Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Chilla

Kategori:

Lilla Chilla Light som är 6 månaderhar fått en bakterie i hovarna med resultat att det har blivit hålväggar, det blev till att åka till Ale ihästklinik igår och de fick skära upp hovarna och gipsade bakhovarna. Nu ska hon vara inne en vecka och sen tillbaka nästa onsdag 

Kenth har byggt en stor box på lösdriften så det är nästan som en hage, både hon och Fia verkar tycka det är skönt att vara inne.



Ridhusbygge

Kategori:

Äntligen, drömmar förverkligas. Idag börjar de montera vårt ridhus. 



Vilja FEI Grand Prix

Kategori:



Jag känner mig nöjd med debuten trots ganska långa %. Vilja blev lite låg i början efter ökningen och var på väg åt ett annat håll än jag i slutorna. Passagerna blev bättre än dagen innan men hon trampade tyvärr bakåt i första Piaffen, sen behöver vi jobba med samlade skritten och tydligen ryggningen som de danska domarna skrev inte var diagonal.
I galoppen var jag mycket nöjd, vi klarade svårigheterna bra i galoppen, Saxen som jag tycker är svårast blev rätt antal och gick riktigt bra, hon satte alla byten, men blev lite hög i baken i ettorna,

En dröm som är sann nu och jag har faktiskt utbildat Vilja hela vägen från LC till Grand Prix med hjälp av bra tränare och andra samarbetspartners. Det har tagit 8 år att ta sig hit med mycket träning, både med Vilja och rida så många hästar som möjligt.

Vilja i Helsingborg

Kategori:



Fredag den 13:e och startnummer 113. Det var väldigt blåsigt och regnigt idag, Vilja tyckte att det var lite läskigt när det blåste i tälttaket. Idag var det Int 1b och det har jag ju ridit ganska många gånger nu, vilja kändes fin på framridningen och  Jag fick hjälp av min tränare Anki. Formen kändes ganska bra i traven, men när jag kollar filmen så känns nog passagen större än den är. I Galoppen började missarna, 2:orna som hon alltid gör så fint blev det en miss i mitten och sen saxen, först räknefel och den fick jag hjärnsläpp och gjorde ett extra dubbelbyte vid G. 
Sen 9 ettor och det skulle bara vara 7. 
Det var nog piloten som inte var riktigt på banan idag. 
Vilja verkar trivas på alla tävlingsplatser och tycker om att kolla på allt som händer alla hästar och människor och idag var hon oxå lite tittig inne på banan och det behövs nu för tiden. 



Ridhuset

Kategori:

Nu är det gjutet en kantbalk till ridhuset som ska härda i 10 dagar innan jobbet kan fortsätta