Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Torsdag

Kategori:

Igår var Sofia och startade 1.10 i Munkedal, hon var nöjd men hade någon vägring, höjden verkade inte vara några problem.

Petra tog fina kort
Jag var hemma och red Pandora, både igår och idag. Hon börjar bli fin, men det tar lång tid innan hon släpper upp ryggen och först då kan man börja skänkla henne, hon sitter fast rejält i högersidan ända tills hon släpper, men det tar en halvtimme. Sen släpper hon i högersidan och tar tag i vänstertygeln och får upp ryggen och då är hon såå härlig att rida, man rör sig inte på hennes rygg.

Fördelen nu är att man börjar kunna gå på henne utan att hon flippar ur och stressar upp sig, idag kom jag så långt att jag kunde börja träna lite galoppfattningar. Dock är jag lite fundersam över att när jag gör halt så kliver hon fram med frambenen och sätter inte under sig bak, precis som hon vill avlasta.

Det har förresten flyttat in en ny ponny hos oss, som ägs av Elin, det är en C-ponny som heter Fabian och verkar vara en snäll ponny.

Gamla Subarun är lagad igen och vi har haft bara en bil största delen av veckan, men Kenth har samåkt så jag har inte märkt så mycket av det.

Var och hämtade 10 st nya bruna hönor i Ucklum i måndags de verkar trivas i hönshuset, 16 månader gamla så de har inte börjat värpa ännu, men nu får vi ganska många ägg.

Hoppträningar

Kategori:

Idag är det hoppträning på ridbanan från kl 11.00 - 14.30. Kom gärna förbi en sväng och titta, kanske det finns fika också.

Staket runt paddock

Kategori:

Jaha, nu är man i valet och kvalet igen, det fanns inte fyrkantiga stolpar som jag ville ha och dessutom var det svårt att få dem helt vinkelräta, de vred sig gärna när man satte ner dem, så ska vi nu ta runda stolpar istället? De är 8 cm i diameter, och eftersom jag inte vill ha omlott så blir det 4 cm att skruva en skruv på skrå in i stolpen, hmmm?

Och hur gör man sen, ska det se ut så här, ska slanorna vara på utsidan eller insidan?
Här är de på utsidan
Eller ska det se ut så här?Ska man ha en grind eller räcker det med slanor?


Priset för staket runt ridban är ca 7500 kr + moms, med de halvrunda slanorna, och vi ska beställa från Munkedals kvarn, så hyfsat lokalt.

Träningen inför 3-årstestet med Andromeda är i full gång, idag galopperade hon efter Pandora ute i skogen, och igår löshoppade hon. Nu är det knappt 1 månad kvar.

Foto från ridbanan

Kategori:

Här är lite foton från aktiviteter på ridbanan igår och idag. Sofia är fotograf
Kenth och Andromeda jobbar med longering på ridbanan.Och här rider Jennie Pandora, de kommer väldigt bra överens.Några bilder från semestern!

Kategori:

Blogga, blogga

Kategori:

Tror att det får bli veckouppdatering nu, vad tror ni om Söndagar. Tiden vill inte riktigt räcka till, det är mycket att göra på gården.

Vattnet i stallet är nästan klart nu och på köpet har vi fått fixat vattnet inne också, dåliga rör bytta och ny vattenpump och riktigt bra tryck på vattnet äntligen. och varmvattenberedare till hästarna, lyxigt att ha det igen.
Det som är kvar nu är att tömma dräneringsbrunnen som svämmar över, undrar om det finns något utlopp i den under slammet någonstans.

Mamma håller på och pysslar om mina rabatter och det är så skönt, jag har köpt ogräsmedel och ska spruta på grusgångarna någon dag.

Ridbanan är återställd och riktigt fin att rida på, var förbi Kvarnen och kollade på staket idag och tänkte ringa och beställa imorgon. Det blir impregnerade fyrkantiga stolpar och halvrunda slanor och kommer att kosta ca 10 000 kr + moms för materialet.

Just det, vi har haft en ljuvlig semester i Fuertoventura på Kanarieöarna, med sol, bad och långa prommenader, det var kul att bada i de höga vågorna på de milsvida stränderna. Här hemma har Jennie ridit Pandora och Vilja och Ebba, Diva och Lorenzo. Pandora börjar bli riktigt fin och Jennie har tålamod med vårt egensinniga sto, äntligen börjar galoppen komma på plats och hon musklar sig så fint och blänker i pälsen.

I morse när jag red Vilja på ridbanan stod Pandora i sin hage vid ridbanan och tittade intresserat hela tiden. Är väldigt nöjd med sadeln och tycker att jag kommer åt Vilja mycket bättre med skänklarna.

Ska komplettera med lite foton.

4 april

Kategori:

Tävlingen hemma i fredags blev lyckad, det var väldigt städat och fint och banorna var riktigt bra både inne och ute.
Jag startade bara MSV B:4, försöker ju kvala till MSV A. Men fick ca 61,4 % och det räckte inte riktigt, behöver två tävlingar över 62 %. Sista tävlingen förra året fick jag 64% så en till behövs.

Jag tyckte att Vilja kändes riktigt fin, jag red fram länge och fick bort alla skutt och bus som hon gärna håller påmed på framridningen. Men två byten blev för sena och bakdelsvändningarna var som vanligt inte så bra, de är svåra för Vilja vill kasta sig runt snabbt och rak. Sen tyckte domaren att Vilja gapade och att stången slog igenom, det kändes inte som det, men idag när jag tränade lät jag stångtygeln hänga och ändå gapade hon när jag höll bara i bridongen, vet inte riktigt vad jag ska göra, kanske en tunnare stång och inte rak som jag har nu, någon som har ngt förslag.

I helgen har vi mockat hagar, bytt trasiga stolp och städat huset. Imorgon far vi på semester till Fuerteventura, ska bli så skönt med lite sol och vila. Under tiden håller Jennie, Anette och Ebba ställningarna på gården, tack snälla ni för det. 

När vi kommer hem blir det till att suga tag i deklaration och SAM ansökan, men skjuter fram det en vecka.