Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

En kylig januarisöndag

Kategori:

Har varit sjuk sedan i onsdags, men känner mig lite bättre nu i helgen, igår blev det en utetur med Vilja i vackra vädret och Raviona träning i ridhuset, jobbar mycket med rakriktning och massor av övergångar, Raviona är en energisk häst som har bråttom iväg, så får jobba mycket med att hon ska ta det lugnt.
 
Idag var det -16 grader ute men soligt och det gör att det är varmt och skönt i ridhuset på dagen. Idag var det träning med Vilja först,hon har fått en långsam igångsättning med mycket uteritter efter 5 veckors vila, men nu börjar hon komma igång och hon är så pigg, det är så kul. Idag var det för första gången samlingsträning , och lite piruetter. Vilja verkar tycka om underlaget i ridhuset och är så spänstig.
 
Fick äran att rida Credo också idag, igår gick han lektion med Lotta och hon var helt lycklig efteråt, han är superfin efter vilan. Pluggade i musiken i öronen och försökte få Credo så rund i formen som möjligt. Vi jobbar med att han inte ska trycka upp nacken och bli spänd och att han ska bli långsammare i galoppen. Ingen bytesträning innan speglarna kommer upp utan bara enkla byten. Han var superfin och på slutet tramptränade vi, det går väl så där han vill gärna resa sig när man gör det.
 
Sist ut var Raviona, fina Raviona som är så energisk, hon står nu blick stilla nu när jag sitter upp, Hon får en godis av mig så hon flyttar sig inte ur fläcken förrän hon fått den, Hon hade väldigt bråttom iväg tidigare och Kenth fick hålla henne när jag satt upp. Nu skrittar hon lugnt i början och vi kan jobba igång henne lugnt och sansat. Hon är precis i utbilningsfas, hon ska ju i år gå som 5-åring i år och då är det kval i LA, så vi tränar mot det, övergångar, korta och länga, volter och skänkelvikninnngar, Hon är mycket balanserad i galoppen och vill helst galoppera har en stabil förvänd galopp också. I traven börjar jag kunna sitta på henne, och hitta dragläget (kontakten) och då får hon ett fantastiskt fint steg. 
 
Fölen: Cillla är avvand nu och får gå ut själv med Qlever halva dagarna i padocken. Hon är frisk nu, hålväggarna borta och hovarna har växt ut fint. Boccé däremot står fortfarande inne med gips och får inte gå ut på några veckor ännu
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: