Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Måndag 31augusti

Kategori:

Sitter på ett hotellrum igen, lite större den här gången faktiskt undrar om det är en slump eller om man får större för varje gång. Det blev långdag på jobbet och jag provade faktiskt gymet också som är i källaren, det var längesen, ska försöka komma igång lite igen faktiskt.

I lördags mockade vi hönshuset, det gör man som tur är bara 1 gång per år. vi sprang upp och ner för trappan med lövkorgar med hönsskit, men det ska vara bra gödsel så det mesta i trädgården fick en kur av gödslet. Det blev väldigt  fräscht i hönshuset. Vi har börjat få små gröna ägg av den nya bruna lilla hönan, sen var den ena bruna hönan en tupp det var synd, fast han är fin, men värper inte så bra.

Ridbanan är i princip klar, men vi rider inte på den än för den är fortfarande för mjuk. 15 - 20 cm 0-8 blir tungt för senorna, men det regnar ju hela tiden så den har väl snart sjunkt ihop, dräneringen verkar vara ok. Nu är det nästa steg, vad ska man ha för staket. A-staketet kostar 99 kr m och det blir väl 16 000 kr, känns lite mycket just nu, men det är snyggt med vitt. Blir det trästaket istället så köper vi nog impregnerat virke och då blir det ju grönt? Har ni några förslag och hur gör man och vart köper man knappast byggmax eller? Vi vill helst slippa att måla tänk på det när ni ger förslag.

Nästa sommar kanske man kan få ligga lite i hängmattan. Läste en artikel i tidningen idag om att man inte skulle vara så "duktig" hela tiden, men jag har nog alltid känt mig nöjd med att hålla på med något, så fort jag får en lugn stund så planerar jag ett nytt projekt, jobbig kanske, men sån är jag, kanske man ibland skulle hinna vara nöjd en stund när man är klar med något, men då är man redan inne i nästa projekt.



I höst ska Fabiola igång lite lugnt för vidareutbildning och Andromedas inridning ska påbörjas på senhösten.


Kommentarer

  • sanna säger:

    Varför inte 40mm vita band, det är både snyggt och billigt.

    2009-09-01 | 06:39:05
  • Maria säger:

    Vill ni ha så de syns ordentligt eller ska de smälta in? A-staket finns ju i flera färger, de svarta smälter ju mer in än de vita. Imprgnerat kan du hitta i ridsports annonsdel, kommer inte ihåg nu vad företaget heter.

    Att använda band kan va både bra o dåligt, blåser de ordentligt så fladdrar de ju rätt lätt, hur hår man än spänt o har ju kortare livslängd oftast.

    2009-09-01 | 07:05:09
    Bloggadress: http://www.klingan.cybersite.se
  • ellinor säger:

    hej, allt bra med dej?

    puss&kram.

    2009-09-01 | 07:06:29
    Bloggadress: http://ellinorericsson.blogg.se/
  • Petra säger:

    Hallå

    Har strul med min mail, men jag tror ni klarar er med rosetter till helgen.

    MVH Petra

    2009-09-01 | 20:18:35
    Bloggadress: http://www.storemyr.se
  • A-C säger:

    Staketet som finns på travet (hagarna) i Ö-sund är jättesnyggt. Heter Oktowood lr nåt från Kälarne dock men finns säkert hos er med. Är rödbrunt och väldigt snyggt tycker jag iaf.

    2009-09-05 | 21:04:17

Kommentera inlägget här: