Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

årets första dressyrtävling...

Kategori:

är nu avverkad och det kan man ju iallafall säga att det kan bara bli bättre. Vilja var inte nådig idag, det stod ju tre domarbord framme och vi har precis vant oss vid ett. Hon var livrädd, VARJE GÅNG vi passerade åt ngt håll. Dessutom var jag lite snål med framridningen och var inte riktigt nöjd när jag red in. I traven hade vi riktigt många missar men galoppen gick hyfsat, men bytena hamnade inte riktigt där de skulle. Så drygt 57 % i MSV B:4 fick vi, och jag ska snart sätta mig och titta på filmen, men den kommer inte ni att få se. Kan ju säga att jag var på väg att lämna banan i traven, men då dök min gamle tränare Vidar upp i hjärnan och han sa alltid, vad som än händer så fullfölj ritten, för det ger iallafall träning.

På vägen hem var vi till Susanne (Sjöängen) på Tjörn och provred nya sadeln på hennes ridbana och Vilja gick riktigt bra och var inte rädd för någonting... Så det blev en Albion Ultima och den är riktigt skön.

På fredag är det hemmatävling och det var skönt att ha gjort en start innan dess.

Jennie har varit ute med Pandora, hon har blivit ett muskelpaket och är så fin och börjar fungera att rida på. Men oftast får hon en 20 minuters galopp på tömmen först, annars blir hon för laddad på ridbanan. 


Imorgon är iallafall försäljningen av huset i Kännåsen klart och vi har bara en gård att förvalta, skönt.

Renoveringsplaner och annat

Kategori:

Idag är det söndag och igår kväll var vi på en trevlig middag hos grannarna. Nu är det mockat och klart hos hästarna och vi ska snart tapetsera den sista tredjedelen i gästrummet. Igår var snickaren här och tittade på våra kommande projekt och skulle hem och göra ett kostnadsförslag så får vi se hur vi prioriterar.

Dessa saker vill vi göra i huset:

1. Byta tak

2. Renovera farstu och lägga golvvärme, klinkers och ny ytterdörr.

3. Sovrummet uppe, där ska klädkammaren bort och vi ska isolera och laga vattenskadan och nya skivor på väggarna.

4. Måla huset i sommar (men det får vi nog göra själva).

Hästarna

Nu hinner vi med alla hästarna hemma, för vår ridplan är okej, men förstås ganska blöt. Igår red jag Vilja hemma och tömkörde Pandora. Pandora är springtokig, hon kan ligga och galoppera på volten i en kvart i varje varv innan hon går att börja jobba med. men hon gick riktigt fint på slutet. Det verkar inte som hon har ont någonstans, bara en väldig energi.

Kenth red Andromeda på ridplanen, hon börjar bli riktigt styrbar och han kan ligga och trava varv på varv. Treårstestet är den 16 maj och trots att vi inte har ridit mer än ca 6 gånger så känns det ganska lugnt.


Sofia ska tävla Vilja i Munkedal idag, 2 st 0,9 m har hon tänkt att starta säsongen med.

Nästa helg är det dressyrtävling för Vilja i Torslanda, första för iår, så vi laddar för den.Hästarna

Kategori:

Ni måste surfa vidare till Sofias blogg, tjejerna hade studiedag idag och Sofia red både Diva och Vilja och Erika longerade lilleman Lorenzo.

Jag tömkörde springgalna Pandora i tio minuter och sen red Jennie henne, det gick riktigt bra idag, bara hon får galoppera på tömmen först blir hon riktigt ridbar. Det verkar iallafall vara ok med henne nu, hon jobbar på bra på volten i galoppen.

Det tinar så sakta men är fortfarande massor med snö kvar.

14 mars

Kategori:

I fredags hade vi hovslagaren här och när han skodde Vilja hittade han ett hålrum i hoven längst ner mot skon, det var kanska 1 cm i diameter. Det måste ha varit hovbölden som hon hade för exakt 1 år sen i mars förra året precis före vår hemma tävling. Så jag tror iallafall att den är helt utläkt, men hovslagaren tyckte att vi skulle lägga i tjärdrev i den, så det får bli så.

Sofia har tagit bilden och det är inte så mycket snö på vår plan nu!


I helgen har vi städat på gården och eldat upp en del skräp. Kenth och Erika var till Åmål och åkte slalom på lördagen, och jag hade träningar på klubben. Idag har jag tränat skrittpiruetter med Vilja och det går bra åt höger, men hon blir riktigt sur när vi ska göra dem åt vänster. Det går faktiskt att rida på ridplanen nu, den är lite isig på en del ställen, men isen börjar luckras upp och gruset är framme på stora delar av planen.

Pandora tömkördes både i fredags och idag, hon är springtokig och har alldeles för mycket energi. Hon kan ligga och galoppera på volten hur länge som helst och bär sig bra i halkan.

Vi har börjat tapetsera i gästrummet, det blir riktigt fint, med en blå tapet med lite blommor på.

Var och löshoppade Andromeda idag, hon älskar det, bjuder riktigt bra och man kan stå ganska lungt och titta på henne. Idag var hon så laddad så vi passade på att snabbt höja upp så hon inte skulle bli trött. Hon hoppade 1,35 m idag.

Onsdag 10 mars

Kategori:

Har varit i Göteborg måndag och tisdag, och hade några långa dagar men fick mycket gjort, det är lugnt att sitta på jobbet på kvällen. Framåt 20.00 är jag ganska ensam här.

Igår skulle vi iallafall försöka rida både Vilja och Andromeda, men jag ställde förstås till det rejält.

Jag skulle prova en ny modell av stubbensadel på Vilja, ursnygg var det, men den passade inte alls, Vilja blev kort i steget och jag fick bakvikt och dessutom hamnade den på snedden. Som tur var var Sandra där och jag fick låna hennes Childeric igen, det räckte med att lägga den på ryggen på Vilja så började hon dansa. Oj vilken skillnad, hon är väldigt tydlig med vad hon tycker som tur är, så nu står det mellan Childeric och Albion Ultima, måste prova den igen. Vilja är så rolig att rida nu, gör allt jag ber henne om, pigg och lite på tårna.

Iallafall så hade jag hängt upp jackan över sargen och när jag ryckte åt mig den gled plånboken ner bakom sargen och det var inte kul, ca 2,5 meter ner låg den och det fanns inte en möjlighet i världen att ta sig in bakom sargen, det är för smalt och bräder i vägen. Hem och hämtade verktyg och tillbaka igen, med skruvdragare i högsta hugg så fick vi skruvat ur skruvarna ur en bräda, men fick inte loss den.

Andromeda var också med så under tiden jag skruvade så longerade Kenth henne iallafall. Lastningen funkar nu om vi tar lina bakom henne, hon backar utan problem ut nu med stora steg.

Så hem igen och hämtade kofot och tillbaka, nu äntligen kl 22.00 fick vi loss brädan och ut plånboken, väldigt skönt. Klantigt javisst, men så blir det nog ibland när man inte tänker sig för. Fick iallafall fram några spön som låg där bakom också.

Lördag 6 mars

Kategori:

Strålande väder och -18 grade på morgonen. Det är dressyrdomarkurs i Götet i helgen, känns lite tungt att fara dit på helgen också, men kul att träffa lite bekanta och surra lite i bilen med Camilla och Annhild. Vi fick en rejäl genomgång av nya program och vad vi ska fokusera på i år när vi dömer. Sen var det grupparbete där vi fick granska några rörelser som vi valde ut och sätta betyg på olika typer av ekipage, frå LC - LA.

Sen var jag upp till ridhuset och provred i en sadel som jag lånat av Susanne på Tjörn, En ny Albion Ultima, jag har ju alltid älskat min Albionsadel med den ligger inte bra på Vilja längre. Den var iallafall ljuvligt skön, men dyr. Jag satt mycket bättre och filmade faktiskt idag, det var kul att se. Hon ser fin ut Vilja i samlingen är hon jättefin, men ökningarna känns mycket mer än de ser ut tyvärr, så det behöver vi nog jobba med.

Mina föräldrar har börjat flytta saker till Lysekil, det ska bli skönt att få dem på den här sidan om Gullmarn. Den 19 mars ska det vara flyttat och klart.

Vi har haft en stökig vecka med strömavbrott och pannan stannade, vi hade svinkallt i huset och det tog ett dygn att få upp värmen. Vi lyckades hitta en liten knapp för manuell återstart på pannan så det gick lätt att starta den när vi väl hittade den pyttelilla knappen.

Men hur länge kan det vara så här kallt, det börjar bli lite kris med att tävlingssäsongen ska starta, nu är tävlingar inställda fram till den 28 mars och vi ska ha tävling helgen efter, hinner snön försvinna tro?