Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Lördagsjobb

Kategori:

Idag har vi fått riktigt mycket gjort. Kenth hade hopplektioner på ridskolan på fm och och jag eldade skräp och röjde ut växthuset. Sen vände jag på jorden i växthuset, ganska otroligt inte en gnutta tjäle i slutet på januari.

Så här hade hästarna det under tiden från vänster Andromeda,Fabiola och Pandora. Diva var på hoppträning, och Vilja käkade förmodligen stolpar istället.



Sen satte vi upp en bärande stolpe till i stallet och kunde ta bort två halvruttna trästolpar, så nu är den 6:e boxen klar. På den 7:e boxen måste vi svetsa upp gångjärn sen är den också klar, Vilja ska få flytta in i den, en riktigt stor och härlig box.

Igår var Kenth iväg och hämtade spån i hästfinkan på ett hyvleri himla bra, för det är brist på spånbalar för tillfället.

Vi hann iväg med Fabiola en sväng vid 17-tiden och idag lastade vi direkt och åkte till ridskolan, där spolade vi benen och borstade av henne och satte på sadeln och en kapson idag för att slippa grimman Det gick väldigt bra, hon bryr sig inte så mycket i sadeln längre och travade och galopperade snällt runt idag. Nu börjar det kännas som man skulle kunna sitta upp snart. 3-års testet går 8-10 maj så det känns som vi har gott om tid. Imorgon är det löshoppning igen.

Och våra duktiga tjejer hade lagat tacos tills vi kom hem, härligt.

Här är vår tupp förresten.

Kommentarer

  • cecilia säger:

    Vilken snygging! (tuppen alltså) Han ser mycket stolt ut. Då är det väl tillökning att vänta så småningom även i Lyse.



    Kram Cecilia

    2009-02-03 | 12:08:46
  • A-C säger:

    Ja här spånar vi med spånpellets numera...

    2009-02-03 | 15:48:43

Kommentera inlägget här: