Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Sista april

Kategori:

Idag var det sista dagen för oss med Mr Mageno, vi har haft honom på inridning en månad och sen ska hans matte börja rida honom, igår red Marie (matte) en liten stund på ridbanan och verkade vara nöjd. Vi har jobbat med longerig, tömkörning, löshoppning någon gång och ridning på banan och ut några svängar i skogen.

Mageno är klart ridbar i alla gångarterna och börjar söka sig iform, men nu behöver han bygga upp sig i kroppen och bli stark och få kondition för än så länge rids han ca 20 min/dag.



Wilbur som vi har haft en längre tid, 3 månader, han jobbar i form i alla gångarter och vi har påbörjat lite skänkelvikningar och han har bra kondition och löshoppar i bra balans och tycker det mesta är kul. Han är otroligt ridbar och har luftiga gångarter och bra energi.

Ska ta några nya foton på honom också.

Idag har jag dömt Div 1 ponny i Valsäng tillsammans på 2 andra domare, när vi gick igenom poängen efter stämde det väldigt bra, vi hade i princip samma placering av ekipagen och endast några få skiljde sig lite i poäng.

Beställde 125 plaststolpar i början av veckan och nu står det en pall här, de var dyra men förhoppningsvis behöver vi aldrig köpa nya.




Viktor och Frippe har plöjt åkern åt oss och nu ska det sås nytt fräsch gräs. Såvitt vi vet var det säkert 20 år sen den såddes om.

Övervakningskameran i stallet är riktad på Andromeda, men vi är väldigt osäkra på vem som är först ut med sitt föl.



Kommentarer


Kommentera inlägget här: