Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Meeting i Björbäck

Kategori:

I helgen var vi på meeting i Björkbäck, Jag och Vilja, Johanna och Don Bellisimo, Sofie och Chic Fiona och Sara och Colorando.
 
Det var en kul helg, vi bodde i en husvagn som Sara hade fixat,, vädret var toppen första dagen men sen blev det både regn och blåst tyvärr.
 
Fredagen startade jag en Int 1 b, men Vilja kändes så skum i galoppen på framridningen men fin i traven,
 
Så ni ser själv på filmen, vi gjorde det bästa travpgm som vi gjort hittils i den här klassen, och fick i princip bara 6:or på första sidan, det är jag supernöjd med, övergångar, passage och piaff :)
Början av galoppprogrammet gick bra, men missade serien och så  strulade vi till det i piruetten, i efterhand skulle jag ju bara ha fortsatt, men jag blev lite orolig över att det var något fel så jag gick ut. I efterhand så kom jag på att det nog var sadeln som inte låg riktigt bra på henne och störde henne, på lördagen när jag red så la jag den längre fram och då funkade det bra.
 
 
Med facit i hand så ska jag aldrig mer avbryta, man vet ju aldrig riktigt vilka poäng man får :)
 
I söndagens klass så såg det ut så här, fick henne inte riktigt lika fint framför skänkeln och så red jag fel väg och fick göra 4 piruetter istället så hon var ganska trött. Inkl felridning fick vi 61,184 % inte min bästa prestation precis, men det var storm och Vilja var inte lika framför skänkeln som på fredagen.
 
 
Johanna och Bellisimo gjorde ett toppenbra meeting och slutate som 4:a i Msv C:1 på Söndagen, de passar verkligen fint ihop
 
 
Och så lite bilder på mig och Vilja från framridningen
 
 
 
Johanna och Don Bellisimo fick en fin placering i söndagens MSV C:1, 4:e plats grattis :)
 
 
 
 
 
 

Föl

Kategori:

I morse när Kenth kom ut i stallet hade Fia fölat, allt hade gått bra och hon stod redan på benen men Fia låg fortfarande så det hade nig alldeles nyss hänt. Båda mår bra och den lilla har ätit och skitit och sover en stund nu
 
Ett sto  e Red Hot Chilli u Royal Faith ue Akribori 
 Tävling på Trojs

Kategori:

Tidigt i morse lastade vi tre hästar, Vilgot, Credo och Don Bellisimo. 

Vi skulle rida i div 1 laget. Kenth fick hoppa in med Vilgot i sista minuten för Sara väntade föl och fick vaka istället.  Vilgot först ut, men det är Msv C och många moment och det var ju första gången gör Krnth i den här klassen. Vilgot skötte sig toppenbra och hur snäll som helst att ha med, men han var rejält trött efter 2 klasser

Johanna gjorde 2 superbra ritter och fick 65 % i båda klasserna och placerade sig som 3:a i första och vann den andra klassen,
Credo och jag vann på frsmridningen, men han blev spänd på banan och bytte inte rent, det är väl bara att träna vidare. Positivt var att han koncentrerade sig och gnäggade inte efter Bellisimo hela tiden.
Extra roligt är det att det var mina lagkompisar från Gunnesby som ordnade tävlingen , så det var en kul dag.

Sen ut och fira Malin och då såg vi de här två virriga unga älgkalvarna som kom fram till bilen och kollade på oss