Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Förberedelser för Ridhus

Kategori:

Det är inte bara att bygga, massor med förberedelser, banken, byggnadsnämnden, grävare...
 
Men nu börjar det dra ihop sig, fått svar på första brevet från byggnadsnämnden och vi behöver tyvärr bygglov för att bygga ridhus, annars hotade de med dyra böter. Så det är bara att lägga på 30 000 kr om vi skulle få bygglov.
 
Bygglovshandlingar beställda från leverantören och så ville byggnadsnämnden att vi skulle göra ett foto över hur det kommer att se ut i landskapet, frågade Borga om de kunde hjälpa mig, men de hade aldrig hört talas om sådana krav, så jag får nog be Sofia att hjälpa mig med att konstruera ett sånt foto. Eller någon som har någon ide? 
 
Men nu ska det in offerter på grävning, eljobb, boxar mm
Och hoppas att det snart står ett sånt här hos oss
 

Palatino

Kategori:

 

Nu har Palatino e Warsteiner u.Pandoras flyttat hemifrån, ända upp till Kiruna. Han är såld till Eva m familj redan i somras, men har fått vara kvar hos oss tills de kunde ta upp honom, Palatino ska så småningom bli dressyrhäst men framför allt en ny familjemedlem.

I tisdags kom så transportören och hämtade honom han klev snällt in i transporten och tyckte nog att han skulle ut på ett kul äventyr, han är alltid pigg på allt och litar på alla runt sig. 

 

 
Eva har hållit kontakten med transportören och efter lite snöoväder idag kom de till slut fram vid kl 13. så från kl 11 i tisdags till kl 13 torsdag har han varit på resande "hov" men med många i och urlastningar i olika stall efter vägen.
 
Så här såg det ut när han kom upp till Kiruna, det är Eva Tavér som har tagit bilderna här nedan
 
Här är Palatino och "lillmatte"
 
 
 

Till Salu: Don Dion PRE /SWB

Kategori:

Missa inte den här fina hästen, han är till salu hos oss och vi tycker att han är en riktigt bra häst. En snäll bussig häst som går i form så fort man sitter upp och hoppar mycket bra.
 
 
 
Don Dion är en PRE/SWB e Eficaz (PRE) u Dardina (Elminara sto familj 31) ue. Dardel. http://hastkatalogen.se/showhorse.php?id=87001 
Född:2007
Höjd:164 cm.

En mycket trevlig 6-åring med en PRE:s vänliga sätt och ett halvblods gångarter. 

En lättriden häst, med mycket mjuka gångarter med plus för galoppen. Lätt i handen och lätt för att samla. 

Don Dion är tävlad LC/LB Dressyr med goda resultat 68%. Går de flesta LA rörelserna. Don Dion hoppar 0,90 - 1 m och är mycket talangfull i hoppningen, orädd och har en fin språngkurva, och rädd om benen.

Don Dion är en enkel häst utan olater och kommer bra överens med andra hästar. Säker på steget i skogen och snäll i all hantering, lastning osv.
 
Säljes i tävlingskondition.

Fler bilder och film på stuterilight.se
 
 

Tävling i Falkenberg

Kategori:

I helgen var det så till slut dags för debut i Intermediare 1B, och jag har varit ganska nervös inför detta. Carina L följde med mig och Vilja och det var tur att hon höll reda på mig.
 
På vägen ner svängde vi in på 3 hästar och köpte en liten pälsbit till kandarkedjan.
 
Sen när vi åkte neröver så såg vi inte att bensin började ta slut och vi hade redan passerat en massa bensinstationer, och givetvis så kom det ingen och bensinen minskade snabbt, när det stod att det var 40 km kvar till tom tank, så satt vi ganska tysta i bilen och hoppades att det skulle komma en bensinstation, och till slut i Varberg fick vi tankat då var det 1,5 liter kvar i tanken...
 
Vi var sena förstås och hästen oflätad, jag skulle starta kl 13:25 och svängde in på tävlingsplatsen kl 12.10, Ida som jag brukar träffa ute på tävlingar och som också tränar för Anki kom och mötte oss och tyckte vi var sena och undrade om hon kunde hjälpa oss, himla snällt, så jag började fläta och de plockade ordning sakerna och sen bytte vi och Ida flätade fördigt, Carina borstade och sadlade och jag bytte om, kl 12:35 satt jag på hästen.
 
Vilja kändes direkt jättefin och lätt i framdelen och ställde verkligen upp på mig. Piaffen är ju svår och övergångarna ännu svårare, men det vet vi ju och vi behöver jobba mer med det, men det mesta andra sitter ganska bra, missade tyvärr 1:orna de brukar funka bra. Anki startade strax innan mig men Håkan tog hand om hennes häst direkt efter så hon hann hjälpa mig lite innan jag skulle in och så filmade Carina ritten. 
 
Vilja kändes fin hela ritten men vi hade några ganska grova missar, men piruetterna gick bra och saxen också, men vi missade den ena piaffen och så blir inte övergångarna bra. Det kommer nog en film. Fick bara 57 % och det kändes väl ungefär så, nu är debuten iaf gjord och det känns skönt. 
 
Sen blev det en shoppingtur till Ullared och sen två trötta damer som tog in på Skrea camping i en mysig liten stuga och åt soppa som Carina hade haft med sig, mycket gott.
 
Idag startade jag en Intermediare 1 och den har jag ju ridit ett tag, men fick inte alls samma känsla som igår, utan Vilja dök lite och jag fick henne inte riktigt framför mig. Så gjorde jag några missar som var onödiga, Har tränat så mycket på det andra programmet så jag hade helt glömt hur jag skulle rida saxen här, kom ut alldeles för tidigt. Inte så nöjd med dagens prestation, men det är väl bara att komma igen..
 
Gammal bild från ifjol i Torslanda, Foto Sofia Björk
 
 
 
 
 
 

Dressyrpoolen

Kategori:

idag var det träning för Charlotte Haid Bundegaard igen i Råbäck

Vi fokuserade på det jag tycker är svårt i Int 1b. 2:orna strulade, Vilja sköt ut Vänsterbogen och kom på tvären på diagonalen, då fick hon gå in på diagonalen i förvänd istället och då blev bytena raka o fina. sen jobbade vi med saxen, i den blir Vilja för låg, och jag har svårt att räkna. men jag kunde ta lite fler steg in på medelinjen och då gick det lättare.

Sen jobbade vi med passagen och den kändes så hög, tyvärr ser det nog inte ut så på filmen, men det kändes verkligen som hon bar upp mig högt ovanför marken.

Men det här är ju under utbildning och vi tränar den varje träning för Anki. Den kommer att bli riktigt bra. piaffen är mkt svårare.

Veckorapportering

Kategori:

Tror jag får börja med en uppdatering i veckan istället.
 
Den här veckan har som vanligt varit full fart, det är fortfarande lite restjobb med renoveringen i källaren, tog bort mattorna i trappan och vad var det under, ett jättefint trägolv som jag såpskurade. Sen målade jag golvet utanför nya badrummet, och inhandlade en ny matta, det blev riktigt fint.
 
 
 
 
Var och tränade för Anki i tisdag och Vilja kändes för en gångs skull inte så bra, lyckades inte få in bakbenen under henne och var inte alls nöjd med formen och hon kändes trött, så när jag skulle ta in henne dagen efter så vände hon sig om med baken åt mig, där fick jag. Fick fjäska med henne och tog med henne upp till äppleträdet och plockade lite äpplen, Nu var det till att analysera, fel på nya stövlarna, för lite mat, för mycket päls...
Förmodligen en kombination, så nu var det slut med gräshagen och upp på gruset med hösilagebal och mindre hage, ökade på kraftfodret och så klippte henne.
 
Himla tur att man har en skimmel så det inte syns hur hon är klippt, det går nämligen bara att klippa övre hälften av henne, så det ser lite roligt ut, men min lilla häst är väldigt känslig i huden och sparkar med alla ben när jag kommer på ett känsligt ställe, Lyckades t.o.m att sparka precis på klippmaskinen så den for iväg.
 
Idag hann jag rida både Vilja och Andromeda innan jag åkte till Färgelanda och förstås efter jag hade jobbat, Idag gick Vilja super, börjar få riktigt bra slutor också, det är bland det svåraste.
 
Andromeda är lite skum, hon är stel i kroppen och kärv i munnen, jag har bytt bett och hon har fått tänderna raspade, men det tar lång tid att får henne lösgjord, idag tog det en halvtimme, sen var hon jättefin, men då var jag tvungen att sluta för att hinna till Färgelanda. Där hade jag som vanligt en trevlig em men många spännande ekipage.
 

 
Planen med Andromeda är att starta 2 st LB:2 i Lysekil den 2 o 3 november, hoppas hon hinner bli lite mjukare till dess. Det är nyttigt att vara sin egen tränare ibland, jag ser ju att jag måste rida på i lite bättre tempo, Andromeda har fantastiska gångarter men är fruktansvärt stel i kroppen.
 
 
 
Eva som har köpt Palatino, ringde och berättade att transporten var bokad v 43 upp till Kiruna, det är med lite blandade känslor, men det kommer att bli jättebra, Palatino är mycket fin nu och har bra hull och är en trygg häst så det kommer nog inte bli några problem för honom att resa.
 
Imorgon blir det Dressyrpoolen träning för Charlotte Haid-Bundegaard i Lidköping 2 dagar och nästa helg är det tävling i Falkenberg med debut i Int I B.
 
 

Tävling i Trollhättan

Kategori:

Irene Karlsson Disco Dancer Foto Sandra Karlsson'
I Söndags var det tävling i Trollhättan och jag gratulerar alla mina duktiga elever till fina resultat. 
 
Irene och Disco Dancer vann LA:1 på 70 % och kom 5:a i LA:3 på 68,7 % 
 
Carina och Electra fick 63,3 % i LA:3 och kom strax utanför placering
 
I Msv C hade alla "mina" ekipage över kval gränsen faktiskt över 63% allihop, bra gjort
Maria Larsson, Hot Stuff
Sofie Karlsson, Queen Ayla
Helena Sjögren, MQ
 
Det var väl bara Credo och Sofia det gick riktigt uselt för i LA:3, de fick riktigt dålig kritik  53%. Inga större missar och stadig form, men domaren tyckte nog inte alls om vår fina Lusitano.