Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Nya hästar i stallet

Kategori:

Igår kom 2 ponnyer till stallet.

Den ena ska bo hos oss i vinter, men skadade sig tyvärr dagen innan hon kom, så hon står i liten hage med senskada, men verkade ta det hela med gott mod och verkade inte ha så ont iallafall.

Den andra ponnyn ska vara på bete 1 månad och det var väldigt bra, för han och Credo fann varandra och kunde gå en bit från Andromeda och Wilbur. Vi provade att flytta Andromeda till Stona igår, men det gick inte för Wilbur blev helt utom sig och skulle med ut. Wilbur och Andromeda är väldigt bra vänner nu, skönt! Börjar att ordna upp sig mellan hästarna iallafall. Men Andromeda vaktar väldigt och vill mota bort de som kommer in i hagen, hoppas att det ger sig.

Jag tränade Vilja för Anki igår och hon var otroligt fin, hon har lagt på sig lite och har blivit mkt bättre i formen och vi börjar komma på hur vi ska rida piruetterna, måste ha mycket mer innerhand, har tidigare vänt mest med ytter och då kastar hon sig runt. Seriebytena fungerade också bara hon är rak i bogarna.

Vi var också in och kollade Pandora igen för vi trodde att hon hade resorberat fölet, eftersom hon har varit lite knäpp senaste veckan, men det hade hon inte och igår gick hon riktigt bra när Kenth tränade för Anki.

Lösdriften är på gång ringde länsstyrelsen igår och fick reda på hur tjocka plywoodskivor vi skulle sätta på väggen, de skulle vara 21 mm för att vara sparksäkra och Kenth lyckades få ett bra pris på under 400 kr/skiva, och vi behöver säkert ca 20 st. Dessutom ska jag ska jag skicka in en förprövningsblankett på lösdriften också så skulle de komma ut och kontrollera både stall och lösdriften när det är helt klart. Det ska ju byggas en ny dörr i stallet också innan dess.

Funderar på om man ska sätta in halvdörrar på baksidan i Pandoras box och den boxen som är för sig själv där Diva ska få stå med sitt föl nästa år. Vad tror ni om det?


Kommentarer


Kommentera inlägget här: