Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Helgen

Kategori:

Helgen var mycket hektisk först Clinicen på fredag och så rida hästarna på lördag och så eftermiddagen med träningar i Lysekils ridhus.
 
Söndagen var det Nationell Int 1b i Billdal med Vilja.
 
 
 
Vilja kändes inte riktigt lika pigg som hon har varit och när jag värmde henne blev hon snabbt svettig, men det var ju ganska varmt. Men jag har fått en bättre trav i henne med mer kadens så den var jag nöjd med. travslutorma gick också bra men passagen syntes ju knappt men första piaffen blev inte så stor men helt ok med jämna tramp, skritten funkade fint som vanligt. Men i galoppen gick det segare och segare fick svårt att ha henne uppe i formen, men tvåorna kändes raka, saxen som är svårast kändes ok men sen red jag fel väg och tappade koncentrationen men piruetterna trampade hon runt i kändes fina. Men sen går ju ine ettorna när hon är låg i formen.
 
Ann-Charlotte och Carina var med och servade mig med allt möjligt, A-C är verkligen expert på att få grejorna snygga och det var inte en pinal som var oputsad och så flätade hon min busiga häst som aldrig kan stå still.
 
Här är ritten det blev 59,04%, vi är iallafall ganska stadiga på den poängen, och det är klart att går jag ner ett snäpp i svårighet får jag högre procent, men nu vill jag rida de här programmen och försöka nå kvalet på 62% till Grand Prix.
 
 
 

Clinic för Patrik Kittel

Kategori:

Det var en givande clinic och träning med Bellisimo. Vi fick jobba mycket med skritten och övergångar. Och tempoväxlingar. Han poängterade att vi behövde bli kvickare och mer variation i formen.
Sedan red Patrik Vilja och jobbade med formen och att få henne låg och långsam, hon uppförde sig mycket bra och försökte hela tiden vara till lags.
Takstolar till ridhuset

Kategori:

Nu händer det saker, takstolarna lastas av men får ligga på annan plats tills allt är klart, 26 m långa och väger 13 ton st, tur att vi har bra hjälp. Men lite nervöst ändå att titta på, det har. Tagit tre timmar att lasta av 6 takstolar.
 
Nu vet vi att det är en hall från Jula o Västerås och det kommer bli 26*50 meter.

Carisma

Kategori:

Vi tog blodprov på Carisma förra veckan och har fått svar att det ser fortsatt bra ut, hon ska gå ett par veckor till på antibiotika och står fortfarande i box med Fia. Det går faktiskt bra, vi har förberett en hage som de snart ska få gå ut i, men leden behöver vila så mycket som möjligt så det kommer dröja innan hon får gå med de andra fölen igen.