faktiskt till Kenth så han kom och bytte däcket. Jag blev bara så trött på att allt går sönder. Kenth for direkt iväg till "gummikokarn" som ligger alldeles bortanför oss, så han skulle fixa nytt däck som jag får hämta i em. Nu har jag som vanligt en timme på mig att laga mat och prata med tjejerna, Sofia var hemma och sjuk, och var Erika hos en kompis hela kvällen.

Sen tillbaka igen till ridskolan och ha mina tre lektioner som jag har på tisdagar, men det är alltid kul, de utvecklas med stormsteg. Första gruppen är ungdomar som rider ca LB och de älskar att hoppa, men jag tror jag håller på att omvända dem till att tycka dressyr är kul. Sen vuxna som också rider ca LB nivå och de är så ambitiösa. Sist har jag specialidrotten från gymnasiet och de har som mål att rida en LA i vår.

Vidare en sväng till ICA, det är guld att de har öppet till kl 23 varje dag!

Söndag

Kategori:

I helgen har det varit hopptävlingar på klubben och över 100 starter både på lördagen och söndagen, har tillbringat dagarna i sekretariatet i trevligt sällskap. Sen gick jag hem i det härliga vårvädret, den här bilden tog jag när jag gick över Trällebystrands camping.Här är Sofia och Diva hoppade på sin första tävling.


Undrar om jag behöver dela upp bloggen i olika avsnitt ändå, det är ju faktiskt några som läser som inte är införstådda i denna sport som upptar all vår lediga (vaken) tid som man inte är på jobbet förstås. Vi jobbar faktiskt heltid både Kenth och jag och har kul jobb, fast jag har lite för lite att göra på jobbet, sitter som man säger mellan uppdrag just nu.

Men angående alldagliga ting så tappade jag min jobbmobil i katternas vattenkopp igår, den är inte stor, så jag begriper inte riktigt hur jag överhuvudtaget kunde pricka den. Fick ta isär telefonen och torka den i flera timmar både med handuk och hårblås, den strejkade länge först men till slut funkade den faktisk, pust.

Vilja såg riktigt ren ut idag när jag sprang med henne, hoppas, hoppas. Hon ska få stå inne imorgon också för säkerhets skull.

Fabiola hoppade 1.20 idag, då har vi nått den höjden vi behöver hoppa på treårstestet, hon hade ett riktigt fint språng med god marginal.

Hopptävling mm

Kategori:

Idag har Sofia tävlat Diva för första gången, det kändes som hon trots allt var ganska nöjd med dagen, Diva stoppade ut sig första gången men man fick göra en omstart om man inte gick runt utan fel, så det gjorde hon och la upp tempot rejält och då rev Diva 1 hinder. och i övrigt hoppade hon riktigt fint.

Vilja är fortfarande halt och har stått inne med lindade ben idag. Får hoppas att det är bättre imorgon.

Jag har ridit Fabiola för första gången utan ledare, vi följde efter Pandora och det gick bra. Vi både skrittade och travade utan problem.

Vilja..

Kategori:

haltade idag, f-n jag svär nästan aldrig, men nu är jag väldigt ledsen och besviken. Man tränar och tränar hela vintern, och så blir det så här, hon kändes helt ren i skritten men jag behövde bara trava två steg för att känna att hon inte var ren. Hoppas innerligt att det är snabbt övergående, hon var inte varm någonstans och helt ren och fin i hovarna, sval på hoven och ingen hög puls. Förmodligen hände något i hagen i morse när de sprang. Hoppas att hon bara har vrickat sig lite och är frisk i morgon.

i ÖP idag...

Kategori:

Och kolla här, min duktiga kollega från Östersund, sätter sitt jätte projekt i sjön i och med världscupen i Åre. Lycka till Anna. http://op.se/are/1.839575

Fredag den 13:de igen!

Kategori:

Hästarna tyckte iallafall att det var kul med snön, oj vad de sprang och stegrade sig och bockade i morse, Pandora var inte riktigt klok, hon var säkert 2 m ovanför marken i sina "kaprioller". Dessutom var ju ingen av oss som hade lust att rida igår.

Nu är jag igång med BE-körkortet, har anmält till trafikskola i Uddevalla och ska göra frågorna online, så jag behöver inte åka till U-valla förrän jag ska övningsköra.

Sofia ska tävla på lördag, sen ska hon åka till Göteborg och möta upp med sitt körgäng, de ska träna koreografin infför en musikal de håller på med och ska hålla till i en kyrka, så det känns lugnt. De ska sova över och fixa mat på kvällen.

Och vi har massor med starter till dressyren tror att det var ca 100 starter anmälda, kunde väl inte ens drömma om att det skulle vara så stort intresse, trodde vi skulle ha svårt att locka hit ryttare. Men hörde igår att det gick rykten om att vi hade en väldigt fin anläggning i Lysekil, så det var kul. Det är på tok för lite tävlingar i det här distriktet.

Och nu har jag föresten fått en offert från Elfirman på elinstallationerna i stallet och det var väldigt förmånlig, så jag blev glad, nu kan vi ha råd att sätta upp bra belysning och få värme i sadelkammaren. Nu väntar jag på två offerter från två olika firmor på ridplan. Så tack för tipset Sanna, får se vad de har att erbjuda.

Däremot var inte elräkningen lika kul drygt 11 000 kr för 3 månader + 1700 till nätabb till Leva som har nätet. Usch, och vi har ändå jordvärme, känns inte riktigt ok, ringde elleverantören och hon som jag pratade med sa att det hade ökat ca 1000 kw varje månad, det kändes konstigt, vi har haft pannan på kurvlutning 9 hela vintern och det borde ha varit högst förbrukning i höstas när vi hade fläkten på i badrummet efter fuktskadan. Det har ju inte ens varit speciellt kallt, tror vi får ta ut någon som tittar på pannan eller har ni några tips.

Kul att jag fick så många kommentarer förresten, så jag vet att det är någon som tittar in hos oss, då är det mycket roligare att skriva.

Har problem med texten idag, bloggen vägrar att göra stycken utan skriver ihop texten, iallafall om man har Firefox som webläsare, det blir jobbigt att läsa.

Snöstorm eller?

Kategori:

Idag var det vinter igen, trist, fick ta in hästarna redan kl.15 idag för var genomblöta

Så här såg det ut igår
Och idag ser det ut så här... Jag vill ha vår nu.


På väg upp till hönorna, igår förstås, det är en brant stentrappa med halvtaskigt räcke.
Den är inte att leka med när det är halt.


Och dressyrhatten har kommit, sorry AC, men jag ska nog rida med den.
Det är en Åke Henriksson som jag köpte av en tjej i Västerås, visst är den fin.Det ser ut att vara lite tävlingar här ivår, slutar väl med att man får åka lika långt som i jämtland, det var en den 19 april utanför Göteborg i vårt distrikt. Tur att det förmodligen blir lite andra aktiviteter med tränarfortbildningen för EvaKarin, blir den bara av så får jag ta med Vilja 1 -2 april och sen kanske domarutbildningen den 5 april båda tillfällena i Kungsbacka.

Ha det gott och skriv gärna några rader på bloggen så slipper det bli en monolog.

Träning

Kategori:

tisdag och träning för Anki, jag var lite dåligt framriden, måste åka tidigare hemifrån nästa gång. Jag fick ta tid på lektionen till att galoppera henne i förvänd galopp för att hon skulle lossa, kändes lite trött och inte riktigt på hugget. Men på slutet gick hon väldigt bra, gjorde två fina bakdelsvändningar med nästan långa tyglar "tyckte jag, men inte Anki" och de blev riktigt bra. Bytena gick bra och vi börjar få flyt i slutan, där har hon inte riktigt orkat hålla tempot förut.

Fick frågan om jag ville rida med Vilja på domarutb i Kungsbacka 5 april, det är kurs för dressyrdomare och hästarna ska gå Msv, det skulle vara kul, ska fundera någon dag. Jag har ju även anmält till C-tränar fortbildning också det i Kungsbacka 1-2 april och då vill jag också ta med Vilja, isåfall blir det lite pendlande för henne, men det går ju inte att jämföra med Jämtland, det är ju bara 13 mil dit. De hade tydligen bra uppstallning också.

Och vår dressyrtävling nästa helg fortsätter att samla på sig starter, kul, men det kommer att bli en lång dag.

Kenth red Pandora i ridhuset och det hade gått bra skritt och trav bara, hon är ganska jobbig i skogen just nu, bockar och stökar som värsta unghäst igen.

Sofia och Erika har gjort en film av lilla söta Zorro.
Titta på den här10 mars

Kategori:

Söndagen gick åt till dressyrdomarutbildningen, det är kul och man får träffa lite nytt folk och se nya hästar. Och så samåkte jag ju båda vägarna och det var skönt för det blev massor med surr i bilen också.

Kenth och barnen kom hem på Söndag em så de hann rida Pandis, Vilja och Diva, skönt. Men det var väl tack vare att vi hade fått hjälp att ta in hästarna och mocka i snöstormen på dagen, så hästarna var torra och varma.

Resan hade gått bra och tjejerna var väldigt nöjda med att ha träffat sina kompisar i Östersund. De hade haft jättekul.

Kickan och jag for och red i ridhuset på Diva och Vilja på måndagen, det gick bra, vi var ensamma i ridhuset så det var gott om plats.

Och så har jag ägnat en halv dag med att fylla i fastighetsdeklarationen eftersom det hade skett en avstyckning i samband med att vi köpte, jag ringde till Lantmäteriet, skogsstyrelsen och förra ägaren, men ingen visste hur marken var fördelad, så det slutade ändå med att jag fick göra en kvalificerad gissning.

Och sen en resultatbudget till Länsstyrelsen, det måste man göra för EU-stödet även det blir väl en kvalificerad gissning, men jag hittade en mall på nätet som jag började med, men sen blev det ett vanligt excelark och med hjälp av tidigare bokföring så kunde jag faktiskt få till en resultatbudget som jag ska skicka in.

Dressyrtävling om knappt två veckor. Vi har mer än 80 starter och anmälningstiden går ut om 2 dagar, det är jättekul, hoppas att vi får en bra tävling.

Snö igen!

Kategori:

I morse när jag skulle till Göteborg på dressyrdomarkurs och upp tidigt för att släppa ut hästarna och ge hönsen mat, så hade det snöat och det var snömodd på vägen. Pandora strulade och gick tillbaka in i fållan utanför stallet hela tiden så jag fick jaga iväg henne för att de andra skulle ta sig iväg, hon var totalt ointresserad av hösilaget idag och gick längs med staketet när jag for iväg, var ganska orolig att hon skulle hoppa ut för att hon hade tråkigt. Men när Kickan och Lisa kom på em så var det lungt, tur att jag fick hjälp av dem för jag var inte hemma förrän kl.18. Lisa hade ridit Diva och hästarna stod i stallet och mådde gott när jag kom hem, torra och lugna.

Jag körde med gamla subban till Göteborg, den klarade snömodden finfint, men hade sällskap av en domare från Strömstad och en från Ljungkile, så det var trevligt. Det är en tvådagarskurs så det blir likadant imorgon.

Vi går igenom fakta och TR-ändringar och på em har vi grupparbete och bedömmer ekipage från LC till MSV, det blir väldigt bra diskussioner i ridhuset. Vi är på GFRK, de har ett stort ridhus avdelat med presenningar till tre ridbanor, så det blir ganska mycket ljud när det är lektioner i någon av de andra avdelningarna, tror inte jag tar med Vilja hit i vår på några tävlingar.

Nu är det bara en vecka kvar till Sofia ska debutera på hopptävling och två veckor till min tävling. Går och funderar på om jag ska köpa en hatt eller inte, får väl ta bort livlinan fram på sadeln och kanske byta ut säkerhetsstigbyglarna innan man ska rida MSV eller var tror ni, fast Vilja är ju fortfarande en ganska ung häst som kan fara i luften.

Skulle väl vara kul att rida med en sån här på huvudet, eller?
 

Fredag 6 mars

Kategori:

Igår hann jag riktigt mycket, fast med tack av Lisa förstås, hon kom ut på em och så red vi ut en sväng på Pandora och Diva. Pandora är nog helt återställd nu, vi har ju skrittat i två veckor och ska börja trava så smått nu, det är inte kul för hon bockar, som tur var hade jag satt på martingal så jag hade något att hålla i. Så fort vi skulle trava ville hon iväg och började studsa istället för att gå frammåt, fast igår satt jag iallafall kvar på ryggen hela ridturen, men var ganska glad när vi var hemma igen. Skulle gett vad som helst för att kunna longera henne på en ridplan innan jag red henne.

Det blåste ganska mycket igår och idag också för den delen, så alla hästarna var lite på tårna. Jag ledde ut Lisa en sväng på Fabiola i både skritt och trav, hon var också pigg och tyckte att grannens pressening fladdrade lite väl mycket, hon var rädd men höll sig i skinnet.

Sen var jag iväg med Vilja till ridhuset och jag vet ju att 5-tiden brukar inte vara en bra tid, och det var 4 ponnier i ridhuset och en lektion, och så slog det i väggarna av blåsten, så jag fick sitta på ännu en krutdurk. Vilja for iväg några gånger när det slog i väggarna, men däremellan gick hon som en dröm, fick ju lite framåtbjudning gratis och hon satte under sig baken och gjorde härliga travökningar. Hon börjar bli riktigs stark i kroppen hon har verkligen satt muskler och utvecklats i vinter, men å andra sidan så har hon utvecklats varje träning sen jag fick henne. Och i vinter har det blivit mer träning inomhus än tidigare.Sen hem med hästen och tillbaka och ha Kenths hopplektioner, sen var jag ganska trött och var lagom inne till Medium, kul att det har börjat igen, jag tycker det är kul att se.I morse tog hästarna och hönsen 1 timme och 15 minuter när jag var själv, det är bra att veta. Då hann jag ge hönsen mat och täcka 5 hästar släppa ut dem, laga två stolpar i hagen, mocka 5 boxar, fylla vatten och mäta upp kraftfodret till ikväll och imorgon. Sen är man lite seg i kroppen, men bara man har fått duscha och äta frukost så känns det bättre. Det är så skönt att göra allt klart på morgonen för då vet man att man hinner rida på kvällen, ikväll blir det nog bara Vilja.

I helgen är det dressyrdomarutbildning i Göteborg, både lördag och söndag, det känns jobbigt, men det brukar ju vara kul bara man kommer iväg.

Onsdag och ensam hemma.

Kategori:

De åkte vid 2-tiden och det hade gått jättebra att köra upp först några mil innan Sveg blev det snövägar. De var framme vid Y-hogdal vid 21.30.

Jag tagit 3 möss i fällan sen de for och den nya lilla tuppen hittade jag tyvärr död i morse, han hade skadat kammen litegrand, men vi trodde inte det var så farligt, men han var nog inte alls accepterad av den andra tuppen, tråkigt. Hönsen hade värpt 2 ägg igår, och de har äntligen börjat lägga äggen i redena, det är ett plus.

Hann rida Pandora igår, men fick kliva av för hon stökade lite och var farligt nära taggtråden efter vägen. Det är tyvärr väldigt mycket taggtråd här nere.

Nu ska jag kolla på kompletteringarna som jag måste göra till Eu-stödet, pust.


Regn och rusk

Kategori:

men vad gör väl det, vår gamla vita Subaru gick igenom besiktningen utan en anmärkning och Vilja gick som en dröm. Så idag bryr jag mig inte alls om vädret.

Jag red inte sålänge men den otaktmässigheten hon hade förrgår var bortblåst idag, hon dansade. Vi bytte vart tredje och gjorde kvartspiruetter. Den övningen med att varva bakdelsvändning med galoppfattning får henne så fin, så tack för den AC. Slutorna i trav börjar flyta riktigt bra och jag kan varva öppna och sluta längs långsidan utan att hon ändrar takt. Hon funkar riktigt bra på kandaret nu. Har anmält mig i LA:6 och Msv B:4 den 22 mars det ska bli kul, ser fram mot den.

Sofia har kul i Jämtland och imorgon åker Kenth och Erika också norrut.

Här är en jättefin bild på Fideli.Andromeda är alltid den som håller sig framme när man kommer till hagen, om ingen annan vill komma in så kommer hon ändå.

 

Inatt vaknade vi av att mössen sprang i golvet, det rasslade ordentligt, ska nog ta och ringa Anticimex för vi har avtal med dem.Hönorna värper inte mycket alls, något ägg om dagen bara, men de verkar ha ruggat fördigt nu och börjar bli riktigt fina, vi har ju fått en liten tupp till som är av samma vita ras, men har har skadat kammen så han ser lite tufsig ut.

Har idag varit och pratat ridbana med en grävmaskins firma här de har gjort de flesta ridbanorna häromkring, skulle gå på ca 90 000 kr+ moms med dränering och grövre grus + 0.8 ca 15 cm på toppen, men har vi tur så kanske vi kan byta in lite matjord. Fick tillbaka ansökan från EU-stödet och måste göra en massa kompletteringar och ha med offerter, det är ju nästan omöjligt att överhuvudtaget få en offert nuförtiden, elfirmorna har vi varit i kontakt med hur många gånger som helst. 

1 mars

Kategori:

Det snöar faktiskt ute, men i rabatten är det alldeles fullt med snödroppsknoppar, det ska bli spännande att se hur trädgården grönskar i vår, det är många som har sagt att den är väldigt vacker på våren.

Igår red vi ut en sväng med Pandora och Vilja, men fortfarande bara i skritt, men det finns en bra backe som vi klättrade i så de fick jobba lite. Sen var Kickan och Lisa hit, så jag ledde ut Lisa på Fabiola och det gick väldigt bra, vi skrittade och travade och Fabiola gick med öronen frammåt hela tiden och var enligt Lisa väldigt skön att trava på. Nästa gång ska vi prova att skritta med Pandora ut utan ledare, så kanske vi kan skippa ridhuset ett tag. Idag har vi löshoppat och det gick sådär, vi får hoppa i stora ridhuset och har spärrat av 20 meter för att få rätt storlek, men Fabiola går igenom och sen är det lögn i skogen att få tag på henne, så hon blev trött av allt springande i ridhuset och hoppade inte lika bra som hon brukade, men hon var ändå uppe på 1.10 m.

Red Vilja också på morgonen och hon var riktigt fin i galoppen, men jag har lite problem med att jag inte får flytta fram innerskänkeln innan bytet är klart, och traven hittade vi inte riktigt takten i.