Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Tävling med Vilja

Kategori:

Idag var det spöregn, och ruskigt kallt. Vi red fram i ridhuset och Vilja kändes superfin. Så kom vi ner på banan och hon kändes riktigt bra, så jag tänkte att det här blir nog en riktigt bra ritt, Msv B:4 har vi ju ridit många gånger nu.

Sen backade hon ett steg i hälsningen, men kändes bra när vi travade på, på protokollet började det med 7:or och 8:or och det brukar vi inte ha i traven, brukar vara galoppen som är bäst.

Men sen, kom några som hade ett rejält stort blå/vit randigt parably och ställde sig vid banan, himla kul, då var inte jag längre centrum hos Vilja utan hon kunde endast koncentrera sig på paraplyet, bytena som brukar vara klockrena, kom inte alls där jag ville och jag fick smälla till henne med skänkeln för att överhuvudtaget byta och det blev en spark och ett jättehopp, sen missade vi massor annat i galoppprogrammet. Hon skyggade inte alls utan var bara inte på samma plats som jag.

Förstår inte riktigt varför man fäller upp ett paraply på en dressyrtävling, visst hästarna ska vara dresserade, men jag har en väldigt feg häst och då är det inte så mycket att göra något åt.

Ca 59 % blev det idag, och bara att komma igen.

Dressyrtävlingshelg i Lilla Edet

Kategori:

Jag och Vilja tävlar hela helgn i Lilla Edet, ni kan följa den online om ni vill. Det är väldigt många starter och de kör på 2 banor hela helgen och det ingå även en cup om man tävlar varje dag.

Jag har hittills ridit:

Msv B:2 igår och fick 61,163, tycker kanske att det var lite oförtjänt dåligt för Vilja kändes ganska fin, men vi hade några små missar.

Msv B:3 idag kändes Vilja riktigt fin och skolorna funkade och bytena satt ganska bra. Efterson Vilja är bäst i galoppen så passade det hä programmet henne bra, det är ett långt galoppprogam. Fick 65,62 idag, men tyvärr strax utanför placering.

Det som är kul nu är att hon äntligen funkar på tävlingsbanan, hon är inte speciellt rädd längre och skyggar inte för allt, så nu är det bara att rida. Missarna är mest mina nu faktiskt!

Imorgon är det Msv B:4.


Fantasy Light

Kategori:Husets har fått en utvändig ansiktslyftning

Kategori:

Före
Nu:


Taket är klart med nya hängrännor och stuprännor och nyrenoverad farstukvist och ytterdörr.

Nymålad fram och baksida av huset nästan klart.

Rabatterna rensade och rosor planterade bredvid gången upp mot huset.

Det börjar faktiskt arta sig.


Renovering pågår!!!

Kategori:

Det är semester och bloggen tar det lite lugnt, vi hinner inte med att uppdatera för tillfället.

Nytt tak, målar huset, bygger staket runt ridbanan och renoverar sovrummet. Huset får sig en riktig ansiktslyftning i sommar.

Snart ska vi bygga lösdriften...


Ha en skön sommar i värmen:)

Tävling i Färgelanda

Kategori:

Idag har vi varit och tävlat i Färgelanda, jag börjar äntligen hitta bjudningen i min Vilja igen och i första klassen var hon härlig. Hon var nästan inte rädd alls och gjorde ett riktigt fint galoppprogram. Bakdelsvändningarna som har varit ettav våra största problem fick jag 7 och 8 på, tror jag har kommit på hur jag ska rida henne i dem.

Fick 64,8 % och en tredje placering i Msv C2 och 62.8 i Msv B4.

Det var riktigt hett idag och svetten flöt och bromsarna var inte nådiga, men det var trevliga tävlingar och fina banor.

David har varit och balat hösilaget, och det är snart klart, Vi får minst 50 st i år. och det är torrt och fint.

Kenth mfl har satt stolp runt ridbanan idag, det var skönt att äntligen det var igång, nu ska slanorna sättas också så fort som möjligt.

Träning med Susanne och Viktory (Anette har tagit bilden)

Träning på Stuteri Light för Anki Tifelt

Kategori: