Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Semesterliv

Kategori:

Det är full fart trots sommar, har anmält mig till Laholms dressyrmeeting nästa helg och det är bara att fortsätta träna, nu har jag ridit Vilja och Fabiola några mornar nu. På tisdag är det träning för Anki igen så det blir bra.



Ebba har tagit bilden

Håkan har fixat hovarna på alla hästar och Sandro har fått fölskor för han var lite låg i kotorna och behöver lite hjälp att räta upp sig.



Vi har chipat och ritat fölungarna och anmält till fölchampionatet den 13/8, det ska bli spännande. Pandora har tappat ganska mycket i vikt och vi har tagit upp henne till lösdriften för ett par veckor sedan, nu får hon 5 kg kraftfoder av blandad sort och olja och hösilage, och dessutom har jag avmaskat henne, så nu hoppas vi att hon lägger på sig lite, verkar inte vara en häst som klarar sig och föl på enbart sommarbete.

Vi har haft mycket träningar trots semestertider och det är fullt i stallet. Vi har börjat förbereda och beställa material för att bygga 2 boxar till och byta dörr i en box till en tvådelad bred dörr.

Lisa var här idag och masserade Vilja, det gjorde nog gott, men som vanligt var Vilja lite otålig.

Vi har stängt hagar med våra nya plaststolpar och får nu 6 st rasthagar, så det blir bra. skönt att slippa söndergnagda stolpar till vintern.





Kommentarer


Kommentera inlägget här: