Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Föl och träning på Stuteri Light

Kategori:

Idag har det varit full fart, jag har haft träningar i Färgelanda och hemma, Kenth har målat huset och haft träningar och sist på kvällen vid 9-tiden så red vi våra egna hästar. Igår red jag Pandora i 1,5 timme och hade träningsvärk i benen idag. Men hon gick bra idag och då menar jag riktigt bra, hon har äntligen börjat få koll på galoppen och går att samla lite iallafall.

Vilja var härlig och jag red bara en kort stund, det mesta fungerade idag.

Sofias ponny Diva har äntligen släppt på hingsten (efter 3 veckor borta) så nu hoppas vi på ett litet gulligt ponnyföl nästa år.

Johanna var och tränade hos mig med sin fina ponny Eddie som hon nyss har debuterat LA dressyr med.

Anette har tagit bilden.Vår nya skönhet. Bilderna har Anette tagit.

Tävling och bete

Kategori:

Igår hade jag en riktigt bra träning för Anki, hon hade härligt underlag på sin ridbana och Vilja gick som en dröm och när jag fick ner händerna stängde hon munnen.

Idag var det tävling i Lilla Edet och jag skulle rida Msv B:2. Vilja kändes fin på framridningen men så fort vi kom in på banan var det som vanligt igen, Vilja kollade sig runt och såg om det fanns något hon kunde vara rädd för och utanför banan stod i ett hörn 2 st koner, så då valde hon att vara rädd för dem varje gång vi gick förbi, så det var det hon koncentrerade sig mest på. Jag slarvade också till det och red fel väg, har ju ridit det där programmet hur många gånger som helst, men blir stressad när Vilja lägger in hanbromsläge.

Vi lyckades iallafall få till ett hyfsat travprogram men galoppen som brukar vara Viljas bästa gångart fick vi sämre i, Bytena gick ganska bra men 8-metersvolterna var katastrof. Vi lyckades skrapa ihop 60 % så jag får väl vara nöjd med det. Domaren använde hela skalan och jag fick både 7:or och 8:or på det som var bra.

Tack Anette för dessa fina bilder från hagen Lördag kväll.

WilburAndromeda
Dotter och Mor ( Andromeda och Pandora )Pandora
Pandora i sitt esse, frän bildWilburWilbur


Torsdag 17 juni

Kategori:

Fabiola har fått vara ute i ny beteshage med sitt föl, den håller sig alldeles intill henne och hon är en utmärkt mamma. Foto kommer.

Tecknade försäkring igår, känns alltid skönt när man kan göra det så fort det bara går, Andromeda skadade ju sitt öga när hon var bara 5 dagar gammal, men som tur var hade vi tecknat försäkring då. Efter lite sökande på nätet och chat med Agria så blev det en försäkring för 40 000 med största delen enbart liv och förstås deras plus försäkring för mediciner, det slutade på en premie på 2 800 kr eftersom det var lägre premie de första 2 åren. Vi har ju så många hästar att försäkra så vi kan aldrig försäkra dem för fullt värde utan får se till att ha en bra veterinärvårdsförsäkring.

Red Vilja igår igen och provade den nya bågen som ska hålla ordning på sitsen, Sofia filmade häromdagen och igår jobbade jag lite extra med mina svagheter, nacken och lite för höga händer. Vilja gick riktigt fint, lätt i handen och släppte ner mig på ryggen hon tyckte nog om min nya tvångströja (perfectsit.se). Hade en bra känsla och trots att hon går ute på nätterna så kändes hon pigg och fin, men jag red inte förrön vid 21.30 och det hade blivit ganska svalt då.Fabiola

Kategori:

har fått föl, jag kände att hon började svettas vid 20-snåret och dröjde mig kvar i stallet. 20.25 startade fölningen och 20.42 var fölisen ute. Vi tror att det lilla stofölet blir svart och såå söt. Nu har hon ätit och tarmbäcket har gått och Fabiola har fått ut hela efterbörde.

För en gångs skull gick allt som smort, vi tvättade stallet i lördags, satte upp övervakningskamera och halmade boxen igår och trodde nog att vi skulle få vänta 10 dagar till på fölungen, men icke.

Här är lite bilder

Andromeda

Kategori:

Är idag 14 juni konstaterad dräktig med Saigon, spännande. Pandora seminerades i Lördags och Diva är fortfarande kvar hos Kocktail.

Var igår och tittade på en 4-åring som jag ska jobba med i höst, ett fint 4-årig sto som har gått 3-årstestet men sen inte gjort så mycket mer utan ska utbildas under hösten. Vi har nu 4 st utbildningshästar under hösten några kommer att stå hos oss och några åker vi ut till.

Tvätt av stall

Kategori:

Idag är stallet högtryckstvättat och Kenth har monterat ihop nya hinder.

Pandora är hos hingsten igen, hon blev rejält brunstig i mitten på veckan och vi ringde och sa till,men trodde inte att vi skulle hinna in med henne igen, hon var ju seminerad förra lördagen, men när Kenth kom in till stationen hade hon ett ägg på 5,7 cm och hon seminerades igen idag den 12 juni.

Igår var det studentfirande och vi var hos min bror och Maria och firade Jonas.

Red Vilja på ridbanan och kryssade mellan hinder och vattenpölar. Bytte tillbaka till den raka stången men då la hon över tungan flera gånger, men på slutet kändes hon riktigt fin. Vi laddar för tävling nästa helg, men tävlingsformen vill inte riktigt infinna sig.

Igår hade jag träningar i Färgelanda och hade några nya elever med fina hästar. Catarinas Freddis börjar gå riktigt bra och hon provade att rida med en båge som jag också har beställt nu för att använda på mina träningar perfectsit.se.

Sommarlov

Kategori:

Skolavslutning idag och firande med tårta, härligt. Jag har också varit ledig och hemma, det var välbehövligt, Jag och Susanne tog en lång uteritt med långa galopper, det var härligt och hästarna tyckte också det var kul.

Lösdriftgrindarna kom idag, så nästa vecka ska Kenth börja bygga den.

Diva

Kategori:

undersöktes i morse av veterinär och hade ett ägg på 3 cm så det blir nog betäckning i slutet på veckan skulle jag tippa på, så vi träffade ganska rätt ändå. Hon blir kvar på Stall Phem tills dess iallafall.


Diva...

Kategori:

tog jag med mig i morse, inte kul att köra igenom Göteborg i värsta rusningstrafiken på morgonen. Åkte hemifrån med 6-färjan men var ändå inte på jobbet i Angered förrän kl 9 eftersom jag skulle ner till Billdal med Diva först.

Träffade Susanne på färjan och vi var nog lika trötta, men surrade bort en stund iallafall.  Fick läst färdigt den senast boken "Ödets hav" med Elisabeth Nemert, en väldigt bra författare. Tredje boken av henne som jag läser/lyssnar på.

Fick gå på rundvandring på Stall Phem och hälsa på hingstarna och titta på ett litet föl som nyss var fött. Vi ska betäcka Diva med Åbackens Kocktail.

Pandora...

Kategori:

är seminerad i Lördags med Warsteiner och jag hämtade henne igår. Körde från Göteborg och mötte Kenth i Bokenäs och sen bort till Tjörn igen först till Sjöängen med stödhjulet till transporten och sen till Västsemin och hämtade Pandora, hon känner väl igen när vi kommer med bilen och kom genast fram till grinden och väntade.

När hon kom hem fick hon stå inne bredvid Wilbur en stund först för att vänja sig, men det blev ändå kaos i hagen och de andra har en ganska tuff attityd till Wilbur fast han tuggar febrilt. Hoppas han får komma in i flocken snart.

Wilbur

Kategori:

I går kom Wilbur från Jämtland ner till oss, han ska bo hos oss 1 år först ska han ha semester och gå på sommarbetet, och i höst på lösdrift sen ska han ridas in och gå treårstestet till våren.

Wilbur är
e. Biggles ue. Walör


Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Kommunikationskurs på Djupedal

Kategori:

Här kommer lite bilder från kommunikationskursen på Djupedal, en uppskattad kväll, där de fick träna på att hantera hästen på ett riktigt sätt och träna på att vara ledare för sin häst.

Sofia och Diva

Sommarbete

Kategori:

Äntligen, är iallafall några hästar uppe på sommarbetet, de galloperade över ängarna igår kväll och såg väldigt nöjda ut. Vilja Viktory och Andromeda fick gå ute och må gott inatt.


Kvar i stallet blev:

Pandora - som åkte till hingsstationen idag, äggen var 3,5 cm så hon får stanna där och undersökas igen på fredag och kanske semineras på lördag.

Fabiola - får vara inne på nätterna och gå på bete på dagarna tills hon får fölet. Hon är rejält tjock och har fått juver, men det är ca 3 veckor kvar. Här är Fabiola med sin tjocka mage, hon får vara i sommarhagen på dagarna, men inne på nätterna

Alla tre ponnyerna Diva, Fabian och Lorenzo ska inte gå på betet alls så de får stå inne som sällskap till Fabiola.

På fredag kommer en ny häst till betet, men det får ni veta mer om då.

Listerna är målade i farstun, men det går sakta frammåt, kanske vi hinner lasera väggarna imorgon eller fredag.

Igår kväll gick hela kvällen åt att byta ut plaststolparna på betet mot trästolpar, känns betydligt rejälare och hagen ska ju vara där i många år frammåt.