Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Sista söndagen i oktober

Kategori:

Idag blev det en lång dag, när vintertiden är tillbaka, jag hade stallet i morse och sen målade vi i sovrummet, det är lister och foder som har blivit vitmålade, de var smutsgula innan. Till veckan kommer tapeterna och då blir det till att limma upp dem.

Var till ridhuset med Vilja, Kenth tog fram några läskiga fåtöljer som Vilja var väldigt tittig på, nyttigt. Vi jobbade med piruetterna och samlingen i galoppen, hon vill gärna förekomma mig och kasta sig runt. Skolorna i traven går riktigt bra och hon börjar komma upp i bogarna och bli luftig fram.

All Cash ska veterinärbesiktigas på torsdag och om det går bra är han såld till Skövde.I morgon ska jag rida sista dagen på Credo, han har varit kul att jobba med, possitiv och läraktig , men nu ska hans ägare Linda ta över honom igen. Han blir dock kvar hos oss, det är trevligt, så får man följa hur han utvecklas.Snart ska jag iväg och rida Libert, ska ta med kamera idag.

Fredag 29 oktober

Kategori:

Idag red jag Vilja i ridhuset på morgonen, det är skönt att komma iväg och rida direkt efter stallet är mockat och klart. Vilja var fin och ambitiös, vi tränade samling och lite piruettarbete och mycket skritt, samlad och längning, det är det vi har problem med på tävling.

Sen var jag till Gåseberg och red Libert, han har vaccinerats och fått en kort vila, men hade inte tappat någonting. Han var väldigt fin i galoppen och vi provade på lite förvänd för första gången. Sen var han lite svagare i övergångarna och orkade inte sitta ihop riktigt.

Efter det så blev det städning inne och körde ett lass skräp till tippen från garaget, hittade säkert 10 byttor med stenhård färg som säkert hade stått i minst 10 år.

Vi hade en tjej som var och provred All Cash och de verkade funka bra ihop, hon var rutinerad och van vid unghästar, så det skulle nog vara bra.

Lorenzo (lilleman) åkte till nya fodervärdar idag, det var väldigt sorgligt för oss alla och mest för Erika, men det blir nog bra för honom , de verkade snälla.

Shopping

Kategori:

Nu har jag beställt kul saker från Equidesign, de har bla fina plastronger och hårnät.

Sån här beställde jag, visst är den fin,Sofia tog den här

Tävling i Stenungsund

Kategori:

Idag var Vilja riktigt fin, dessutom hade jag med mig min granne Marianne som är så bra på mental träning, så hon bearbetade mig hela vägen till tävlingen. Och eftersom det brukar vara fokusering som jag är sämst på så jobbade jag riktigt bra idag och red varje rörelse, vi fick 7 or och 8 i travprogrammet och det brukar vi ha svårast för. Sen missade vi lite på skrittpiruetterna, fast de gick bättre än vanligt.

Men i första bytet blev Vilja rejält sur för att jag inte litade på henne utan klämde med sporrarna, ni får se sen på videon den är under uppladdning. Jag var nöjd trots att jag fick 0 bå bytet och det var koffecient på den och fick 64,57 % ändå. Vilja har fått ett härligt gung i traven och laddar rejält i ökningarna.
Sen var det Credo som skulle ridas, och han var väldigt pigg och lite stressad idag, så jag fick jobba länge med att få honom lugn och suga fram på bettet, men på slutet var han fin.

Sofia har tagit lite hagbilder idag!

Här är killkompisarna som trängdes för att få vara med på bild.
från vänster Credo, All Cash och WillburPandora

Onsdag 20 oktober

Kategori:

Nu ska jag förska komma igång att blogga igen, vi har haft så mycket att göra de sista månaderna. Egentligen är det ju då vi ska blogga. Det som har hänt på gården är att jag har tränat Vilja varje dag och tränat Credo varannan dag. Credo går framåt med stormsteg och det är kul att rida en Lusitano, de är lite kortare och lättare att hålla ihop men vinglig framåt/bakåt istället, det blir lite på och av och man får jobba mycket med att få ett jämnt tempo.

Credo är en supersnäll häst som man inte får ta i för mycket med utan ha sytrådar i händerna och lugn röst, då gör han vad som helst för en. Jag ska rida honom 2 veckor till, sen ska hans ägare ha tillbaka honom, men då ska jag snart börja med Wilbur.

Kenth har jobbat med All Cash och Fabiola. Båda har fått skor fram nu. All Cash är en försynt snäll häst som man får vara mjuk med, han är bara 3 år precis som Credo, men bär sig otroligt bra, sitter ihop i alla gångarterna och skulle nog gå att ta ut på tävlingsbanan direkt efter nyår (måste ju vara 4 år för det), All Cash är till salu och det är en hel del som har hört av sig, men han verkar inte bli så stor tyvärr, men kommer nog att hoppa hus ändå för han är vig som en katt och tar inte ens i när vi sätter upp 1.35.

Sen har vi Fabiola, som har väldigt svårt att vara något annat än mamma än så länge, men vi försöker sätta igång henne ändå. Hon springer mest med huvudet mot stallet och man kan inte påverka henne så mycket än, det blir nog bättre när inte Fantasy står inne och skriker på henne.

I helgen hade vi besök av våra gamla kära vänner från Östersund, Magnussons och delar av Dalborgs, det var jättekul. Vi hann faktiskt umgås en hel del. Dessutom var Kenths mamma och några fler släktingar också hos oss ett par dagar,  det var riktigt roligt.

Vilja är riktigt fin nu, synd att tävlingssäsongen börjar gå mot slutet, hon har aldrig varit bättre än nu. Hon satsar som sjutton i ökningarna, Anki stod bara och skrattade åt henne idag när hon laddade på diagonalerna. Efter första mellangaloppen ska man ta upp, fortsätta genom hörnet i förvänd gal och sedan byte vid A. Jag tror vi hann med 5 byten innan A (det är ju inte så många meter), så där hade vi problem, men i övrigt gick det super. Nu gjorde jag det igen, tog misstagen först! Jag har ju jobbat med mental träning i flera veckor i bilen på vägen till och från jobbet. Har gått igenom flera CD böcker om det. Till helgen är det tävling igen och nu är jag laddad som attan.


KENTH 50 ÅR IDAG!

Kategori:

Glöm inte att gratta! :)
3 oktober

Kategori:

Idag har jag varit i Tanumshede och dömt deras Klubbmästerskap, de hade ett väldigt fint ridhus och engagerad personal. Trist för de som tävlade om de fina KM bucklorna att det regnade hela dagen, så de var rejält blöta när de kom in.

Sen var det meningen att Sofia skulle rida Fabiola, men hon var för yslig idag och har mest fokus på sitt föl som stod inne och gnäggade. Longerade en stund men eftersom det blåste och Fabiola var okoncentrerad så tyckte vi att det var för riskabelt.

Därefter var det löshoppning på schemat och jag och Sofia lastade Credo och All Cash och for till ridhuset. Båda fick galoppera runt tillsammans i ringen som två parhästar, lugnt och fint galopperade de varv på varv, både i höger och vänster galopp. Sen ställde vi Credo och Sofia i mitten och Cash fick börja. När vi fick till avstånden hoppade han elegant och lätt över 1.35.

Sen var det Credos tur, men han fick inte hoppa så högt, vi nöjde oss med några låga hinder ca 70 cm och han är nog mer en dressyrhäst, men han tyckte nog att det var ganska kul och fick bra koll på benen i slutet, målet var att han skulle åka hem med självförtroendet i topp och det gjorde han. Och så duktig i transporten, inga problem att lasta någon av dem, de tyckte nog att det var skönt att ha kompisen med.

Vi har iallafall kollat alla 3 hästarnas dräktighet nu och än så länge så väntar vi 3 föl nästa år. Pandora, Andromeda och Diva ( vad spännande med ett litet ponnyföl ).

Lördag morgon

Kategori:

Viktory har lämnat oss i veckan som har gått, hans ägare fick äntligen konstaterat att han hade medfödda skador i rygg och nacke som han inte kunde leva med.

Så nu betar han på de evigt gröna ängarna. Det känns väldigt tråkigt för han en väldigt lugn och snäll häst.

I övrigt så har det varit en som vanligt ganska aktiv vecka, igår red jag Credo och tömkörde Vilja, sen var det träningarna i Färgelanda. Hade några av deras fina ridskolehästar också på träningen igår och de gick väldigt trevligt.

Nu ska jag ut och rida Vilja och sen bär det av till Stora höga för att döma Div 2 i LB:1 där i em.