Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Carisma Light

Kategori:

Carisma är en riktig kämpe, hon stod hela vägen ner till Helsingborg trots att hon hade fått flera sprutor med avslappnande för att hon skulle lägga sig, direkt när vi kom fram kl 21.15 var det 3 personal en veterinär och två djurskötare där och tog emot oss och direkt in på undersökning och röntgen.
 
Fia ställde vi upp i en spilta i behandlingsrummet så hon var hela tiden också med i rummet. De hade ju redan lokaliserat det till runt armbågen på höger framben. De röntgade men kunde bara se att det var något som inte var som det skulle vid armbågsspetsen. Röntgen visade bara fina hela ben som tur var. 
 
Men när de stack in en spruta och drog ut provvätska så kom det ut en del var. Det visade sig vara en bakteriell infektion i armbågsleden och det är allvarligt och hade inte gått att behandla här hemma så det var tur att vi kom iväg till Helsingborg.
 
Vid kl 24 hade vi till slut installerat dem i en box och undersökningarna var klara och vi körde hemåt, det var en jobbig körning och vi fick stanna flera gånger och sova och handla fika och bytas av, men vid 4.30 var vi hemma och ställde klockan på 7.30 för att hinna till jobben i hyfsad tid.  
 
Idag har de kört henne i en CT röntgen (Datortomografi röntgen) och så har de spolat leden och satt in antibiotika. Så nu hoppas vi att hon svarar på detta. 
 
Imorgon ska hon opereras och de ska försöka göra rent det infekterade området och sen är det bara att hoppas.
 
Hon blir kvar i Helsingborg i ca en vecka och det blir inget fölchampionat för får vackra Carisma.
 
Vi har redan fått ett uppskattat pris och det värderar jag för då vet man ungefär vad det kommer att kosta, bara en CT röntgen går på 7500 kr, men jag som är en kontrollmänniska tycker om när man får klara besked av veterinärer för det är inte så vanligt. Vi vet att det här kommer att gå på minst 50 000 kr men som tur är så har vi en veterinärvårds försäkring.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Marianne T säger:

    Hoppas det löser sig och att hon kryar på sig, den fina lilla tösen.

    2014-09-03 | 20:15:58

Kommentera inlägget här: