Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Dan före dan

Kategori:

Vi har gjort knäck, marsipangodis och pepparkakshus. Kenth har skaffat en gran från granngården, och iår kan vi inte konkurrera om fulaste granen, den är stor och jättefin.

Paul Schockemöle köper in sig i Flyinge, strålande, vi får tillgång till fina hingstar, kanske Totilas? och Flyinges avel blir kvar. Kan inte annat än glädjas åt detta, undrar vilken hingst man ska välja åt Royal Faith nästa år? Några förslag?

Pandora hankar sig fram, hon är tunn och har inte mycket muskler kvar, men hon är en kämpe, ger inte upp i första tagen. Men hon äter lagom mycket kanske 4-5 kg kraftfoder och fritt med hö, och så förstås så mycket morötter hon vill ha. Sen är det livsviktigt för henne med vatten med mängder av vatten för det kan inte hennes kropp reglera. Ibland springer hon faktiskt iväg i en galopp i hagen otroligt nog.

Tänk att man jämt ska vara så orolig över sina hästar, Vilja skulle jag helst vilja ha ensam i en hage och inne i boxen största delen av dygnet, är livrädd att något ska hända henne, men hon är som ett muskelpaket och verkar ha bra ben, fast ju bredare bringan blir desto mer intåad blir hon. Vilja är riktigt pigg nu när jag inte rider varje dag och tycker att allt är superkul, men rida ut på krutdurken låter jag nog Kenth göra i jul.

Andromeda växer ganska mycket nu och är ca 5 cm högre på baken, Kenth jobbar med henne och på tisdag ska han träna för Anki för första gången med Andromeda.

Ska försöka fota lite i helgen när man är ledig på dagtid.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: