Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

MSV A:1 i Stenungsund

Kategori:

Ja, ja, tror att Patrik Kittel visade lite för mycket trav och för lite galopp... med andra ord så gick travprogrammet riktigt bra och fick för första gången en 8:a på ökningen. resten mest 7:och och t.o.m slutorna i trav kändes fina och jag börjar få henne lite rörlig i bogarna, men sen hände ngt i skritten hon kändes plötsligt trörr och jag kunde inte får henne att länga.

I galoppprogrammet kändes hon så trött hon bröt av till trav 2 gånger och det kändes som hon ville stanna, tror orken tog slut eller att hon fick mjölksyra, kunde verkligen inte påverka henne.  Det blev ca 61,5 % och med tanke på några riktigt låga poäng så var det ganska ok. Serien på sista diagonalen i vart 3:e gjorde hon strålande.

Hon är ganska långhårig men jag ville inte klippa henne precis före tävlingen, men till veckan ska pälsen bort, sen är det träning för Anki på tisdag och efter det ska hon få en mikrovila och sen ska vi ladda för Prix st George i Göteborg i november.

Vi hade nästan gett upp med Pandora, men ikväll har hon ätit 2 kg korn/havre blandning och såg lite pigg ut igen, så vi tar dag för dag. Hon bär fortfarande sitt föl och är snart i 5:e månaden.

På clinic

Kategori:

Idag åkte vi ner till Kungsbacka och var och tittade på Clinic med Patrik Kittel, jag var väldigt nyfiken på hur han fick sån skjuss i hästarna, och han visade det, det var absolut inga konstigheter utan bara ren grundridning, hästen ska snabbt svara fram för skänkeln och han rider övergångar och rejält högt tempo. Ökningar och minskningar tills hästarna kom upp med frambenen.

Carina hade med sig en härlig lunchkorg som vi åt på läktaren, lyxigt.

Det var en tjej som rider samma klasser som jag och det blev jättestor skillnad på hennes häst efter en stund med rejält tempo och varierad ridning många snabba övergångar och tempoväxlingar. Sen gjorde den tjusiga öppnor och slutor. Hon rider först i klassen imorgon så det ska bli spännande att se om hon får upp procenten, hon vann förra helgen med 66 %.

Sen red Stefan Jansson och Patrik satt även upp på hans Grand Prix häst på slutet och visade hur han jobbade med passage och piaff.

Imorgon är jag full av inspiration och laddad inför tävlingen i Stenungsund, Vilja känns väldigt fin, Imorgon är det MSV A:1.

Nu ska jag åter kolla Tradera, har bjudit på en klippmaskin från Globus.

Fantasy Light

Kategori:Vår eleganta 1,5 åring Fantasy Light (1) e. Dionysos u. Fabiola ue. Nobel, är såld till Katarina Östh
i Östersund, vi önskar henne lycka till med henne.

Det blir väldigt roligt för nu får vi följa hennes uppväxt och utbildning. Hon blir dessutom kvar hos oss över vintern och flyttar i vår någon gång. Idag blev hon besiktigad och det gick bra.

Tisdag

Kategori:

Idag har jag jobbat hemma, det är skönt, eldat i brasan och slitit med programmeringen, men det är lugnt och skönt hemma. Alla tre kattungarna har nu flyttat till nya hem, en in till familjen Dolff i Lysekil och två till min tränare Anki. Det blir lite tomt, men vi kan ju inte samla på katter också.

Pandora slörpar i sig en hink betfor både morgon och kväl dvs nästan 4 kraft mått torr betfor. Hon är faktiskt ganska pigg för tillfället och är ute med Palatino hela dagarna på lösdriften, han provar att dia, men som tur är har hon ingen mjölk kvar. Vi är noga med att hålla henne varm med täcken, men i regnskurarna idag stod hon inne i hallen, det gjorde de allihopa.

Tränade för Anki på kvällen i Ljungskile, Vilja var på hugget och studsade lite i galoppen och vi fick jobba med rakriktningen och galoppkvaliten. Och så piruetterna där hon blir för låg och snabb, fick jobba med att få henne lätt i framdelen. Traven är jättefin och hon börjar kunna bära sig bra i passagen och får upp frambenen.

Regnet bara öser ner...
Oroligt

Kategori:

Pandoras tillstånd går upp och ner, igår var hon riktigt deppig och åt eller drack inte på hela dagen, vi har några påsar sulfa kvar så igår fick hon en och så fick hon gå tillbaka i hagen till sin fölunge för att vi skulle se om hon kunde få tillbaka lite livsglädje.

Vi fixade alla papper som ska fixas igår ifall hon snabbt blir sämre så ringer vi ut veterinären och hon får somna in, men vi vill ett tag till försöka rädda henne och hennes foster. Konstigt nog så mår det bra, de ultraljudade och kollade i förra veckan. Jonas som har varit vår veterinär, har koll på läget och kan hjälpa oss snabbt om det skulle behövas.

Idag har hon gått i hagen med Palatino hela dagen och ätit gräs, det var så mysigt att se dem tillsammans igen, han provade inte att dia men höll sig i närheten nästan hela dagen. på kvällen fick Pandora gå in igen och hon åt ingen kornblandning men när jag var ut nyss fick jag i henne en hel hink blött betfor, kanon, hon har ju alltid varit så att håller man i hinken så äter hon bäst så jag satte mig hos henne och höll hinken och matade henne med omväxlande morötter och betfor.

Hon är bara 8 år gammal och borde ha massor av år kvar, stackars lilla häst. Hennes njurar fungerar fortfarande men inte så bra, men så länge hon äter så kan hon överleva. Tänk om det inte är så farligt, hur vet man egentligen hur sjuk hon är?Hoppträning idag

Kategori:

Anette har tagit dessa fina bilder från hoppningen idag.


Ida och ArhusEbba och DivaBilder från hagen idag

Kategori:

Annette har tagit dessa härliga bilder på Andromeda och SandroHär ser han väl för skön ut, vår elegante Sandro ser väldigt nyvaken ut...Och så fina bilder från hoppträningen


Fredag 14 oktober

Kategori:

Några fina bilder som Sofia tog på Fabiola innan hon åkte.

Red henne en stund på morgonen för att jag ville rida henne en sista gång och dessutom att hon skulle få röra på sig när hon skulle få stå länge i transporten, hon var possitiv och fin.

Fantasy

Kategori:

Sofia har tagit bilder på Fantasy Light här är ett av dem.

Fantasy är u. Fabiola ue. Dionysos
född: 2010


Fabiola

Kategori:

Idag hämtade de nya ägarna Fabiola, hon gick igenom veterinärbesiktningen utan anmärkning. Jag red henne på morgonen en sista gång och Sofia tog massor med bilder på henne. Hon var pigg, och skötte sig utmärkt, mjuk och fin och jobbade på med öronen frammåt.

När alla papper osv var klart så satte de på nyinköpta skydd och lastade henne i en sprillans nu Böckmann transport, hon klev på transporten och såg riktigt nöjd ut. Efter en hel del pappersexercis vid gränsen har de nu äntligen kommit över och är på väg mot Oslo.

Det smög sig fram när vi skrev pappren att de var veterinärer båda två, det kändes bra. Vi önskar Inger med familj lycka till med Fabiola.

Hemkommen

Kategori:

Igår  efter jobbet åkte vi ner till Helsingborg och hämtade Pandora, hon blev glad att se oss, men hon hade varit omtyckt där nere. De tyckte att hon var en social och trevlig häst och det var ju kul att höra.

Hon kommer inte att bli frisk, men får ha ett bra liv så länge som möjligt, hon lider inte och ska äta och dricka så mycket som möjligt. Njurarna klarar inte att ta upp proteinet och hon kan inte reglera kisset, så hon dricker ca 40 liter om dagen.

När vi ställde henne på vågen innan vi åkte hem så vägde hon 513 kg, hon hade gått upp ca 65 kg på fyra dagar, och det är väl förmodligen för att inte Palatino diar henne längre. Hon ska få gå tillbaka till honom när hon har sinat.

Torsdag morgon

Kategori:

Stått fast i köer hela morgonen, det var en olycka i Kode med en lastbil som brann, det blev 3 timmar extra i bilkö, men hann iaf ringa en del samtal, pratade med veterinären i Helsingborg och hon började med att redogöra för vad Pandora skulle ha för mat när hon kom hem, så det kändes bra och jag blev lugn. Hon ska äta kli och linfröolja och havre/korn blandningen och betfor, överhuvudtaget det jag kan få i henne, men Kalciumvärdet var väldigt högt och behövdes kompenseras.

Njurarna är ganska små, men inte helt ur funktion, så länge hon äter kan hon fortsätta leva. Fostret mår bra och växer som det ska.

Så imorgon kan vi åka den långa resan och hämta henne igen, gissa om det är en fölunge hemma som kommer att bli glad.

Jag la ut en annons på Fabiola igår, kändes jobbigt, men vi behöver sälja några hästar.
Det var spekulanter och tittade på henne redan på kvällen och tyckte om henne, det kändes väldigt bra, lugna trevliga människor som ville ha henne som familjehäst och tävla och träna lite.

Så går allt i lås så exporteras vår vackra Fabiola till Norge.


Djursjukhuset i Helsingborg

Kategori:

Nu har vi lämnat vår häst i Helsingborg, det var jobbigt, hon gnäggade efter oss hela tiden. Det vi var med på idag var diverse provtagningar, de vägde henne och hon vägde ynka 446 kg, blodprovet visade förhöjda värden på Kreatinin och urea, dessutom tog de urinprov men svaret hade inte kommit innan vi åkte.
Dessutom kände hon på ena (vänstra) njuren genom ändtarmen och den kändes liten och hård, inte bra, den högra nådde hon inte.

Det skulle teoretiskt kunna vara en njurbäckeninfektion, men de övriga värdena visade ganska bra värden så det tydde inte riktigt på det.

Vi hade ett långt samtal med veterinären och om inget konstigt visar sig imorgon så kan hon kanske få komma hem och leva på lånad tid, så länge hon äter och dricker, hon lider inte och så länge hon äter mår hon bra.

Imorgon ska de ultraljuda njurarna och kolla att fostret mår bra, så vi hoppas att det blir ett bra besked imorgon.
Kenth och Vilja

Kategori:Omväxlande träning. Idag hoppade Kenth och Vilja, och Vilja tyckte det var jätteroligt.