Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

29 Juni

Kategori:

Full fart igen, sista veckan på jobbet innan semestern, fast förra veckan var vi på Kreta och hade en härligt solig och rofylld vecka.

Palatinos sår på bakbenet har läkt fint, och vi har hämtat hem Pandora och Palatino i söndags.

Fabiola hade tappat 2 framskor och hade väldigt ont i fötterna, skorna kom på i måndags men hon hade nog ont i sulan ändå och fick stå i vattenbad igår. Sen var det träning för Anki och Fabiola hade gått super och Anki berömde henne och tyckte att hon utvecklats sen förra gången.

Vilja skötte sig också väldigt bra i värmen i ridhuset och trots att hon blev rejält svettig så har hon bra arbetsmoral. Piruetterna var riktigt bra, och hon börjar blir riktigt bärig i både galopp och trav. Vi tränade även på skritten som jag får så onödigt dåliga poäng i när jag tävlar. Det stod väldigt bra om det i senaste ridsport.

Ikväll ska jag döma KM på FRK, och det blir en lång kväll med ca 30 starter, sen är det tävling på FRK, hela helgen och det var många från Lysekil som skulle dit och även jag och Kenth.

Det kom ett nytt sto från Orust till stallet igår 6 år och heter Dolchy, hon ska stå inackorderad hos oss, berättar med om det senare.

Hästarna

Kategori:

Nu är så gott som alla hästarna på sommarängarna och har ett skönt liv, dock fortsätter vi jobba Fabiola och Vilja några dagar till, men till helgen ska de få en veckas ledighet och vi också, ska bli skönt att ligga på en strand och slappa en vecka.

Pandora och Palatino är kvar på hingststationen, hon vill inte släppa ägget, och är seminerad 4 gånger idag 5:e. Palatino har fått ett sår på bakkotan och är under antibiotika behandling, dock är han inte halt, men det ville inte ge sig.

Diva skjutsade jag ner till Stall Phem i Billdal och hon ska betäckas med Boccaccio Arden, som ni kan se om ni klickar på länken. Verkar vara en snäll och trevlig hingst och jag har sett några avkommor på dressyrbanan. Diva har hämtat sig bra och när jag släppte henne i en större hage härom dagen så galopperade hon varv på varv och såg riktigt lycklig ut med svansen i vädret.

Nästa tävling blir Färgelanda den första helgen i juli.

Vad händer på hästfronten.

Kategori:

Royal Faith är dräktig med Corlensky G på 16 dygn, och nu är hon hemma igen i hagen, hon tog sig på första brunsten, härligt då slipper vi köra henne på ett tag.

Pandora och Palatino Light är lämnade på hingststationen ett tag och Pandora ska semineras med Cartier, förmodligen på torsdag. Vi kunde äntligen enas om honom, det är inte så lätt beslut för Pandora har väldigt bra gångarter och hoppar allt man ställer framför henne, men är ganska skarp och stark ledarinstinkt och det vill vi gärna dämpa. Cartier har fått fram flera dubbeldiplom och Pandora har ju också dubbeldiplom, så det ska bli spännande att se om det slår igenom även på fölungen.


Pandora

Sen har jag fått lite fina kort på Vilja och Fantasy som Ebba har tagit

På mitt muskelpaket Vilja


Och så på vår eleganta men tunna ettåring Fantasy Light (u.Fabiola - e.Dionysos)


Dessutom har vi en ny häst i stallet, hon heter Elize och det är Marie Johansson är ägare, Marie har även Mr Mageno som också står hos oss.
Lördag 4 juni

Kategori:

Idag var Fabiola och Kenth i Ljungskile och tävlade dressyr, den här gången bara LC:0 eftersom det krockade med att jag dömde LB:0.

Fabiola fick ca 61 % och det räckte till en 4:e plats, jättekul. Det inträffade dock en incident under ritten för Fabiola fastnade med hoven mellan plankorna i dressyrstaketet och Kenth fick hoppa av och hjälpa henne loss, Hon tog det hela med ro och stannade till staketet var loss från kotan och fick inga skador. Domaren fick lite huvudbry och hittade reglerna för detta i TR, och det blev inga avdrag för detta eftersom han var tvungen att hjälpa hästen.

Banhoppning på Stuteri Light

Kategori:

Det blev en väldigt lyckad dag på torsdagen en heldag med banhoppning. och alla som gick flefritt fick rosetter som Toric center hade sponsrat med. Soligt väder men lite kyliga vindar som gjorde att hästarna orkade bra.

Alla rosettplockarna.

Som pricken över i så kom Christer och sådde åkern, äntligen hade marken torkat såpass att det gick att så, härligt.

Här kommer bilder som Sofia har tagit och om ni vill köpa bilder så maila till sofiaelinab@live.se så redigerar hon och plockar ihop alla bilder på dig och din häst från träningen för 50kr.

Torsdag 2 juni

Kategori:

Idag är det banhoppningsträning på ridplanen mellan kl 9.00 och 19.00, Agria och Toric center sponsrar med priser.

Det finns kaffe och hembakt fika att köpa. Sofia tar kort på ekipagen hela dagen!

Välkomna förbi!