Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Söndag 2 april

Kategori:

Det har kommit en ny häst till stallet som är 4 år och ska ridas in, han ska vara på träning hos oss under april månad, så att hans ägare sen kan fortsätta utbildningen med honom. Han heter Mr Mageno och verkar vara en snäll häst. Jag har tvättat och friserat honom och igår var Kenth ute och gick med honom en stund och idag blev han longerad med sadel och benskydd på. Han förstod inte riktigt vad han skulle göra utan stannade rakt mot Kenth hela tiden, men efter en stund och på kortare lina fick han honom sedan att trava runt fint på volten. På slutet sänkte han huvudet och såg riktigt avspänd ut. Ni kommer att få följa honom också här på bloggen. Snart kommer det bilder också.

Wilbur har hittat formen, kunde lirka med honom i skritten och sen gick han i form i alla gångarter och då fick han ett härligt luftigt steg, han är väldigt taktmässig och jag kunde t.o.m öka lite i traven. Igår löshoppade vi och det märks att han vet vad han ska göra nu och han tycker att det är kul. Den här gången fick vi jobba med att han la in ett extra galoppsprång innan första hindret och han kom fel in, han klarade dock hindren ändå men hoppade jämfota över det första, när vi flyttade in hörnstödet och la en galoppbom före första hindret blev det bättre.

Vilja har jag jobbat med hemma och hon har hoppat med Sofia en dag den här veckan och det var längesen, hon tyckte att det var jättekul och Sofia hade fullt upp med att hålla henne.

Idag har jag varit ute på Toric Center ridit Libert, tömkört Diezel och haft träning med Carina, det var blåsigt och småregn i luften.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: