Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Storm

Kategori:

Vilja har stått 2 dagar på raken, det händer inte ofta, men idag gick det bara inte att rida. Storm och regn.

Fantasy fick sig en rejäl ben/svanstvättning och alla unghästarna fick stå inne på natten i boxar. Bara Fia och Simone ute på lösdriften. Så de fick stora hallen för sig själva och kunde förhoppningsvis hålla sams. Fantasy fick också lite träns och täckesträning, men den snälla lilla hästen finner sig i det mesta och höjer inte på ögonbryna vad man än gör med henne, men älskar att bli pysslad med.

Veterinär Jonas var ut och vaccinerade Klivija, Fakir, Diva och Andromeda. Sen diskuterade även Kenth med honom om Pandora och hur vi ska resonera runt fölningen, det är viktigt att vi kan spara råmjöl från Fia när hon fölar, men det är bara 1:a dygnet man kan ta och man får inte ta för mycket av henne för hennes föl behöver också. Ev skulle vi kanske kunna lösa med att vi får tillgång till en veterinär när det är dags och ha Helsingborg som backup, jobbiga funderingar, men nu kan man iallafall börja tro att Pandora kanske klarar upp att få sitt föl och det känns bra. Hjälp oss gärna med att spara råmjölk i frysen om ni får föl före maj.

Renovering
Vi gjorde istället klart i rummet uppe, tapeterna är uppsatta och nu är det bara lister och golvsocklar kvar.
Fick beställa nya lister till 2 av dörrarna för de ska se "gamla" gamla ut och det har jag inte hittat på någon trävaruaffär utan beställde av snickarna.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: