Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Andromedas första tävling och småhingstarna släppta på "sommarbete"

Kategori:

Idag var Kenth och Andromeda till Strömstad och tävlade, Det var Andromedas första tävling och hon var så cool, det är det bästa ordet för den hästen, för hon litar verkligen på Kenth och skulle göra allt för honom, hon var som vanligt inte brydd över något, hon hoppade bra var laddad och bockade lite mellan hindren, tyvärr kom hon för nära ett hinder när det var en ganska snäv sväng före och gick runt banan med 2 rivningar, de andra hindren var hon högt över. Det lovar gott inför vårens tävlingar, hon ska bara gå 1 meters klasser i år eftersom hon ska kvala som 4-åring.

I Strömstad var det inte en gnutta snö, som ni ser.

Anette har tagit bilden.


Själv red jag två hästar idag Diezel och Vilja och hade träning med Susanne som verkligen hade gjort sin "läxa" och Libert var så fin idag.


På eftermiddagen körde vi iväg Palatino och Sandro på hingstbete, i snövädret idag, de var så duktiga att gå in i transporten trots att de bara åkt med sina mammor till fölvisningen förut. De knatade bara in och litade helt och fullt på att vi inte skulle utsätta dem för några farligheter. Det är roligt med unghästar för de är så lätta att hankskas med och litar på oss, bara man hanterar dem lugnt och konsekvent, och inte utsätter dem för något som de inte klarar av.

Som tur är ska de gå på lösdriften ett tag fram till betet och har en hall att gå in i och kompisar att busa med, det kommer att bli en skön sommar som stärker deras ben och leder på stora kuperade beten på Toric Center



Kommentarer


Kommentera inlägget här: