Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Hösilage och hagar

Kategori:

Idag slår vi äntligen första skörden av hösilage, nu hoppas vi att vi slipper regnet några dagar så vi hinner bala också.

Det blir hur mycket som helst, vi kommer att få många balar i år om vi klarar regnet.



Hagarna är nästan färdiga, det blev problem med utrinningen på dräneringen eftersom det går stora vatten och avlopp till Preemraff rakt genom vår paddock. Så vi får sätta en brunn med dränkbar pump i på ängen men det kommer nog att bli väldigt bra.



Och så är den stora jordhögen på tomten borta och det ska bli gräsmatta där, nu ser man äppleträden när man rider på banan




Och så lite hästbilder,

Vivaladiva



Och Credo



I morse red jag Vilja och full av inspiration som man var efter Falsterbo, så kändes hon superfin och tror att jag kom på hur jag skulle göra för att ha henne kvar med bakbenen under sig i traven utan att hon hänger i handen, i galoppen var hon som vanligt väldigt fin.

Kenth red Andromeda och det är nu bara några veckor kvar till kvalitets som går den 18 augusti och vi laddar för fullt mot det, Kenth ska visa exteriör och hoppning och jag gångarterna, det är ju inte riktigt som att rida en dressyrtävling utan här måste man verkligen visa upp ytterligheterna att man kan samla och rida fram och det ska vara flashigt och höga framben.

Men Andromeda rör sig riktigt fint i traven, det är galoppen vi behöver jobba mer med.


Kommentarer

  • Tina säger:

    Men vilken mullig liten gullunge hon är pluttan!!! Hon verkar få mat så hon klarar sig o lite till:) Sööööta fölunge!

    2012-07-15 | 21:30:37

Kommentera inlägget här: