Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Sadelvänjning

Kategori:

Det blir träning med Fabiola varannan dag, idag for vi iväg vid 20-snåret för då brukar det vara tomt i ridhuset,
men inte idag, Kenth prommenerade runt med henne en stund tills de andra var klara och tränade lite uppställningar osv.
hon tyckte det var spännande för vi var i det lilla ridhuset för första gången. Hon stod still i finkan den här gången, vad skönt för det är nog jobbigt med en som krafsar med frambenet. 

När de andra var klara la vi på sadel  utan stigbyglar, men vi spände den ordentligt, då hade hon redan senskydd och träns på sig.  Sen bockade hon runt en stund med ryggen i en båge, men hon håller sig på volt runt Kenth och efter några varv travade hon fint med sadeln, Då tog vi av den och lastade henne, hon var bra svettig när vi åkte hem.

Jag hann rida vilja på em och sen hade vi faktiskt några lugna timmar med barnen, jag och Erika fixade mysigt i källaren och eldade lite i vedspisen.

Nu sängen... sooova.

Kommentarer

  • Lena säger:

    Hej, härligt att höra att ni tar er tid med lite mys framför brasan och inte bara hamrar, spikar och rider. Elin har ridid Penny ett par gånger i ridhuset och hon har var jättefin. Sedan har det blivit race i skogen med några andra tjejer i stallet.

    2009-01-22 | 13:03:57
  • Nina Ögren säger:

    Hej på Er! Gud vad ni hinner med mycket......det ser jättehärligt ut där ni bor, så kul å se Diva, och ny häst har ni köpt? Hoppas det rätar till sej för Pandora snart oxå.....kramar till Er alla från Nina

    2009-01-22 | 21:39:45
  • Ylva, Karin, Ebba och Ammi säger:

    Lite info från Söviken. Nu har vi haft en god middag igår, och vi saknade dig Marianne!!. Mycket rött vin och god mat ända in på småtimmarna.



    Ha de gött



    Ylva, Ebba, Karin och Ammi

    2009-01-25 | 11:03:44

Kommentera inlägget här: