Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Tävlingar i Färgelanda Dag 1

Kategori:

Idag var det tävling i Färgelanda, det var meningen att både jag och Sofia skulle åka med Vilja och Credo, men igår så hade Credo smitit ur hagen och trampat av sig en sko, jag satte på den igen igår kväll och Sofia provade rida honom, men han var ganska rejält halt, tyvärr, skon åkte av igen men han var lika halt. Våran hovslagare Dick är ju en pärla och ställer alltid upp, han kom och tittade på honom och kände på benen och skodde om honom fram, han trodde att han hade vrickat sig på det benet som hade trampat av skon och han var inte lika halt efter skoningen men tillräckligt för att inte tävla dressyr. Men jag och Vilja åkte, hade fått mitt nya bett ett syntetbett osm är lite bredare är de jag haft tidigare och hon känns mycket bra på detta, försöker inte lägga över tungan och gapar inte.
Sofia http://sofiabjörk.se har tagit alla bilder i inlägget.
 
Igår var hon lite stel och kantig från början men blev helt ljuvlig på slutet och idag likadant, hon känder mjuk och följsam direkt. Min tränare Anki var också där och tävlade så hon hjälpte mig på framridningen och jag fick inte många lugna minuter
 
 
På banan kändes hon något lite mindre sviktig än inne och men hon var mer uppe framför mig och jag behövde inte vara lika rädd att hon skulle släppa stödet på nya bettet, De flesta rörelserna gick bra men hon ggjorde fler missar än vi brukar men ändå blev det högre poäng, kändes som vi genomgående hade höjt oss till 7:or och några 8:or istället för 6_or och 7:or På den ena piruetten fick vi 8:a och kommentaren "bästa piruetten idag", kul.
 
 
 
 

Andromeda och Firefly

Kategori:

Inridningen av Firefly går framåt, Nu rids han i både trav och galopp på ridbanan och börja förstå att han ska bjuda framåt, det är en fin liten häst på knappt 160 cm, men det ser ut som han växer fortfarande.
 
Anette har tagit all bilderna i det här inlägget, tack för det
 
 
 
 
Och så hoppträning i Munkedal med Andromeda för Josefin Hansen
 
 
 
 
 

Ray of Light

Kategori:

ska han få heta, vår midsommarfölunge e. Bellagio u. Chic Fiona ur. Figaro RFionas föl

Kategori:

Sofie o Markus som äger Chic Fiona kom på kvällen och skulle sova över, men då mycket sömn blev det inte. Fiona var orolig och vankade runt inboxen. la sig o reste sig. Vid kl 2.30 ringde Sofie mig för då hade hon sett på övervakningskameram att rökningen hade satt igång. en liten stund senare var han född. Det blev ett Hingstföl e. Bellagio u. Chic Fiona ue. Figaro R. Han var trött efter förlossningen men reste sig på vingliga ben efter en timme och var snabbt framme och fick i sig av den viktiga råmjölken Och helt otroligt så har även denna fölunge 3 vita strumpor och en fläck under magen... så vad ska denna fölunge heta, nu när Spotlight är upptaget

Träningsvecka 8-9-10 juli

Kategori:

Även i år kommer vi att ha "träningsläger", under 3 dagar i juli, då vi träffas och tränar antingen eller både dressyr, hoppning, tömkörning (säg till speciellt) eller programträning
 
Dressyrundervisning för Marianne som är C-tränare och dressyrdomare och även tävlar aktivt i svår dressyr.
 
Hoppundervisning av Kenth som är utbildad inom pedagogik och har mycket erfarenhet av unghästutbildning och hoppning.
 
Man väljer aktiviterer som man vill vara med på under dessa 3 dagar och det finns även möjlighet att övernatta och hyra in hästen i en box eller hage över natten om man vill.
 
Det kommer att säljas fika under dagen och man kan sitta och titta på de andra som tränar.
 
Titta in på hemsidan www.stuterilight.se för mer info.

14 juni startar Dressyrpoolen

Kategori:

Fredag14 juni går startskottet för Belmondo Scandinavias satsning på dressyr i Västra Götaland. Det är organiserade träningar för Charlotte & Rasmus Haid-Bondegaard på Råbäcks anläggning vid Kinnekulle
Jag och Vilja är uttagna som ett av 10 lovande ekipage. vi ska ha träningar 1 helg per månad för Charlotte Haid Bundegaard under 2 års tid och detta sponsras av ett antal företag. Idag var första gången för oss. Det var en mycket vacker anläggning i Råbäck vid Vänerns strand. Charlotte var på oss hela tiden, snabbare, öka, sväng, driv snabbare...
 
Charlott frågade lite om oss och vad vi har för mål och vad jag ville ha hjälp med. Rörelserna kan ju Vilja väldigt bra upp till Int I men det är formen, vi behöver mer bärighet, mer kadens och mer bakbenen under.
 
Nästan direkt fick jag göra byten i vart 4, 3, 2 och ettor, ettorna har vi ju inte gjort på länge, men de andra satt fint, sen jobbade vi med galoppkvalitén och piruetterna, några halvpiruetter först och sen helpiruetter, på medellinjen och banne mig så var jag på medellinjen efter piruetten oxå och så en bit till och en ny, härlig känsla när hon satte sig alldeles centrerad.
 
Sen piaff och en hela långsidorna, hon trimmade mig i hur jag skulle rida den och sen trav ur det och jag fick driva snabbare och halvhalt och fram och igen till slut sprattlade frambenen nästan och vi var helt slut... Det var en kul träning och jag fick lite ny energi.
 
Tyvärr hade jag ingen med mig som kunde ta kort, men det kommer att komma foto på Belmondo Scandinavia AB som är huvudsponsor
 
Men det så här såg ridhuset ut
 
 
En trött Vilja efter träningen
 
Det här blir nog ett bra komplement till Ankis täningar hon är ju mycket noga med rörelserna, så det blir en bra kombination.
 
Nästa tillfälle för dressyrpoolen blir den 3-4 augusti och det längtar jag redan till. Det blir jättebra eftersom jag och Vilja helgen efter ska till Vallentuna för att rida Lag-SM tillsammans med Sylvia Håkansson med Ravelina och Therese Nilsson och Quam Quam.
 
 
 
 
 
 

Ny sadel till Credo

Kategori:

I helgen var jag i Lilla Edet och tog vägen förbi http://www.stall-liljegarden.com/se de säljer utrustning till bl.a Lusitano och PRE, en spännande affär ätt gå in i med en massa specialkläder, sadlar och träns och kandar för spanska/portugisiska hästar. Jag fick också titta på hennes vackra hingstar, maffigt, det var PRE hingstar och Credo är ju en Lusitano, en portugisisk häst.
 
Där lånade jag hem en Zaldi sadel, svart förstås men så här ser den ut och den låg som en smäck på Credo och Sofia satt bra i den och framför allt blev han mycket mer bogfri och kunde plötsligt öka.
 
Så nu har vi en Dominus 17 tum till salu om någon vill prova den.
 
 
 
 
 
 

Första sittningen på Firefly

Kategori:

e.Figaro R - Maraton. Firefly är hos oss på inridning en snäll och trevlig 3-åring, som stod helt lugnt när Kenth satt upp för första gången.
 
 
 
 

Tävling på Åby

Kategori:

I helgen har det varit mycket fina tälingar på Göteborgs nya tävlingsplats Åby travbana, Vilken otroligt fin anläggning, Nya fina boxar med uppställningsplats och fina banor i mitten av travbanan. Två tävlingsbanor och en stor framridningsbana. Det var Göteborgs fältrittklubb som hade tävlingen den här helgen.
 
Avlastning under tak
 
 
Box och uppställningsplats, och en gummimatta för framhovarna, en sån skulle jag vilja ha, till min skrapande häst, någon som vet var man får tag på det?
 
 
På väg till framridningen
 
 
Framridning
 
 
 
Vilja har känts fin hela helgen och på lördagen red vi en Prix st George och hon gör inga missar, jag är jättenöjd med henne, domarna önskar dock att hon ska bära sig mer på bakbenen och komma upp med sin framdel. så det gör nog genomgående att vi får ett lägre betyg. Fick ca 63%.
 
Även i söndagens Intermediare 1 så var vi säkra och gjorde inga större missar, det var väl bara en övergång som jag inte var nöjd med från galopp till trav, men även här fick jag för att hon skulle vara mer på bakbenen. De filmade våra ritter i Intermediare 1 och det skulle komma på http://dressyrkanalen.se/ nu på onsdag, så passa på att kolla då så får ni göra er egen bedömning.
 
På söndagen fick vi ca 61 %, i Intermediare 1.
 
Nöjd med att Vilja är så säker i alla rörelser och att vi verkligen rider på banan, men nu ska vi försöka hitta ett bett/stång som hon är mera nöjd med, hon är så lätt i munnen och jag försöker vara så försiktig med händerna, men ändå hamnar hon lite väl lågt ibland.
 
Filmen: