Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Idag hälsar vi JiPe Delizia välkommen till stallet

Kategori:

JiPe Delizia är en maxad C-ponny som ägs av fam Fahlesson och ska tränas och tävlas av Linnea, verkar vara en mycket snäll och trevlig ponny, får återkomma med lite bättre kort när det är dagsljus. 
 
 
 
 
 
Det är så lerigt och regnigt här i Bohuslän den här vintern, vi har problem med hovarna på hästarna, de får hovbölder och strålröta och Nora fick en släng av lymfangit förra veckan.
 
Men vi har stallat in både Fia och Briona och de har fått täcken på sig, så nu håller de sig rena iaf, lika så har Try Me fått täcke och verkar mycket nöjd, Nora har också fått gå ut på lösdriften nu och det är en riktigt bra flock där nu, alla får gå in och lägga sig och alla kommer åt att äta. Nu är det på lösdriften, Try Me, Fiona, Flash Light, Spotlight, Qlever Light och så Nora.
 
Eftersom det blev några kallare dagar så skodde vi Andromeda, Credo och Vilja med sulor och fasta brodd, det gick bra för de andra men Vilja fick en rejäl inflammation i tre ben och hovslagaren fick komma och byta tillbaka till vanliga skor igen och så fick hon en antibiotika kur. Inte kul, men nu verkar det ha gett med sig. Och Vilan hade jag ändå planerat in nu, men allt känns tungt när hästen blir sjuk, orolig dygnet runt. 
 
 
  
Vi har äntligen fått igång pumpen igen i dräneringsbrunnen och det gjorde genast att det blev lite torrare i grushagarna
 
Här är några bilder från stallet
 
Royal Faith dräktig med Canvas plus
 
 
Try Me dräktig med Hip hop
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: