Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

25 December

Kategori:

Vi har haft en mysig vit julafton med släkten och en massa paket till barnen.

Idag har vi varit iväg med Andromeda och longerat en stund i ridhuset, det gick riktigt bra och hon har en riktigt bra trav. Hon bockade och for runt lite men på sträckt lina så det gjorde inter så mycket. Som tur var körde vi henne utan mellanvägg för det gick inte att backa henne utan vi fick vända. Ändå har vi tränat backning varje dag i stallet.

Sen for vi iväg med Pandora oxå och tömkörde henne en stund, hon var riktigt fin under täcket, hade rundat på sig under täcket och var bra laddad när hon kom till ridhuset.

Vi tömkörde nästan 30 min och hon skötte sig riktigt bra, hon klev på bra i skritten och så travade vi i sakta trav och försökte hålla oss på rakt spår. Hon vill inte kliva över med höger bak åt vänster och vill helst gå vänsterställd med hö bak lite innanför och skjuter in hö bog. När jag fösöker flytta henne år vänster flippar hon ut och sänker ryggen och springer åt andra hållet, men det hände bara en gång, så förhoppningsvis kan vi stärka henne och rakrikta henne på töm och sen börja rida.

Vi ska tömköra Pandora ett tag och få henne musklad bak, konstigt nog var hon större över baken nu än när hon var i tävlingskondition, förmodligen satte hon inga muskler pga inflammationen i korset.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: