Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Lördag 30 maj

Kategori:

Idag har vi byggt på hagen igen, snart kan de gå ända ner till vägen, fåren hoppar in och ut ur sin hagen och bryr sig inte alls om stängslet. Fast än så länge går de bara in i hästhagen.

Plockade 3 st fästingar på benet idag usch, vilka otrevliga djur.

Erika, Sofia och Julia var och badade i Kolleröd idag, inte så varmt i vattnet tror jag, men det var stekhett på land.
Grannen slog för hösilage, så vi blev lite stressade, men han var över och tittade hos oss och det hade inte växt tillräckligt än, så vi kan nog vänta 2 veckor med att slå.

Sen var jag iväg och hade träningar och Kenth och Sofia hjälpte till med banan, Sofia ska ju tävla imorgon.

Vi hann faktiskt ta en kvällstur med hästarna oxå och sen åkte vi in och satt med Gunnar och Kickan en stund i båten i Lysekil och tittade på några enstaka flanörer, det är sommarvärme men inga sommargäster, en härlig tid. Det var nog iallafall någon som hade gift sig för det var kalas på Oscars.

Vi var väl nästan sist in på ICA kl 22.45 och handlade lite på vägen hem, sen såg vi ett rådjur med ett kid på den nyslagna ängen utanför oss, tror aldrig jag har sett ett så litet kid förut.

Vilja

Kategori:

Jag hade lämnat in bilen på verkstaden i Angered, så jag fick knata ner och hämta den först, men nu är den servad iallafall. Fast de påstår att vattenpumpen behöver bytas och den hade de inte hemma så jag får lämna in bilen på måndag igen och bli 2500 kr fattigare, för det kostar det att byta den.

Min härliga häst, vi red lektion på utebanan hos Anki efter jobbet. Vilja gick så bra igår. Jag ska försöka åka till Anki kanske varannan vecka och träna 2 dagar, och bo över om gästhuset är ledigt. Vi har lagt upp en plan om att göra ett tävlingsuppehåll i juli och då börja träna seriebytena mm för att i höst ha som mål att starta St George. Hon är så fin nu så det kan nog funka. Fast det skulle ju vara kul om man kunde få till det på tävling också.

Var och tittade på Sofia när hon hoppade Diva, det gick väldigt bra, kul att se att allt börjar funka för henne. På söndag ska Sofia och Diva tävla i Lysekil.Hos Anki

Kategori:

Jag tränade igår kväll och jag tror vi lyckades få till traven, Vilja tyckte om underlaget men kändes lite trött. Fick korta tyglarna och flytta fram händerna en bit, då fick hon upp nosen och fick en väldans kadens i traven. Och det var så lätt, sen kunde jag sitta och stämma av lite grand, öka och minske och tom i skolorna gick det riktigt bra.

I bytena var hon lite nonchalant och slarvade bak, så jag fick peppa henne lite. Det blåste och lät i ridhuset, men det bekom henne inte alls.

Usch vilket väder det var inatt, vaknade i Ankis gäststuga av att det piskade på rutorna.

Tisdag kväll

Kategori:

Ännu en hektisk dag är till ända, har varit på Lysekils rf och haft ridlektioner och sen packat för att åka till Anki. Det var ett stort långt hål på ridskolans parkering idag och en bil fastnade rejält med båda bakhjulen, de som hade grävt den 5 m långa rännan som var någon meter djup fick komma och dra upp bilen som hängde på kanten. De håller på att bredda vägen och göra en ny stor parkering så det blir nog bra men det var lite olyckligt idag.

Måste fundera lite över reklamen, eftersom jag skriver mycket om hästar så kommer det faktiskt mycket hästreklam på bloggen, men jag undrar vad jag skrev om i morse som gjorde att det kom reklam om ÄNDTARMSBESVÄR....

Tisdag 26 maj

Kategori:

Tack Sanna för din länk och här fick jag ännu en http://www.yr.no/sted/Sverige/Västra_Götaland/Lysekil/time_for_time.html
och nu ser jag ju att det regnar i Lysekil just nu, usch då.

Vi hämtade Fabiola igår, hon verkade ganska nöjd med att komma hem igen. Och så fick vi behandla hästarna med Switch, tydligen det enda som biter på fästingar och mygg här nere, RB86 som jag har använt förut, funkade inte alls, hästarna var fulla med myggbett och fästingar igår. Fast min gråa Vilja klarar sig bra, hon verkar inte få några bett alls.

Vi kom inte  hem förrän strax efter kl 20, jag glömde tiden och åkte alldeles för sent från Angered igår, och då skulle jag hämta Kenth och sen vidare till Orust och hämta Fabiola.

Som tur var så har vi duktiga barn som fixade mat och klippte gräs och dammsög, tack snälla ni. Kickan coh Lisa var ut och red, så några av hästarna fick iallafall gå.

Och nu verkar äntligen vårt ärende hos Länsstyrelsen angående företagsstöd vara under behandling. 

Måndag morgon

Kategori:

Måndagar är det pest att pendla, dessutom samåkte vi och fastnade i kö utanför Uddevalla så det tog 1.50 min till Göteborg. Så vi tjänade ingenting på att ta färjan kl 6.40. Vi chansade på att Fabiola skulle hämtas idag på Orust så vi drog med hästtransporten till Torp och mycket riktigt så var hon klar för hämtning och ska tillbaka om 16 dagar för koll om hon är dräktig. Så nu är iallafall transporten på rätt sida färjan.

Tränade Vilja igår och vi fick slita, både hon och jag var svettiga efteråt. Vill ha lite mer tryck i henne för hon går och latar sig och dyker med nosen. Gick riktigt bra på slutet. På onsdag drar jag med mig henne ner till Anki 2 dagar har fått tid för lektion på onsdag och kanske på torsdag och så fick vi sova över i deras gästhus, Vilja förstås i stallet.

Inatt har hästarna varit ute på betet iallafall efter några nätter inne. De mådde fint i morse när jag kollade till dem och gick och käkade. Det skulle inte bli regn förrän på torsdag, hittade en bra länk på aftonbladet där man kunde söka på Lysekil och se vädret timme för timme flera dygn framåt http://vader.aftonbladet.se/Lysekil/

I lördags morse tog vi en lång tur runt Korseberg på ca 1,5 timme, det var en riktigt bra väg när det har regnat, annars är det nog hårt.

I helgen har vi fått mycket gjort på nedre delen av hagen och har eldat en massa skräp och rensat i trädgården, igår  kväll var vi ganska trötta, helgerna är hektiska och man sitter inte still många minuter.Pandoras debut i 1.20 m

Kategori:

Här har ni bildbevis på att Kenth och Pandora har startat 1.20 m i Dingle idag. Han fick 2 stopp på maxad mur och 2 rivningar, men han var nöjd och Pandora kändes fin, men lite trött.

Bilderna är tagna av Adam Bergman.


Programträning på Skaftö

Kategori:

Idag var jag på Skaftö och dömde en programträning, den klubben var jag med och startade -82 så det var kul att se hur det såg ut nu. Stallet var utbyggt och borta var spiltorna där Kasper, Senior, Leona och Petronella stod från början, det var säkert några till men jag kommer inte ihåg namnen. Leona var nog den som blev äldst hon dog nog förra året. Körde alltid förbi henne på somrarna eftersom hon var pensinär hos en veterinär i Dragsmark där mor och far bor.
Länk till Skaftö Rk

Diva har fått en medryttare, Ebba som bor alldeles i närheten ska rida Diva några dagar i veckan. Ebba är en duktig tjej på 12 år så det kommer nog att bli jättebra.

Kenth o Susanne fick gjort en hel del på den nedre delen av hagen idag och jag eldade skräp när jag kom hem, det pyr fortfarande ute i högen, eldade gammalt hö och det vill inte brinna så bra, så  jag har förmodligen rökt ner hela bygden. Men igår hällde regnet ner så det ska nog inte vara någon fara för spridning.

Hästarna fick komma in inatt också, Kenth och Pandora ska tävla i Dingle imorgon två 1.10 ska de hoppa.

Erika har åkt till stan och skulle gå på bio ikväll och sova hos kusin Wilma.

Nya bilder på stuterilight.se

Kategori:

Har lagt in lite nya bilder på www.stuterilight.se, kika in där. Det finns nu även filmer på Diva och Vilja. Och nyhet under till salu. Missa inte att titta på Don Fahrenheit under till salu, Fabiolas halvbror, ett riktigt gångartsämne efter Don Primero. Fler bilder på honom kommer.

Taggen i senan hann inte ställa till någonting, hästen är igång igen och mår utmärkt.

Fåren har fått flytta upp ovanför hönshuset på sommarbete, de verkar nöjda.

Har jobbat hemma och for och red på lunchen, Vilja gick kanon även i traven på slutet, men de verkar lite trötta av betet. t.o.m Pandora verkar lugn.

Fabiola ska semineras imorgon bitti och nu såg det jättebra ut, hon var brunstig och på väg att släppa äggen. Om äggen har släppt så hämtar vi henne på måndag.

Ikväll kommer brorsan (Robert) med familj på middag, ska bli trevligt, det var ett tag sen vi träffade dem.

Onsdag 20 maj

Kategori:

Och nu regnar det, öser ner, ingen ordning på någonting. Sitter i Göteborg och försöker lotsa mig in i systemen, har fått upp allt nu i en fungerande miljö.

Hästarna får nog gå in i kväll igen, vi har en bit upp till betet och det känns lite oroligt att inte se dem. Men de verkar ha det bra, fast igår hade de sprungit när Pandora var på hoppträning. Det hade gått jättebra tydligen, Emma tyckte att det var en väldigt ärlig häst och hon har lugnat ner sig såpass att hon t.o.m väntar på pilotens kommando. Förut har man bara fått åka med på hennes premisser. 

I em ska jag på Ikea en sväng och köpa lite möbler till Erika och sen ska jag försöka åka och träna med Vilja, det blir långa dagar och jag har inte varit iväg och tränat dressyr sen Trollhättan. Fast å andra sidan så gör det inte så mycket hon kan behöva lulla i skogen lite grand, så kanske hon blir lite mindre harig.

En ridplan står högt på önskelistan så man hinner med att rida de hästar som ska gå. Men först ska elen i stallet göras och det blir nog nästa vecka för de hade mycket att göra. Jordfelsbrytare och lampor ska in och en massa uttag så vi kan sätta in handukstork (för benskydd o dyl och varmvattenberedare.

Såg en rävhona med ungar idag på väg till jobbet, såg inte ut som mamman mådde så bra, men kanske bara inbillade mig.

Tagg i senan!

Kategori:

En av hästarna i stallet svullnade i ena bakbenet första dagen på betet, och orsaken var en tagg i senan i bakbenet, hur stor procents risk är det, surfade på nätet och fick en enda träff, så det inträffar nog faktiskt.

Taggen hittades iallafall igår och vet tog ut den idag och det var väl tur. Skulle tro att det är de där hemska slånbärsbuskarna som blommar så vackert men har långa hårda taggar.  Hoppas att det läker snabbt.

Tar ni bort alla taggbuskar, vi har haft fullt upp med att få bort all taggtråd?

Fästingar och taggbuskar, det klarade vi oss från i Jämtland men vår gamla Medea kom in en dag för några år sen från hagen med stora bölder på ena sidan och det kom vi fram till att det var allergi från giftiga men vackra Stormhatten.

Så ska man verkligen ha hästarna på bete eller är skaderisken för stor?

Fabiola

Kategori:

Nu är Dionysos beställd och Fabiola semineras imorgon.

De andra fick gå upp på betet igen i morse utom Viktory och Diva som går kvar nere på gården.

Vi har köpt ett nytt batteriaggregat och jädrans vilken stuns det var i det (råkade ta i kablarna när jag hade kopplat på batteriet, klumpigt jag vet!) Det blev iallafall fullt utslag på mätaren och jag hoppas att vi slipper lösa hästar i sommar.

Kenth ska iväg och träna Pandora för Emma Emanuelsson ikväll. Pandora har lugnat ner sig och blivit riktigt bra.

Fabiola på hingststation

Kategori:

Och Andromeda såg väldans ledsen ut idag, saknade sin kompis. Fabiola hade 2 ägg på gång 3,8 och 4,0, men hon var inte klar att seminera ännu. Och tur är väl det för då har vi en dag till på oss att bestämma hingst.

Vi funderar på Firenze eller Dionysos.

Söndag 17 maj

Kategori:

Somnade gott i soffan igår kväll till melodifestivalen, fast hörde låten som vann innan vi gick upp och la oss. Den var ju riktigt bra, eller vad tycker ni?

Idag har hästarna fått gå upp på betet, det var ganska lugnt, när de hade hälsat på Vicktory allihopa övergick intresset till gräset. Vad härligt att kunna släppa hästarna minst 1 månad tidigare än i Jämtland, där brukade det ju inte ens vara gräs till midsommar.

Kenth är och tävlar Vilja idag i Torslanda, har nyss fått telefonsamtal att han hade 1 nedslag i vardera klass men i 1 meter gick hon riktigt bra men rev sista hindret! Får väl återkomma när jag har fått fler detaljer.


Liseberg

Kategori:

Vi hade en kul dag på Liseberg och åkte både Kanonen, Balder och Lisebergsbanan. Balder är inte kul, förstår inte varför man utsätter sig för det gång på gång.

På em skulle jag gå och köpa en kopp kaffe när de andra åkte något, stod i en lång kö fram till kaffet och när jag kom fram tog det slut precis på kunden innan, så jag gick därifrån och var inte glad kan jag ju säga. Gick med bestämda steg fram till chokladhjulet och tog ett endaste nummer, 55... och vann 2 kg (20 kakor) Sweichernöt, snacka om plåster på såren. Jag fick mitt kaffe efter en stund och då kändes allt bra igen.

Vi hade planerat att hinna på Ikea efteråt men de stängde kl 18.00 och vi var där 17.55. Övriga i bilen var inte nådiga över att jag inte hade kollat utan bara tog för givet att det var öppet till 20.00.

Vinst i lotteri

Kategori:

Har ju inte hunnit berätta att jag tog två lotter i Nuntorp på treårstestet och igår ringde de och sa att jag hade vunnit! Jättekul, kan ni gissa vad jag vann, 2 hoppträningar i Mellerud hos en fälttävlansryttare !!!
Och hur ska det gå! :)

Uppkörningen för BE-körkort 14 maj

Kategori:

Vi hann faktiskt med ett litet kalas med släkten igår, jag fyllde ju år i tisdags (men ingen som behöver ha dåligt samvete för det) vid min ålder så blir man ju inte precis nedringd med grattishälsningar. Vi åt iallafall tårta och hade väldigt trevligt som alltid när vi träffas har vi massor att prata om mina syskon och deras familjer och mina föräldrar.

Vi var också bort till Erikas skola och tittade på en musikal som de hade tränat på ett tag.

Och idag har jag klarat mitt BE-körkort, det känns väldigt bra, Det spöregnade uppe i Båberg, Trollhättan och jag fick hjärnsläpp och trodde att säkerhetskontrollen var klar när jag hade gått runt bilen. Och jag som hade tränat så, han fick fråga om jag verkligen var klar. Och jag funderade en stund, men till slut kom jag på att jag skulle kolla handbromsar och rörelsereserv och rattutslag, men bromsservo och styrservo glömde jag. Jag tror att det blev fel för att körläraren sa att jag skulle kolla vätskor efter övrig kontroll och när jag har tränat har jag gjort det först. Men iallafall så sa han inget om att jag missade det. Sen fick jag redogöra för allt jag kunde om lastsäkring och det gick ju ganska fort, men han blev nöjd.

Manöverprovet gick alldeles utmärkt, jag hade gott om plats mellan konerna och sen var vi ut och körde, det var inga problem, vi körde en vassa rondeller men var inte in på några trafikerade vägar så jag körde lugnt och låtsades ha hästar i lasten.

Måndag 11 maj

Kategori:

Första dagen med pendling ToR Angered, och det gick faktiskt riktigt bra åkte vid 7-tiden och var hemma strax efter 17, hade en CD bok som jag köpte för något år sen och inte har lyssnat på så det var ganska skönt, hann med 1,5 cd av "Svart stig" med Åsa Larsson. Ni ska få en recension på boken sen, och jag som aldrig hinner läsa annars, det kanske blir riktigt bra att få tid för det.

Jobbet verkar kul och har hälsat på en massa trevliga människor idag. Det var en tjej till som började idag och ska jobba med samma system och med java programmering.

Jag red Vilja en sväng och vi travade i full fart förbi tjurarna idag fast de stod alldeles intill staketet, Lisa red Pandora som har blivit så lugn, tror att Sanna hade ett bra inflytande på henne i helgen. Kickan var som vanligt ut sin måndagstur på Diva.

Fick flytta om lite i stallet för Fabiola tål inte Viktory, hon som är längst ner på rangen i sin hage måste visa sin makt och se till att inte Viktory som är ny passerar henne i rang tror jag. Så nu står Diva bredvid Viktory och det blev så lugnt.


Vilja tävlar i Trollhätan

Kategori:

I morse for vi kl 6.20 till Trollhättan och våra gäster fick släppa ut hästarna och sen åkte de också. Det har varit så kul att ha lite besök från Jämtland.

Jag hade fått starttider i Trollhättan kl 9.48 och 15.20, och som vanligt finns ingen uppstallning här nere, man ska alltså ha hästen i transporten i 7 timmar, försökte förtvivlat hela veckan att få starttider lite närmare varandra men fick inte ens några svar från klubben, lite ris till dem, vi slet med att försöka få våra ryttare nöjda när vi hade tävling, men fick inte den känslan här, det var väldigt mycket strykningar i sista minuten. Ibland undrar jag om tävlingarna är för ryttarna.

Det var svinkallt idag och på framridningen stod en tjej inlindad i en stor filt, som blåste runt henne, undrar just om hon överhuvudtaget funderade på varför alla hästar och ryttare (inklusive jag*) trängdes på bortre delen av framridningen, så längt ifrån henne som möjligt???

Dessutom fick jag ett protokoll med massor av 6:or och min lilla häst som stadigt brukar ligga på 7:or i galoppen, det är så tråkigt att bara få 6:or. Jag var nöjd med ritten och tyckte att hon var fin, kanske red jag lite för fort det blev iallafall 59,13 % tänk att det ska vara så svårt att komma över 60 %. Strök mig iallafall i LA:6 och åkte hem istället.

Erika var hos en kompis i lördags och de hade ramlat med cykelt och slagit sig ganska rejält båda två. Ett sår vätskade ganska mycket så  vi for in på jourcentralen och la om det, hon hade fått skrubbsår överallt i ansikte och armar och knän. Det var riktigt synd om henne.

Sen fick vi nästan gjort klart hagen, så det var skönt att vi kom hem i vettig tid, var ju hemma redan mitt på dagen.

Treårstest i Nuntorp

Kategori:Nu var det avklarat, Fabiola skötte sig exemplariskt, men tog tyvärr ut sig lite i transporte när vi åkte dit, så hon var drypandes svettig när vi kom fram. Sen var vi tidiga och fick gå med henne någon timme innan vi skulle in, men då hann vi reparera flätorna och putsa lite på henne.

I hoppningen märktes tröttheten för hon rättade sig inte utan rev de tre sista sprången, det var synd.

Fabiola var 165 cm hög och fick de här poängen

Typ:                          Feminin med viss elegans kunde ha lite längre linjer 8
Huvud hals och bål: Vackert huvud, väl ansatt hals markerad manke och välformat kors 8
Extremiteter:            ngt gracil 7
Skritt:                       god energi, för dagen ngt kort och oelastisk 7
Trav                         lätt m bra takt men saknar rörlighet 6
Galopp                     lätt ganska god rytm 7

Så det blev summs summarum 43 poäng.

Hoppningen blev tyvärr bara 5 och 6, det gick mycket sämre än någon träning

Ridprovet klarade vi också av med godkänt betyg, fast jag höll på att fara över huvudet och ingen man att nypa tag i, bara små knoppar! Och då var hon dessutom så trött.

Här är efter ridprovet Jag och Helena som har fött upp Fabiola.

Fabiola

Kategori:

Och imorgon är det dags för treårstestet, generalrep idag, red på planen och Fabiola gick kanon, travade och galopperade som om hon aldrig hade gjort annat, och sen tvättade vi henne så nu är hon ren och snygg.

Helena och Lennart som har fött upp Fabiola är här och ska följa med på testet imorgon, det är trevligt att ha dem här. Sofias kompis Sanna följde också med ner och idag har de varit på skolan och varit ute och ridit Pandora och Diva, tror just att Sanna fick en ny favorit, sorry Tiptop!

Nu har vi ätit en god middag och Schwartswaldstårta, som Kenth hade köpt idag, mums!

Tack snälla för alla lyckönskningar, nu har vi gjort det vi kan, tränat och tränat, hoppas att Fabiola är pigg och alert imorgon. Treårstestet är det sista hon ska göra innan sommarvilan.

Hade inget batteri kvar i kameran, men vi hälsar iallafall Viktory och Susanne välkommen till stallet, han tog det väldigt lugnt, det var nog Pandora som ville ha koll på honom, Diva och Viktory går ihop och de hälsade lugnt på varandra sen tror jag att de låtsades som de var ensamma i hagen båda två.

Onsdag 6 maj

Kategori:

Idag har jag fått besked om hur framtiden ser ut, på måndag börjar jag på Volvo VU i Angered, det ska bli kul att äntligen få komma igång att programmera igen. Jag kommer nog att ha min arbetsplats hemma när jag inte är i Göteborg, men det kommer jag att vara den mesta tiden. Förmodligen kan jag ha hästen med mig ibland och träna för Anki och lämna henne där över dagen, eller sova över där och träna 2 pass.

Så idag har jag packat mina saker på jobbet igen och burit hem lådan med böckerna som jag aldrig nånsin tittar i längre, den mesta infon söker man ju ändå på nätet. Nu får de nog vara kvar i lådan tills jag saknar något. Det får nog bli en bärbar dator som är kontoret.

Idag hade vi hjälp av Jonas att träna visning av häst, det var nyttigt, han var väldigt bestämd och fick lite stuns i hästarna, Fabiola blev tom lite sur och kickade någon gång, men sen gick hon på med rörelse i hela kroppen, så det vart riktigt bra.

Sofia hoppade Vilja, jag var hemma och plockade och städade, men han komma och se de två sista sprången och det såg väldigt lugnt och fint ut, nu var hon uppe på 1.05 m.Onsdag 6 maj

Kategori:

Det börjar närma sig 3-årstest igår red Kenth Fabiola och jag må erkänna att hon går bättre för honom, så vi får väl se vem det blir som rider henne på Lördag. Hon har fått skor fram och det blev mycket bättre, hovarna ser bra ut och hon slipper ömma i hovarna på de hårda vägarna runt om oss (det har varit så himla torrt). Enligt hovslagaren är hon rak och fin i benen, så hoppas att inte domarna ser något annat.

Jag red Vilja för Anki, galoppen är riktigt bra, hon är hög i nacken och bär sig bra, i traven får vi jobba, hon dyker fortfarande i skolorna, men det blev bättre på slutet. På söndag är det tävling i Trollhättan jag ska rida MSV B:4 och LA:6. I MSV B:4 är det 39 starter!

På torsdag får vi in en ny häst i stallet, kollar ni in då så kanske ni kan få se ett kort.

Nu vräker regnet ner, undrar om jag får åka hem och ta in hästarna.

Söndag 3 maj

Kategori:


Vi hade en supertrevlig lördagskväll hos en barndomskompis igår, god mat och kul underhållning. Så idag är vi lite sega, eller iallafall jag.

Effektiva dagar, idag har vi fortsatt med hagen, taggtråden är nästan borta och vi stänger nu nytt stängsel för fullt, tråden trasslar sig förfärligt mycket, men den ska aldrig ner igen, så det är sista gången jag trasslar ut den, och den har ju kuskat ända från Östersund på en släpvagn. Vi har fått ut gödslet på åkern och Frippe, Christer och Viktor har varit här och slitit hela em och nu plöjs åkern.

Fabiola har fått sin sista helträning idag, vi körde igenom allting och det gick bra, hon hoppade riktigt bra, men stannade när vi kom upp på 1.25 m, hon fick prova en gång till , men sen sänkte vi så hon fick lämna banan med gott självförtroende. Ridningen funkade också, fast jag fick jaga henne lite, hon galopperade flera varv.

Var in en sväng med Vilja också och checkade av henne, vi gjorde byten i vart 3:de, 4 st på raken, det är nog mest jag som måste vara allert för att det ska funka. Slutorna i galopp har vi jobbat med i veckan och idag funkade det även åt det svåra hållet undan för höger skänkel. Och tempoväxlingarna i trav är lysande, bara hon kunde visa dem när vi är på tävling också.

Så här vackert är det i trädgården nu, körsbärsträden är i full blom.
och här fler blommor

Sofia hoppar Vilja

Kategori:

Pandora mår bättre än någonsin

Kategori:

Pandora var på tävling i Lilla Edet idag, en strålande dag och vi hade det härligt i solen hela dagen. Pandora var supertrevlig att ha med sig, stod helt still i hästtransporten och väntade på sina starter, först gick Kenth och Pandora (som de envisades med att kalla Pandorra hela dagen) en 1 m hoppning och eftersom hon går som unghäst så skulle hon bara gå runt med 0 fel och det gjorde hon, det flöt fint och blev en prydlig ritt med Pandora som laddade lagom mot varje hinder, det såg så lätt ut, inga problem för henne att gå upp på högre höjder.Och hur hindren ser ut, bryr henne inte, hon älskar att hoppa. Sen skulle hon hoppa 1.10 m och då fick hon tyvärr 2 nedslag och 8 fel, men det var för att hon inte drog upp bakbenen tillräckligt, det var de två första hindren som hon fick nedslag på sen skärpte hon till sig.


Vi har tagit ut Vilja och Fabiola en sväng, men nu degar vi i soffan, Vi hade fått låna en hel drös med dvd filmer av Kenthas arbetskompis, så just nu diskuterar vi vad vi ska se. Det blev tydligen Madagaskar, tecknat är inte så kul, är välan för gammal för det, får väl sätta mig i soffan och tycka att det är kul.

Imorgon blir det en arbetsdag uppe på ängarna, kanske hinner vi stänga sommarhagarna?