Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Ridhuset: Tekniskt samråd

Kategori:

Idag är det tekniskt samrådsmöte på kommunen för att få starta bygget då ska vi gå igenom kontrollplan och se så att vår hall håller måttet och att konstruktion och grund håller för marken och att allt ser rätt ut. Det är full fart med offerter och ritningar från DS-hallen, hoppas få en uppdaterad version på ritningarna innan jag ska iväg på mötet idag.

Romanza

Kategori:

Nu är även vår Romanza Light född 2014 (e.Don Romantic ue Briar) såld och det kommer att bli ett mycket fint hem till prinsessan i Tärnsjö. Hon ska besiktigas och förberedas för den långa transporten så hon blir kvar hos oss ett tag till.

Vi hoppas att nya ägarna kommer att trivas med henne och att de kommer att få en fin framtida dressyrhäst.

 

Royal Ambition

Kategori:

Idag har Royal Faiths första avkomma exporterats till USA, hon är såld som hunterhäst, vi önskar Smulan lycka till i framtiden i sitt nya land. 

Carisma och mina sadelproblem

Kategori:

Efter 4 månader väntan så äntligen kom den efterlängtade Childericen i helgen, men vad brydd jag blev när den hade paddade kåpor, det kunde ju inte vara min sadel.jag sa ju att jag ville ha nära kontakt med hästen, och tyvärr funkade det inte alls, för kåporna gör att jag får ännu svårare att komma åt med skänkeln, så idag packade jag med sorg ner den och skickade tillbaka den. Ev skulle jag kunna få en lånesadel men det lät väldigt osäkert och hon kunde beställa en ny åt mig. Jag beställde sadeln den 25 maj ! och börjar bli rejält less på att vänta. Som tur är så har jag under hela den här tiden fått låna Bellisimos sadel en Passier Optimum, funderar på om jag ska beställa en sån istället en Optimum II med lite större knästöd, ska nog ringa dem imorgon eller en Equipe sadel?
 
 
Carisma är såld till Jenny som födde upp "Fia" Royal Faith och åkte med dem hem i helgen. Det känns jätteroligt hon kommer få ett prima liv hos Jenny och Andeas och utbildas till hopphäst och kanske få föl i framtiden.
 
Carisma och Royal Faith
 
Ridhusplanerna går vidare och vi har till slut bestämt oss för att bygga en DS-hall, ritningarna är klara och nu väntar vi bara på att få tid för ett tekniskt samrådsmöte med kommunen. 
 
 
 
 
 
 

Elin tillbaka

Kategori:

Så kul att Elin kom tillbaka till oss i höst dels för några veckors praktik på Lysekils Ryttarförening och dels för praktik hos oss, och i november är hon klar sin ridlärarutbilfning. Här stänger Elin och Robin hage. Elin har givetvis med sin jäst QuickSilver som går på bete med Qlever.


Nya hästar i stallet

Kategori:

Det har kommit två nya hästar till stallet. Toffefe som ska vara hos oss i tre månader på utbildning, En pigg och snäll dam som ska vidareutbildas i dressyren. Hon står i vanliga fall i Strömstad och ägs av Mona. Jag ska försöka skriva lite om hur hon utvecklas.   

Och så i bakgrunden lilla Hippie som ägd av Emma Jakobsson, en snäll liten ponny som Emma tävlar i hoppning med.