Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Sommarbete

Kategori:

 
 
Mentos på upptäcksfärd i hagen.och det är inte riskfritt men hon är tuff. Här är Vivaladiva på jakt, men Mentos gömde sig bakom badkaret
 
 
Annas halvblodsföl Spirea Diablo och 1-åriga Vivaladiva har blivit bästa kompisar.
 
 
 
Spirea
 
 
Sandro Light
 
 
 
 
Chick Fiona som ska ha föl om tre veckor
 
 
 

Sandro och Palatino, två vackra 2-åringar
 
 
Gentel
 
 
 

Diverse

Kategori:

Vilja
Ja nu blir det lite allmän information, jag och Vilja var och tävlade i fredags och söndags på Åby, det var Nordhalland som hade sin tävling där. Carina åkte med mig båda dagarna och det är verkligen toppen, hon vet precis vad som ska göras och håller reda på mig när jag strular till allt. Glömde t.ex nummerlappen när jag kom till framridningen första dagen och det var jättelångt till stallet.
 
Jag har ju inte varit på Åby travban förut, det var riktigt fint, snygga stallar med box och egen uppställning utanför boxen, med en gummimatta för frambenen, perfekt för Vilja som krafsar hela tiden.
 
Men i Fredags skulle jag nog ha stått över tävlandet, Jag hade haft en stressig vecka på jobbet och kom ut i stallet för sent,Carina var som tur var med mig och gjorde i princip allt, fixade dryck till mig och gjorde iordning hästen, jag lyckades fläta iallafall, men det var ju inte heller lätt med mina långa naglar... varken jag eller Vilja hade ätit och druckit ordentligt och trots att Vilja kändes riktigt fin på framridningen så fick hon nog mjölksyra när hon kom in på banan, hon gick ju knappt och jag fick jaga henne, men hon gjorde det hon skulle och vi lyckades trots allt skrapa ihop 61% i en Intermediare 1.
 
På söndagen i Prix st George var vi mycket bättre förberedda och vi hade fått i oss ordentligt med mat på morgonen och Vilja fick extra havre och jag choklad. Hon kändes super på framridningen och när vi kom in på banan var hon fräsch och fin, det kändes så mycket bättre än på fredagen men det blev 63,4 %, vi missade lite på skrittpiruetterna. Vi kom strax utanför placering. Ska till Åby igen till helgen och då ska jag ta kort.
 
 
Credo
Sen lämnade vi Vilja i boxen och åkte ner till Billdal och kollade när Sofia red Credo i LB:1, han stod tyvärr emot lite och hon fick avdrag på en felfattning, men han är stadig och fin i formen fick 60,3 %. Senare red hon en klass till LA:1 och då var han mycket bättre och hon fic 62,4% riktigt bra, men han tycker fortfarande att det är lite läskigt att rygga.
 
Royal Faith
 
Har åkt till seminstationen, det är dygn 9 efter fölning, men  tyvärr såg det inte ut som det var dags att seminera än, hon och Spot Light får stanna där till efter helgen.
 
I morse när jag kom ut sprang Credo vilset fram och tillbaka på gräsmattan, han hade tagit sig ut boxen och gått ut, men var nog mest vilsen, jag hämtade en havrebytta och då sprang han direkt fram till mig och gick med in i stallet och verkade nöjd med att någon tog in honom , rolliga lilla häs, han har verkligen fångat vårt hjärta.
 
Nej nu är det sängen...
 
 

Royal Faith har fölat

Kategori:

kl 01.40 tittade jag på övervakningskameror för 10 gången inatt och få stack det ut två ben under henne, allt var redan klart. hon lurade oss igen. ett hingstföl e. Sir Oldenburg ue. Akribori. Brun med bläs och 3 vita strumpor och en fläck under magen.Qlever Light

Kategori:

Ska han få heta, vår nya fölunge uppe i Jämtland.
Född den 13 maj 2013 e Clever Hill Q u. Briona ue Briar
 
Nästa vecka ska Briona betäckas om med Blue Hors Don Romantic.
 

sommarbete

Kategori:

nu har 4 hästar fått gå ner på sommarbete Sandro o Palatino på bilden
och så Vivaladiva o Fiona

App till Android

Kategori:

Äntligen har det kommit en app till blogg.se, nu kommer det att bli då mycket lättare att blogga, så håll ögonen öppna, för b kommer det att bli uppdateringar mycket oftare.

Sommar

Kategori:

nu börjar det äntligen bli lite sommarvärme och skir grönska. foto från Kungälv 15 maj.


fyrhjulingen får jobba

Kategori:

nu har vi förutom harvmattan även köpt en hösilagevagnharvmattan använde vi till hagarna också efter mockningen, det blev mycket slätare och bättre.Briona har fått föl

Kategori:

Nu har Briona fått föl uppe i Jämtland, han är född igår den 13 maj.
 
Vi har fått ett hingstföl e. Clever Hill - u. Briona e. Briar
 
Fux med 2 jämna strumpor bak och bred bläs
 
 
Allt hade gått jättebra och Ann-Sofie hade varit med hela tiden, Briona mår bra och är mån om sin lilla fölis.
 
Men vad ska han heta???

Till salu

Kategori:

Stor snygg Torivalack sportmodell född 2005, mkh 178 cm
e. Lakmus - ue.Hiirik, rejäl och viktbärande.
Regelbundet vaccinerad och tandkontrollerad.
Besiktigad utan anmärkning. Har livstids tävlingslicens.
Snäll i all hantering och arbetsvillig, säljes pga ägarens tidsbrist, vidareutbildas under tiden av tränaren. Kontakta Kenth 070 6255267.

Tävlad 1 m hoppning med 0 fels rundor, LB dressyr, med kapacitet för mer.
 
Pris 85 000 kr
 
 

Torsdag 9 maj

Kategori:

I tisdags skickade vi träckprov för analys till alla våra hästar, och idag fick vi svar, det var 0 maskar på Vilja och väldigt lågt på Credo också, Men de andra behöver avmaskas, Andromeda och lösdriften behövde maskas, verkar som de på nya grushagarna har minimalt med mask.
 
Imorgon blir det maskning och så kommer veterinären och vaccinerar Vilja och Andromeda ( som vi hade glömt i år och fick vaccinera om) jag tycker att det är svårt att hålla reda på alla hästar fast jag kollade pass och vaccinerade några i början av året då även Andromeda skulle vart med.
 
Idag har jag haft träningar på Lysekils RF på Toriccenter och hemma på ridbanan i spöregn... Tömkört Vilja och Kenth har ridit Andromeda och Liibert.
 
Här är Linnea som borstar bort vinterpälsen och myser med Vivaladiva
 
 
 
 
 
 

Tävlingshelg i Lysekil

Kategori:

I helgen var det tävlingar i Lysekil och Sofia tävlade Credo i LB:2 två dagar och fick mycket fina poäng. De är ett bra team och han tycker om att göra sitt bästa för Sofia.
 
Hon har jobbat mycket med längningarna och nu börjar det faktiskt funka mycket bättre, övergångar har han ju superfina.
 
på lördagen fick de 69,8 % och på söndagen fick de 71,8 %, de kom 2:a på lördag, men på söndagen var konkurrensen för svår och de hamnade precis utanför placering.
 
 
Johanna och Rioja gjorde 2 mycket bra LA:3 och vann på lördag med 72,4 %,, Söndagen 68,4%, Dessutom debuterade hon MSV C och klarade kvalgränsen, mycket bra gjort
 
 
Flera andra av "mina" ekipage  Sofie Karlsson med Queen Aayla, Maria Larsson med Hot Stuff och Benelli, Carina Larsson med Elektra och Susanne Johansson med Phil Caprio gjorde mycket fina ritter,
 
Och så Marie och Elize i stallet förstås, som egentligen är en hoppryttare, men kämpar för att komma över 60 % i LB, nu var det farligt nära 59,6% :)
 
Bra gjort allihop. Det är så roligt att vara med ute och Coacha på tävling, hade bara tiden räckt till skulle jag göra det ännu mer.
 
.

Fredag 3 maj

Kategori:

En spännande dag med oväntade möten.
 
En dag för några veckor sedan dök det upp ett mail att jag hade blivit inbjuden Herrgårdspratarna en dag för spännande möten mellan 5 personer en form av seminarum där vi skulle diskutera samarbete på vackra Munkedals herrgård.
 
Jag var lite fundersam på vad jag kunde tillföra det här och mailade tillbaka lite frågor, men sen vände jag faktiskt på resonemanget och sa till mig själv, vad kan det här tillföra mig, antingen en spännande dag eller också kunde jag ju riskera att det inte gav någonting så varför inte chansa...
 
Det första som hände när jag kom dit och berättade om mig själv så och var jag bodde så sa föreläsaren att "Men då måste ni ha köpt min farfars gård" hur otroligt är inte det??? Det blev en mycket spännande dag, med en väldigt god lunch. I övrigt så diskuterade vi sådant som får stanna i det rummet men får ni någon gång det här erbjudandet så tveka inte att tacka ja :)
 
Sen vidare till Färgelanda för att ha träningar, det är engagerade elever som tränar mycket och alltid har utvecklats lite till.
 
I veckan har jag hämtat balvagnen till fyrhjulingen och fick hjälp av de som jobbar på 3 hästar att få in den i transporten, hade mätt men inte räknat med dörrarna så vi fick ta ner en av dörrarna för att få in den, det ska bli spännande att se hur den funkar i nästa vecka, ska fota då.
 
Kenth, Ingvar och Peter har tömt gödselhögen och kört ner på en åker som ska plöjas, vilken tur vi har med våra grannar.
 
Imorgon är det tävling i Lysekil och jag ska döma de två första klasserna där jag inte har några elever och sen ska jag coacha mina elever, det är jätteroligt och jag hoppas och tror att det kommer att gå jättebra för dem i helgen.