Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

3 oktober

Kategori:

Idag har jag varit i Tanumshede och dömt deras Klubbmästerskap, de hade ett väldigt fint ridhus och engagerad personal. Trist för de som tävlade om de fina KM bucklorna att det regnade hela dagen, så de var rejält blöta när de kom in.

Sen var det meningen att Sofia skulle rida Fabiola, men hon var för yslig idag och har mest fokus på sitt föl som stod inne och gnäggade. Longerade en stund men eftersom det blåste och Fabiola var okoncentrerad så tyckte vi att det var för riskabelt.

Därefter var det löshoppning på schemat och jag och Sofia lastade Credo och All Cash och for till ridhuset. Båda fick galoppera runt tillsammans i ringen som två parhästar, lugnt och fint galopperade de varv på varv, både i höger och vänster galopp. Sen ställde vi Credo och Sofia i mitten och Cash fick börja. När vi fick till avstånden hoppade han elegant och lätt över 1.35.

Sen var det Credos tur, men han fick inte hoppa så högt, vi nöjde oss med några låga hinder ca 70 cm och han är nog mer en dressyrhäst, men han tyckte nog att det var ganska kul och fick bra koll på benen i slutet, målet var att han skulle åka hem med självförtroendet i topp och det gjorde han. Och så duktig i transporten, inga problem att lasta någon av dem, de tyckte nog att det var skönt att ha kompisen med.

Vi har iallafall kollat alla 3 hästarnas dräktighet nu och än så länge så väntar vi 3 föl nästa år. Pandora, Andromeda och Diva ( vad spännande med ett litet ponnyföl ).

Kommentarer


Kommentera inlägget här: