Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Hästarna

Kategori:

Igår var jag till Ridklubben och fick lite info, tvättade Vilja som är nyklippt men bara på halsen för oj vad hon tyckte det var läskigt att ha saxen mot sitt ömtåliga skinn. Men nu ser hon iallafall inte ut som en lerhög längre. Jag var ensam i lilla ridhuset som vanligt, verkar aldrig vara någon som rider där. Vilja gick jättebra och som vanligt var det en fröjd att rida henne. Speglarna i ridhuset är bra placerade, så nu  kan jag hålla koll på om bytena blir rena. Jag gjorde några få och åt höger var de rena men åt vänster var hon 1/2 efter bak.

På kvällen hade Erika spökpary på vinden för klasskompisarna, det lät som de hade jättekul.

Den här platsen passade perfekt...

Kategori:

åt det vackra hästhuvudet som jag fick, tack snälla!

Såmaskin

Kategori:

Här får vi ut såmaskinen med hjälp av vår traktor! Här ska det bli lösdriftshall snart.
Fredrik, Pappa och Kenth hjälps åt, jag sitter i bilen.

Badrummet

Kategori:Den här toan i källaren under trappan använder vi nu, synd att ni inte ser kedjan till höger som man drar i när man spolar.

Men nu är inte badrummet så långt borta snickaren är i princip färdig och vi väntar på mattläggaren som kommer i början på november.

Stallet

Kategori:

Så här går jobbet med stallet. Här ska vi gjuta golv, förhoppningsvis inom en vecka.
Och sen bygga 4 boxar.


Här har vi byggt ett temporärt stall, eftersom det gick utt stormvarning och då vågade vi inte ha hästarna ute, men här ska det bli tre boxar sen. Så 7 boxar ska vi få in i första fasen och kanske en lösdrift i andra delen.Sadelkammaren nästan färdig


Maja stortrivs här nere.Husen

Kategori:

Vi har fått bort den mesta murgrönan som tidigare växte på hela altanen och upp efter väggen så här blir det nog en utemöbel till våren.


Hönshuset kommer säkert att bli hönor i så småningom.


Och här är ett hus som vi inte vet riktigt vad vi ska göra med, kanske gäststuga???

Vi jobbar på

Kategori:

Igår var en jäktig dag. Länsstyrelsen var ut angående förprövningen av stall, vi pratade boxar och ventilation och det kändes som det gick bra, vi planerar för 7 boxar i nuvarande del, sen har vi gott om plats för fler eller lösdrift kanske. Sen var elektrikern hit och jippie vi fick ljus i vårt hus igen och slipper att ha ficklampa när man ska på toa.
Badrumsjobbet går frammåt och idag den 16 oktober ska rör och el in i väggarna. 5 november kommer mattläggaren, känns som en hel evighet dit. Dessutom målades sadelkammaren klart och jag körde järnskrot till containern som vi har lånat hem.

Vi hann faktisk rida oxå, vi lyckades ta oss till grannarnas ridbana, trots att våra hästar tyckte att det var massor med livsfarliga saker på vägen dit, så det var så luften gick ur dem när vi började rida på ridbanan. Sen skrittade de lugnt hem och var inte rädda överhuvudtaget.

Ikväll ska vi ha gäster, det ska bli kul.

Ha en bra helg, för nu händer det nog inget här förrän på måndag igen, inget fungerande bredband hemma ännu, kanske ikväll?

Nu ser det ut så här

Kategori:


Vår öppna spis i marmor, den är riktigt fin och vi har eldat några gånger i den

Badrummet närmast och kontor mot fönstret
Blivande badrum och kontor, badrummet till höger om reglarna


Sofias rum


Erikas rum med svart trägolv och grafitti tapet


Nu ser vi det här från balkongen, Vilja och Pandora undrar var jag är.

Till alla våra vänner

Kategori:

Vad konstigt det var att lämna ett tomt hus, det kändes inte alls faktisk. Det är ändå bara ett hus, det är människorna som bor i huset och de vännerna som passerar igenom det som ger det liv.

Så nu hoppas vi att ni så småningom kommer och hälsar på och hjälper oss att ge den här gården liv också. De som bor i närheten säger att det är så kul att det har börjat lysa i fönstren på kvällarna, nu har vi ju tyvärr nästan inte någon ström förrän efter helgen, så nu är det kolsvart. Några uttag funkar dock, så vi har förlängningssladdar över hela huset.

Vad kul att läsa era kommentarer, tack för det.

Bilder innefrån från huset

Kategori:Idag har sotarn godkänt rökkanalerna, så nu kan vi börja baka

Vi städar och eldar skräp

Kategori:

Vi är igång med badrumsrenoveringen, äntligen, och Sofias rum, och Erikas rum.

I lördags rann vattnet från badrummet ner i köket, det var inte så kul, sen kom det stormvarning så vi fick lägga allt annat åt sidan och bygga ett provosoriskt spiltstall, men hästarna verkade ganska nöjda med att komma in. Sen åkte vi till fjällbacka ca 4 mil och skulle hämta hö, men vi fick lämna finkan där med punka, och åka tillbaka dagen efter för att hämta den, men då fick vi en trevlig fika stund där, så det var en trevlig resa ändå.

Idag var vi till Gåseberg, alldeles i närheten och de föder upp Tori hästar (från Estland), och höll på att bygga stall för 30 hästar, vi kände oss plötsligt lite småskaliga.

Vi har eldat och röjt både inne och ute i 6 dagar, och stupar isäng på kvällarna.
 
Bilder kommer snart och den 15 oktober får vi bredband.

Nu är vi framme.

Kategori:

Resan gick jättebra. Det var en stor lastbil och ändå fick vi lämna kvar en del som inte fick plats.
Hästarna åkte i en lastbil för 2 hästar med släp bakom, Pandora och Vilja i bilen och Andromeda och Diva i hästtransorten.
Dessutom hade vi lånat en hästtransport för alla hästgrejor.

När vi kom fram var flaggan i topp och middagen lagad, samt massor med släkt där som hjälpte oss att lasta ur (tack snälla).
Hästarna var ganska tagna och låg i hagen hela första dagen, men nu verkar de må bra. Vi har släppt dem på bete( i oktober), och pappa hade fixat en lösdriftshall i maskinhallen.
Maja har tagit 4 råttor idag, så även katterna verkar ha funnit sig tillrätta på de nya jaktmarkerna

Jag återkommer med bilder.