Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Tävling i Lysekil

Kategori:

Det var en ganska kall helg i Lysekil, snöade t.o.m lite idag. Så det var varma kläder som gällde i helgen.
 
Igår dömde jag nya LC:1 och nya LB:1, det var många övergångar och allmänna intrycket hade fått större del av poängen, detta kommer att göra att det allmänna intrycket kommer att bli mycket viktigare är tidigare och att en stor del av poängen fördelas på de fem sista punkterna.
 
Det var många fina hästar och roligt att komma igång att döma igen efter vinteruppehållet, nästa vecka ska jag iväg på MSV B domar utbildning igen.
 
Både Don Bellisimo och Credo tävlade idag.
 
Först ut var Credo och första start i klassen Msv B:2. Jag hade en fin känsla, han var koncentrerad och kändes fin, men när jag kollade protokollet så hade jag nog varit lite slarvig med linjerna och böjt för lite i skolorna. Så vis av det när jag gick in med Don Bellisimo så var jag petnoga med linjerna och böjde mer i skolorna och det gav resultat. Vi vann klassen, duktiga lilla häst som alltid är bäst när det gäller.
 
MSV B:2
Don Bellisimo 67% 
Credo 61,7%
 
I nästa klass som var en Msv B:4 så blev det Credo som fick bästa poängen, men båda hästarna skötte sig mycket bra och vi fick vårat första kval till nästa nivå. 
 
Don Bellisimo 63,8%
Credo 65,1 % 
 
 
God natt, jag kommer att sova mycket gott, det har varit en kul helg, det kommer fler bilder.
 
 

Fredag den 13:e

Kategori:

En bra dag idag:) men spännande att få sms från väninnan och läsa i Lysekilsposten att man fått bygglov när man har kollat brevlådan varje dag de senaste 2 veckorna:) 


Två dagars träning för Charlotte Haid Bondergaard

Kategori:

Två givande dagar med träning för Charlotte, jag tror att de flesta var nöjda och mig gav det massor. 
 
Vilja fick jobba mycket med bytesserierna på lördagen och saxen, och även fick jag jobba med att få henne mer framför skänkeln och inte klämma utan ta ut benen från hästen istället
 
Med Don Bellisimo jobbade vi mycket med galoppen och bytena båda dagarna och att få honom mer självbärig.
 
Credo fick också gå med båda dagarna och både Lotta och Johanna var mycket nöjda med honom, och jag glad för att han också fick träna. Det var mycket arbete med formen och byten och även en del galoppslutor som vi inte har jobbat med så mycket innan. 
 
Men bilderna får tala för sig själv Anette Essman har tagit de fina fotona
 
Tack så mycket alla som var med, sponsorer och alla som hjälpte till och det var jättekul att se att läktarna nästan var fyllda med åskådare hela tiden. Det blev en mycket kul helg.
 
 

Spot Light

Kategori:

Idag har spot Light flyttat till sin nya ägare i Sollebrunn. Vi önskar Carina och hennes familj lycka till med honom.
Nybadad innan han åkte och inbäddad i täcke stod han helt lugnt i transporten hela vägen och var nyfiken på alla nya intryck när han kom fram och försökte få kontakt med sin boxgranne . Han verkade nöjd :)Elin

Kategori:

Idag har Elin gjort klart sin praktik hos oss och i morse åkte hon hon norrut till Östersund igen. Flyttar hem och ska göra resten av praktiken på Östersund Frösö Ridklubb
 
Elin har varit hos oss på unghästpraktik sedan i oktober, kombinerat med praktik på ridskola i Trollhättan och studier i Linköping där Elin läser till ridinstruktör. Vi har varit väldigt glada över att få ha Elin hos oss sedan i oktober och hon har hjälpt oss massor i stallet och tränat Nora hela vägen från sadeltämjning till inridning och har mockat en massa, tränat sin egen häst och arbetat med Tornado som var hos oss ett tag. Elin har sett till att stallet varit klart när vi kommit hem och så hjälpt oss med hästarna, det har varit mycket värt för oss :) 
 
Hon har också hunnit oxå hunnit med att ta körkort under sin tid här nere hos oss.
 
Det känns väldigt tomt idag, när lägenheten i källaren är utstädad och tom.
 
Vi önskar Elin all lycka till i fortsättningen och hoppas att hon kommer tillbaka i höst.
 
Elin och Romanza Light
 
Elin rider på Nora någon av de allra första gångerna.
 
 
 
 
 

Andromeda

Kategori:

Igår blev Andromeda sjuk igen, hon har ju haft korsförlamning och kolik förut, nu var hon sned vinglade åt vänster och ville inte gå alls och stenhård i musklerna . Veterinären tror att det kan vara något som kallas Pssm Och Jon gick dropp och en metacam kur http://sv.m.wikipedia.org/wiki/EPSM
Det skulle förklara en hel del av hennes skumma symtom med stenhårda muskler ibland. Om det är det då tål hon inte socker och behöver en diet med lite socker (energi) och mycket fettrik mat. Vi ska prova det när hon har ätit färdigt metacam kuren.
  

Stolt och glad över det här

Kategori: