Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Två fölningar i natt

Kategori:

Ja så kom de efterlängtade små, deras morsor hade gått rejält över tiden, tur man har övervakningskamera.
 
Jag var hos frissan hade tid kl 20 och givetvis för lite laddning i telefonen, så precis när hon började föla dog telefonen och där satt jag med slingor i håret... så jag fick inte vara med, men Sofie, Marcus och Kenth hjälpte till med den stora fölungen, en pigg krabat som skulle klättra över sin liggande mamma hela tiden var otroligt pigg.
 
Natasja fick en hingst e. Zaladin - Bellini
 
 
 
Och så bara några timmar senare vid midnatt så börjar plötsligt Try Me och bli orolig i boxen, Sofie och Markus var fortfarande i stallet och vi hade precis gått och lagt oss, när vi såg på kameran att det nog var bäst att springa ut. 
 
Även här var det en stor fölunge och Try Me låg lite dumt mot väggen så vi fick henne att kliva upp och då fölade hon stående. Ett stoföl som förmodligen blir skimmel, hon är mycket ljus runt ögonen. Hon var upp och åt inom en timme men sen dröjde det flera timmar innan efterbörden släppte så vi fick tillbringa många timmar i stallet, vid 4-tiden kunde vi först gå in (fast jag råkade somna en timme när jag skulle in och kolla på datorn hur länge det kunde ta innan efterbörden kom). Och dessutom fick vi till slut ge henne Microlax för att magen skulle komma igång.
 
Try Me och fölunge är e. Hip hop 
 
Så nu är det bara Briona kvar som ska ha föl nästa vecka.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Jennie säger:

    Herregud så söta! Personliga favoriten är det blivande skimmelstoet :)!

    2014-05-27 | 21:41:22

Kommentera inlägget här: