Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Briona - Ny avelshäst

Kategori:

Vi välkomnar den här hästen till oss och det ska bli mycket spännande.
 
Briona är e. Briar u.Bellina ue.Bellini Det som är så speciellt med den här hästen som Kenth faktiskt hittade på hästnet, men den ägs av en god vän till mig i Jämtland som också är veterinär.
 
Jag hade dessutom mormor till Briona ett tag när Ann-Sofie var i Tyskland och jobbade någon gång på 1980-talet, och sen har jag följt henne och hennes uppfödningar genom åren. Det blir ofta vackra hästar med mycket bra gångarter.
 
Briona är dräktig med Clever Hill  Q och ska föla den 7 maj dvs om en vecka, så spännande. det är vår fölunge som föds uppe i Jämtland- i vackra Oviken vid fjällets fot.
 
När hon sen är betäckt igen så åker vi upp och hämtar henne och hennes föl.
 
Briona vann Riksfinalen för föl 2012 med sin förra fölunge Romeona e. Blue Hors Don Romantic
 
 
 

Gothenburg horse show

Kategori:

Vad det är härligt att ha nära till GHS, Det var tredje dagen som jag var där i går lördag och tittade på finalen,
 
Jag var där tillsammans med mina jämtländska kompisar från vänster Ida-Jane, AnnCharlotte Sandra och Katarina, det var så kul och en fröjd att återigen få se världes bästa hästar
nn
 
men hur stor är oddset att när jag skulle sätta mig så sitter Joanna från jämtland bredvid oss, hon som har Royal Faiths mamma och här kommer ett foto på Fia från oss till dig Joanna :)
Kul att ses
 
Fia idag knappt en månad kvar till fölning.
 
 
 
 
Idag har Kenth, Peter och Ingvar tömt lösdriften, det blev väldigt fräsht där inne, och ny halm och spån inlagd
 
 
Jag har haft träningar och idag var Sofia och Credo också och tränade, det gick riktigt bra och nästa helg är det tävling i Lysekil för dem.
 
 

Torsdag

Kategori:

Scandinavium idag igen och en kul dag tillsammans med tjejkompisarna Carina, Susanne och Maria
 
Först hamnade vi mitt i en Lusitano uppvisning och det var jättekul att se hur de tränade hästarna för WE dvs Working Equitation, De visade olika rörelser som jag bara var tvungen att prova på Credo  när jag kom hem. Sofia har varit sjuk i veckan och han har vilat några dagar, Men han var så fin idag. jobbade mycket med öpna och sluta på volten och sen som vanligt trav och galopp, han var lätt i handen och självbärig.
 
Sen var det mässan och handlade lite en HV Poolo väst som var röd och blå och vändbar. Så man kunde välja färg efter humör, och ridbyxor Cavallo i en duvblå färg som var supersköna.
 
Sen förstås obligatoriskt 14 strumpor för 100  kr som jag tyvärr lämnade någonstans, antar att någon blev glad av den påsen, och jag får väl handla nya på lördag.
 
Sen em på dressyren, fina hästar men tyvärr lite otur för många av de allra bästa hästarna som såg spöken lite här och var och fick oturliga missar. Men den som vann som även red först i klassen rörde sig mycket bra.
 
Men härligt att se dessa fantastiska hästar.
 
 
 
 
 
 
 

Gothenburg horseshow

Kategori:

 
 
Det är lika roligt varje år när horseshowen startar och i år har jag tagit ledigt från jobbet och i morse åkte jag och Maria ner, jag var på tränarfortbildning på Hästföretagarforumet, det var många bra föreläsningar om företagande, om hur man sätter och uppnår sina visioner och mål och marknadsföring.
 
Gav många nya ideer och inspiration. Och träffade även spännande människor, några som jag kände sen tidigare och även några nya kontakter.
 
Sen gick jag och Maria på mässan en stund och träffade där på de som köpte Diva, kul att höra hur bra det går för dem och Klara och Diva har också varit ute och tävlat en dressyrtävling.
 
Därefter Kyra clinicen, det var två Grand Prix hästar och Kyra gick igenom alla rörelser som är i Grand Prix, det var pedagogiskt när man nu ska sitta och titta på dessa klasser i helgen och gav mig mycket kött på benen, speciellt med att jag måste jobba mycket mer med skänkeln för att få upp ryggen.
 
Först ut var Natalie Oldfors på Winnie B en 9-årig häst som debuterade Grand Prix som 8-åring, en häst med härliga gångarter men lite spänd. Kyra fick den att runda ner sig lite och bära upp sin mage och få mer rygg att sitta på, som en brygga mellan bakben och framben, och jobbade mycket med rakriktningen,
Cecilia Andrén Dorselius med Lennox var nog lite mer rutinerad Gran Prix häst och man såg hur fint den jobbade genom kroppen i alla rörelserna. Även hon fick ibland söka en rundare form och på slutet var han väldigt bogfri och gjorde härliga ökningar.
 
 
 

Diverse

Kategori:

Här är en skön bild från lösdriften i vintras
 
Från vänster  Palatino, Chic Fiona Lensky, och Sandro
 
Igår hoppade Kenth både Vilja och Andromeda, och Sofia hoppade Credo, tror alla tyckte att det var riktigt kul.
En härlig bild som Sofia har tagit och Andromeda högt över hindret.
 
 

Första fölet i år har fötts på Stuteri Light

Kategori:

Det är Klivija som har fått föl, Klivija ägs av Anna Kronlid och hon har fått ett vackert stoföl e. Lambourgini.
 
Anna har själv skött övervakningen av sin fölning via webkamera, men inatt sov hon med sin lilla dotter och sambo över i källaren som tur var.
 
Anna ringde efter mig vid 01.19 och då hade förlossningen startat och blåsan var ute, sen tog det lite tid för Klivija att krysta ut fölungen, den var rejält stor, När den hade kommit ut var den snabbt uppe på benen redan efter ca en halvtimme men sen tog det en stund innan den diade, men vid 4-tiden kunde även Anna gå in och vila några timmar då hade den ätit och tarmbecket hade gått.
 
Anna hade fått sitt önskeföl, en brun med 4 vita strumpor och bläs, så vacker och verkar frisk och stark.
 
 
 
 

Tisdag

Kategori:

Och en grå dag, men idag är iaf de sista däcken bytta och inga hästar har broddar längre. Skönt.
 
Vi går i väntans tider för Klivija ska ha föl när som helst, spännande när de första fölen kommer för våren.
 
Idag kommer Ulrika och masserar Vilja och Andromeda, ska bli skönt för dem. Andromeda börjar gå riktigt bra igen och nu kan man se att hon börjar röra sig som hon gjorde förra våren och hon är mycket mjukare i ryggen. Vi behöver dock fortfarande bättre sadlar till henne.
 
Igår var jag iväg och kollade på filmen från programträningen i Torslanda, det var nyttigt, Anki var med och gick igenom ritterna med oss. Det kändes som det gick lite för fort, men annars så flyter det på ganska bra, hon spårade inte riktigt i traven och det var nyttigt att se, för det jobbade vi med igår när jag kom hem. Piafferna trampar hon ju i men behöver ta det lite lugnare och bli mer taktmässig.
 
Jag har stått som reserv på lördag i Lidköping men nu hade jag kommit med så det blir tävling både lördag och söndag. St George på lördag och Int 1 på söndag.
 

Nya spännande utmaningar

Kategori:

Lite nytt, jag fick just antagningsbesked att jag och Vilja har blivit uttagna till Dressyrpolen ett spännande projekt, det är 10 ryttare från Västra Götaland som blivit uttagna och förhoppningsvis ska detta bli en mycket spännande satsning, som det här företaget står som huvudsponsor i Belmondo Scandinavia
 
Det blir träningar en gång i månaden i Lidköping för Charlotte och Rasmus Haid Bondegard.
 
Förstås tränar jag även vidare med Anki Tifelt som är min ordinarie tränare.
 
Jag har anmält mig till Intermediare 1B i slutet på maj, ska bli mycket spännande att prova det på tävlingsbanan på Åby.
 
I augusti är planen att tävla Lag-SM i Vallentuna i ett distriktslag för Göteborg och Bohuslän.
 
Jag är mycket glad för dessa möjligheter och ödmjuk inför min härliga häst som har burit mig hit.
 
 
 
 
 
 

Sofia och Credo

Kategori:

Här kommer filmen på Sofia och Credo när de tävlade i Strömstad
 
 
 
Lite mer info om vad som händer på farmen
 
Fyrhjulingen får verkligen jobba nu.
 
Ridbanan är jättefin och vi harvar den minst en gång i veckan, lagom mjuk och övre lagret uppluckrat.
 
Kenth har kört hem massor med ved från skogen. Nu är är det nog massor att klyva igen, men vi har fått låna grannens klyv, tack för det.
 
 
Och så hästarna som har flyttat från oss i år:
Vi har fått sms av de som köpte Lensky och de tycker om honom och han har fått smeknamnet Ludde, gulligt tycker jag.
 
Även de som köpte Diva har hört av sig och är så glada över henne, hennes nya ägare galopperar henne över ängarna nu, härliga snälla Diva har fått ett fint hem med ponnykompisar.