Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Fredag i stallet

Kategori:

Både jag och Kenth är ledig på fredagar och då hinner vi riktigt mycket. Idag har vi haft hovslagare här och fixat hovarna på Fabiola, Fia, Fantasy och Pandora, Fabiola har vilat i tre veckor för hon har gått ganska hårt fram till 4 års championatet. Hon fick 64% på championatet och det var iaf godkänt.

Men nu behövde hon vila några veckor för hon har gått hela sommaren och kändes trött, så det blev ingen kvalitets utan vi satsar på att tävla istället. Idag när jag red henne kändes hon finare än på väldigt länge i traven, luftig taktmässig, men hon var rejält pigg och drog mig ur sadeln i galoppen, men det ska vi nog jobba bort, bara att trycka ner baken i sadeln och sitta kvar, eller?

Fabiola fick silicon i sina hovar för hon var lite öm i sulan.



Idag för nog första riktigt lediga dagen i höst, jag red Vilja och Fabiola och sen har vi fixat i trädgården, rensat ogräs och Kenth har klippt häcken.

Sen har vi ju fått upp dörren i Divas box, bild kommer på det, det blev riktigt bra en 130 cm bred dörr tvådelad, så hon kan stå och titta ut.

Sofias fina bilder på hingstfölen:

Palatino Light, den vackra svarta hingsten med mycket vita tecken.
Bestämd som sin mor och kan vända baken till men skulle aldrig bita.



Sandro Light, med de härliga gångarterna, galoppen luftig och i uppförsbacke.
Spindelben som verkar kunna röra sig hur mycket som helst.





Kommentarer

  • Tina säger:

    Så fina fölisarna är!!!

    2011-09-18 | 19:33:42
    Bloggadress: http://metan.blogg.se/
  • Nina säger:

    Fantastiska bilder!!!

    Oh va skoj en hovbild :)

    Cherry valde att trampa av en sko med sula igår kväll.. men hon har faktiskt fått hårdare sulor själv nu när hon gått med lädersula några skoningar! så där ser man, det fungerar bra :)

    2011-09-19 | 08:36:09

Kommentera inlägget här: