Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Vila i frid älskade lilla häst

Kategori:

 
Palatino, vackra snälla Palatino är borta alldeles för ung. Han föddes i hagen på min födelsedag 2011 en svart prins. Hans mamma blev sjuk och vi fick avskilja Palatino när han var bara 4-5 månader. Hans mamma dog strax efter i njursvikt, En svart prins, som kunde stå i timmar och titta på när vi red på ridbanan och bara längta efter att få vara med där.
 
 
Palatino såldes på sommaren 2013 och under senhösten gjorde han den långa resan upp till Kiruna och Eva med familj. 
 
 
Evas bild från när Palatino kom till Kiruna 2013
 
I Kiruna har han verkligen blivit behandlad som en prins och nog älskat varje dag, Han har fått vara häst och galopperat i snön, inriden och tränad i dressyr och hoppning och varit fotomodell.
Älskade lilla häst som skulle få ett långt lyckligt liv dog alldeles för ung i onsdags och endast 4 år gammal och det för ett litet sår i karleden som han fick i sommarhagen, såg bara ut som ett litet skrubbsår. Men eftersom han var blockhalt så kördes hand snabbt till veterinären i Boden men det gick inte att göra något.Det hade blivit en infektion i kotsenskidan och det är mycket allvarligt. Och han fick avlivas på veterinärstationon.
 
Vi sörjer Palatino så oerhört mycket och vi lider med Eva och hennes familj, Palatino var mer än bara en häst, han var så klok och älskade sina människor och tyckte om varje dag som ridhäst.
 
 
 
 
 

Kommentarer

 • Ann-Charlott säger:

  Fy vilken otur! Mina tankar går till de drabbade.

  2015-08-07 | 09:40:54
 • Sandra säger:

  :( Så tråkigt.

  2015-08-07 | 12:37:01
  Bloggadress: http://dakar.blogg.se
 • Anonym säger:

  Åh fy så hemskt!

  2015-08-07 | 13:08:02

Kommentera inlägget här: