Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Ledig fredag...

Kategori:

Oj vad mycket jag hade tänkt göra, men allt tar längre tid än man tror. Jag klev upp relativt tidigt och släppte hästarna när alla hade åkt på jobb och skola. Sen kom Ann-Lousie ner och tvättade Ella, de skulle iväg till Skåne på sin första Friser utställning, hoppas att det går bra för dem imorgon, Ella är så tjusig.

Sen red jag Vilja på banan och det gick ganska bra efter ett tag, men det var lite stelt och vingligt från början, har inte tränat sen tävlingen förra helgen, utan har bara ridit ut i veckan. Vi tränade på piruetter och skolorna som vanligt. Galopppiruetterna tycker Vilja är kul och hon börjar få riktigt bra "snurr" på dem ( fattade ni den va? ) i skolorna jobbar vi med att få henne på yttertygeln och det gick fint på slutet.

Sen hjälpte Peter mig att köra upp en hösilage bal till beteshästarna, och de blev väldigt glade, Davanti drog i hösilaget även fast traktorn fortfarande körde in med den, han var inte rädd.

Hann iallafall köra undan lite skräp från lösdriften och sen var jag iväg och red nästa häst - Disel ett stor svart 4-årigt sto, som visade sig ha väldigt fina gångarter (iallafall skritt och trav) galoppen sparar vi ett tag. Hon hade ett bestämt humör och ville inte alltid åt samma håll som mig, men däremellan travade hon på fint och var som en fjäder i handen.

Sen var det en lektion kvar på klubben, Johanna och Eddie, som nu är igång och tränar inför höstens tävlingssäsong.

Sen byggde vi på lösdriften, ska försöka ta kort på den, nu är det bara lite kvar, men skruvdragaren laddade ur så vi får nog göra det sista imorgon. Hästarna ska in den 1 september, fast nu blev det brittsommar och är ganska skönt väder ute, faktiskt shortsväder idag.

Helena ringde på eftermiddagen och berättade att Fabiolas syster Fabina e Don Primero fick 49 poäng på fölvisningen på Wången idag och gick vidare till Riksfinal, stort Grattis till dem.

I helgen ska jag döma dressyr både lördag och söndag.

Onsdag 25 aug

Kategori:

Ikväll avmaskade vi Credo, Wilbur och Andromeda, får se om det gör susen. Wilbur är fortfarande lite väl smal, men de andra har hyfsat med hull. Det var nog tur att vi började köra upp hösilage till dem nu. Jag hittade en massa björnbär och fick plockat till ett par burkar sylt, med hästarna som gott sällskap. Men bara Credo ville provsmaka, de andra fnös bara och Andromeda gav mig en putt så jag höll på att dyka in i de taggiga snåren.

Hemsidan är uppdaterad och vi har 1 häst till salu och det blir nog en till nästa vecka, men återkommer till det senare.

Igår red jag och Susanne ut en sväng det var en skön augustikväll med lite lugnt regn och ett härligt höstljus över ängarna. Vi kom tillbaka kl 21 och då var det nästan mörkt, så nu får vi nog börja ta fram reflexer.

På tisdag kommer Anki till oss och ska ha träning igen. Förmodligen blir det i klubbens ridhus.

Tävling i Götene

Kategori:

Så var det tävling igen. Vi var till Götene som ligger i närheten av Lidköping. Det hade nog regnat ganska mycket där för banan såg mer ut som en swimingpool. Hela kortsidan vid domaren stod under vatten och det var väldigt lerigt. Men faktiskt så brydde sig inte Vilja om det. När hon inte är rädd för något så blir hon gärna lite seg istället och i traven var hon det, men galoppen tyckte jag att hon var riktigt fin i. Bytena var luftiga och rena och jag fick 7 på 1 av dem och 6 på de andra.

Däremot gjorde segheten i traven av skolorna blev dåliga, så det blev ca 60 % bara, men de vann på 63%, och jag tror att jag kom 7:a om inte den som red sist gick om mig.

Gamma bild, och den här ökningen fick vi inte till på tävlingen tyvärr!Träning för Anki

Kategori:

Två dagars träning med Vilja hos Anki, Hon var riktigt fin och vi jobbade med kvaliteten i bytena för att få mer gest i dem och skolorna förstås, att få henne ut på yttertygeln.

Imorgon tävling i Götene i Lidköping.

Idag fick jag kört iväl lite skrot från lösdriften till återfallsanläggning, och vi har satt upp nästan alla plattorna på väggarna och hämtat massor med kutterspån, så i helgen kanske det blir klart.

Idag plockade jag lite björnbär i hagen och Wilbur och Andromeda var med och nosade på mig hela tiden. Wilbur är fortfarande ganska smal, men Credo och Andromeda håller hullet än så länge, vi har kört upp hösilagebal nr 2 upp på betet nu, och i morse låg de och sov mitt i hösilaget.

Har haft träningar i Färgelanda idag. Har bestämt mig för att gå ner och jobba 80% så jag hinner med hästarna i höst.

Fantasy Light på fölvisning

Kategori:

Fantasy Light visades idag i Kungälv på Troya Horse arena. De skötte sig väldigt bra och vi fick som vi hade hoppats en 9:a på skritten, som är suveränt bra.

Hon fick poäng 887977 = 46 ppoäng och klass 1


Hoppträning på Stuteri Light 14 augusti

Kategori:


Sofia har tagit korten.Joanna & KayoVilket jättehopp! Det här hindret var riktigt duktigt att hoppa, Kayo har inte tyckt om vattenmattor.Bella & CelineAlice & GatsbyOch så tränarenFrida & Lina

och ibland kan det bli så här också

Cid &  Davanti

Fint språng, men hälarna Cid...
Diva står och betar lugnt i bakgrunden


Torsdag

Kategori:

Idag har vi köpt en ny (bättre begagnad) Volvo V70, automat och diesel, den var superskön att köra hem i. Jag var och tittade på den igår och idag slog vi till, så det var snabba beslut.

Pandora och Vilja blev vaccinerade idag, så de fick vila, men jag red Libert för 3:e gången.

Libert är en valack på 176 cm över marken Tori och Hannoveranare. Han är 5 år och under utbildning. Idag var han riktigt fin att rida, efter 2 varv var han i balans och bar sig riktigt bra, vi tränade mycket övergångar och halter och han blev väldigt fin.
Superfina galoppfattningar, men vill gärna falla framåt och sträcka ut halsen i avsaktningarna, så det tränade vi på.

Nästa gång ska jag ta med kameran.

Imorgon har jag träningar i Färgelanda hela dagen.

Fölvisning på Söndag

Kategori:

och vi har inte tränat överdrivet mycket måste jag säga. Men det har gått bra att springa med både Fantasy och Fabiola... tills igår, då blev allt kaos. Fabiola ville bara in till sin mat, jag blev arg och hon slet sig i paddocken, fick rejält ont i långfingret ( förmodligen stukat ) och det är inte kul när man ska fläta hästar till helgen.

Kenth blev sparkad av Fantasy 2 gånger för han har ju tränat på att springa bakom henne i traven, för det skulle man tydligen göra, men vi kanske får göra som vi brukar istället och springa vid bogen och jag ska sätta på en nosgrimma på Fabiola så jag klarar av att hålla henne. Oj,Oj,oj, nu har vi 3 dagar kvar att träna på.

Dessutom så måste vi byta bil, vi håller på att kolla på Volvo V70 Diesel, för den får jag dra 2 hästar efter och det skulle inte vara så dumt, och den vita Subarun är inte så pigg, den är till salu föresten, rejält rostig och dåligt avgassystem, men den tog sig fram i snön i vintras oavsett hur mycket det var, fyrhjulsdrift och ny koppling och besiktigad ge ett bud!

Nya hästar i stallet

Kategori:

Igår kom 2 ponnyer till stallet.

Den ena ska bo hos oss i vinter, men skadade sig tyvärr dagen innan hon kom, så hon står i liten hage med senskada, men verkade ta det hela med gott mod och verkade inte ha så ont iallafall.

Den andra ponnyn ska vara på bete 1 månad och det var väldigt bra, för han och Credo fann varandra och kunde gå en bit från Andromeda och Wilbur. Vi provade att flytta Andromeda till Stona igår, men det gick inte för Wilbur blev helt utom sig och skulle med ut. Wilbur och Andromeda är väldigt bra vänner nu, skönt! Börjar att ordna upp sig mellan hästarna iallafall. Men Andromeda vaktar väldigt och vill mota bort de som kommer in i hagen, hoppas att det ger sig.

Jag tränade Vilja för Anki igår och hon var otroligt fin, hon har lagt på sig lite och har blivit mkt bättre i formen och vi börjar komma på hur vi ska rida piruetterna, måste ha mycket mer innerhand, har tidigare vänt mest med ytter och då kastar hon sig runt. Seriebytena fungerade också bara hon är rak i bogarna.

Vi var också in och kollade Pandora igen för vi trodde att hon hade resorberat fölet, eftersom hon har varit lite knäpp senaste veckan, men det hade hon inte och igår gick hon riktigt bra när Kenth tränade för Anki.

Lösdriften är på gång ringde länsstyrelsen igår och fick reda på hur tjocka plywoodskivor vi skulle sätta på väggen, de skulle vara 21 mm för att vara sparksäkra och Kenth lyckades få ett bra pris på under 400 kr/skiva, och vi behöver säkert ca 20 st. Dessutom ska jag ska jag skicka in en förprövningsblankett på lösdriften också så skulle de komma ut och kontrollera både stall och lösdriften när det är helt klart. Det ska ju byggas en ny dörr i stallet också innan dess.

Funderar på om man ska sätta in halvdörrar på baksidan i Pandoras box och den boxen som är för sig själv där Diva ska få stå med sitt föl nästa år. Vad tror ni om det?


2 Augusti

Kategori:

Jag har börjat jobba igen, åter till Volvo Angered varje morgon. Känns lite vemodigt men är ganska nöjd med vår jobbsemester, blev ingen hängmatta för min del, men väl en härlig dags segeltur till Kärringön. och en massa fina kvällar med grill, kräftor och kära vänner i vår mysiga trädgård.

Nu har Credo kommit till hagen, Credo är en 3-årig Lusitanovalack som ägs av Linda. Bilder kommer. Credo fick gå upp på betet tillsammans med Andromeda, Wilbur och Diva. Andromeda tog tyvärr på sig ledarskapet och blev genast väldigt tuff mot de andra hästarna. Wilbur steg dock ett snäpp och det var bra för då kanske han får en chans att äta på sig lite, för han är lite smal. Credo hamnade nog längst ner och går en bit ifrån de andra hästarna, men igår fick han komma lite närmare så det går nog bra.

Diva ska bara gå där uppe några dagar eftersom både Ebba och Sofia har varit bortresta.

Idag är det Anki-träning och det ska bli kul, det blir ett kort tävlingsuppehåll nu pga fölvisning och dömning, så nu är det lämpligt att träna lite extra på Msv A rörelserna, för planen är att starta det under hösten.