Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

Ny häst på Stuteri Light

Kategori:

Idag for vi iväg för att köpa ett nytt sto till Stuteri Light, det föds ju bara hingstar hos oss sen vi flyttade ner från Jämtland. Återigen hittade Kenth en häst som uppfödaren var en gammal bekant från Jämtland, Madde som flyttade från Östersund -95 kom vi fram till idag och vi har inte träffats sen dess, så det var ett kul återseende. Vi visste ju att hon flyttade till Boråstrakten men vi har aldrig träffats på förrän nu. 
 
På den tiden på ÖFRK Östersund Frösö Ridklubb hade Madde en hopphäst som hette Old mans Brandy. Men sen dess har det ju hänt lite, Mamman till Nora heter Nira och är e. Schwadroneur ue.Vivaldi och Vivaldi ger ju mycket fina gångartshästar. Hon har gångartsdiplom och blev bästa häst i Jönköpings län när hon visades som 3-åring. Nira (Mamman) är fortfarande kvar hos Madde och både hon och Nora fick busa i padocken, och hon såg också mycket fin ut.
 
Nora var en väldigt social och trevlig häst, gick snällt in i transporten och stod stilla hela vägen hem. Och framför allt så är hon en kopia av min förra älskade häst Afrodite som jag misste i avelsboxen bara för att hon skulle få ett föl. Både hon och fölet dog vid fölningen. Men den historien ska jag berätta någon annan gång. Men fina Nora ska nu få växa till sig och så får vi se om det blir 3-årstest 2015.
 
Vi fick inga stillbilder för det var full fart på ridbanan, verkar vara en energisk häst :)
 
 
 
 
 
 

Don Dion

Kategori:

Kl 5.30 i morse lastade A-C in sin nya häst i transporten och påbörjade den långa resan till Krokom. Han gick snällt på transporten som är ett Ume släp där hästarna står med huvudet bakåt, Det brukar de trivas bra med.
 
Han har ätit och druckit hela resan och det verkar inte som han påverkas så mycket av 12 timmars resa.
 
 
Fotot är från lördagen när Ann Charlotte tränade för mig på eftermiddagen. 
 
Om en liten stund är de framme i sitt nya stall i Jämtland och vi önskar dem massor med lycka till och kul att följa dem.
 
Ni kan också dem på A-C.s blogg 
 
 
 

Byggfunderingar...

Kategori:

Planering för ridhus mm fortgår och vi jobbar med att ta in offerter och kontakter med banken, bygglov har jag lagt på is ett tag för blev lite besviken på Lysekils kommun, som tycker att det är för mycket fornminnen i Lyse för att bygga ridhus, en hel sida från byggnadsnämnden som berättade för mig att det var fornminnen som vi måste ta hänsyn till, men "fornminnena" ligger ovanför vår fastighet och inte där vi vill bygga, där är det gammal flodbotten och lera. Men det blir nog inte lätt med bygglovet.
 
Men lite roligare så börjar offerterna komma in och det är många funderingar hit och dit, Ridhuset ska iaf vara 60 x 20 invändigt det är iaf bestämt, Men sen börjar funderingarna, vilka är det som har varit våra hyresgäster, det är ofta mammor med småbarn som inte vill vara i stallet varje dag men vill träna och få en häst med bra kondition. Ja vi har ju vår lösdrift, så kanske man ska bygga vidare på det med ett Active Stable, bygga upp stationer för utfodring med chip istället för att bygga boxar, vi har ju ett stall med 10 boxar, kanske räcker. Tror att det skulle vara mycket stimulerande för hästarna att växa upp i sån miljö.
 
Kanske något sånt här, 
 

Det blir en stor hårdgjord yta runt ridhuset där det ska bli hagar och lösdrift.
 
Det blir ett ridhus i plåt med takstolar i plåt, limträ är ju himla fint men mycket dyrare. Men ska man skippa stall och bygga en ligghall istället. Sen vill jag ha en gavel med Polycarbonat, mot bergen så att det blir utomhuskänsla. Underlag ska ju vara sand blandat med fiberremsor.
 
Fick frågan om jag kunde tänka mig perforerad plåt istället för Polycarbonat, hade aldrig hört talas om det så nu har jag googlat en hel del på det, det är plåt med en massa små hål och från insidan ser det ut som det inte är någon vägg alls och från utsidan ser det ut som plåt. Är det här något att fundera på eller blir det kalldrag?
 
Perforerad plåt innifrån
 
Perforerad plåt utifrån
 
 
 
 

Don Dion är såld!

Kategori:

 
 
Don Dion har hittat sin nya tävlingspartner och ägare som ni ser på bilden. Han ska flytta till Jämtland och förhoppningsvis möblera om lite i resultatlistorna på tävlingarna där uppe ;)
 
Jag önskar Ann-Charlotte lycka till med denna fina häst. 
 
 

Debuten i Intermediare 1b.

Kategori:

Här kan ni se filmen från Vilja och Mariannes debut i Int 1b i Falkenberg 19 okt,  Jag är mycket nöjd med formen och min härliga häst, hon kändes riktigt fin, nu är det gjort, men det blev en del missar och under vintern får vi slipa på bl.a bytesserier, piaff-passage övergångar. Men lyckades skrapa ihop 58% iaf.
 
 

Veckorapportering

Kategori:

Den här veckan har varit hektisk, jag och Vilja är igång igen och tränar mot sista tävlingen den här säsongen en Prix st George i Göteborg.
 
Don Dion har haft 2 spekulanter, A-C från Östersund som kom ner i torsdags och har provridit både i torsdags och Idag, 
 
Idag fick Dion gå 2 pass för det var en tjej från Göteborg som också provred idag, både på banan och ute i skogen, Don Dion sköter sig exemplariskt och verkar tycka det mesta är kul och har bra framåtbjudning. Tyvärr åkte en sko av idag när de provred så den fick jag slå på lite senare på dagen. 
 
Sen kom AnnCharlotte, Sandra och lilla Ida Jane tillbaka och hade med sig en ny avelshäst som ska bo hos oss. Väldigt trevligt att ha besök från Jämtland igen. Nu sitter vi och myser i soffan efter en god middag som Kenth hade fixat eftersom vi var iväg och red ikväll
 
Try Me e. Airline H ue. Akteur (hon kallas även Grållan), hon skulle egentligen ha kommit med stortransport i veckan men de kom aldrig så A-C tog med henne hem från Eslöv. Det var toppenbra, hon hade stått lugnt i transporten hela vägen. Try Me ska bo hos oss och ska gå på lösdriften och ska föla i april. 
 
Ridhusplanerna jobbar vi vidare med, vi har haft entreprenörer här som ska räkna på hallen och har fått offert av en grävfirma.
 
Och jag har kontakt med banken för att se hur det kan gå att lösa med lån osv, det får nog ta lite tid, men med allt detta regnande vill man ha ridhus nuu!
 
 
 
 
 
 
 

Dröm eller verklighet

Kategori:

Vad tror ni ?
 
Min otroligt duktiga dotter har fixat en sån bild till mig som byggnadsnämnden vill ha.
 
Undrar om man kan lägga in den på google maps direkt.
 
 
 
 
 
 

Tävling i Lysekil 2-3 nov 2013

Kategori:

I helgen har vi tillbringat den mesta tiden i Ridhuset, Kenth och Don Dion har startat 3 klasser och jag har haft många elever som jag har försökt coacha till bättre resultat.
 
Kenth har på 3 starter med Don Dion Jof fått  3 placeringar, vilken härlig häst, han har skött sig utmärkt, en lydig och lyhörd häst som vill göra sin ryttare till lags. 
 
Lördag
1:a i LB:1,61 %
2:a i LB:2, 66%
Söndag
2:a i LB:2, 65%
 
 
 
Sen hade jag flera ekipage som fick mycket fina resultat
 
Frida Hansson - Harrysson fick 60 % och kom 2:a i LB:1
Irene Karlsson och Disco Dancer placerade sig i alla sina starter 
LA:3, 74,7, LA:3, 65,4 samt MSV C på 65,5 
Sandra Karlsson med Cobben vann LA:1 på 75%, kom 2:a efter sin mamma i LA:3 på 73,4%
 
Maria på Hot Stuff och Johanna L på Rioja kom precis utanför placering i MSV C.
 
Det är kul att vara på Coachnings sidan emellanåt istället för att döma och diskutera domarprotokollen med ryttarna, man lär sig en hel del på det också och framför allt hör diskussionerna runt siffrorna.  
 
Det är ok att bli arg och besviken en stund om det går dåligt, men sen behöver man hem och träna för att komma tillbaka och rida ännu bättre nästa gång. Det är en bra måttstock på hur man tränar sin häst, är man på rätt väg eller behöver något ändras. 
 
Frida Hansson Harrysson Lord Cay
 
 
Sandra Karlsson och Cobben
 
 
Irene och Sandra Karlsson (med Disco Dancer och Cobertain)
 
 
 

Fredag kväll

Kategori:

Imorgon är det tävling i Lysekil och den här veckan har verkligen alla trimmat, tur att Vilja vilar några veckor för jag hade nog inte hunnit rida henne. Det har varit många träningar och nu ser jag fram emot att coacha alla i helgen, Det ska bli mycket spännande jag har så duktiga elever och hoppas och tror att det kommer att gå bra för dem i helgen. I onsdags var det träning i Munkedal och idag har jag varit på Rotviksgård, + några kvällar i Lysekil.
 
Kenth ska tävla Don Dion som vi har på utbildning och försäljning, en riktig pärla som är ett nöje att rida. Han är lätt att samla och försöker alltid att vara till lags, så det ska bli kul att se honom på banan.
 
Ida Nicander har tagit den här bilden.
 
 
 
 
Meningen var att Andromeda också skulle tävla men det kändes inte som vi var riktigt klara, hon har varit stel i musklerna hela hösten, men nu har vi börjat ge henne Magnesium som ska vara lite kramplösande och hon har blivit så mycket mjukare. Idag var hon superfin att rida, men det är väldigt mycket gångarter och man tar sig snabbt mellan bokstäverna och vi behöver få det hela att hänga ihop mer och få övergångarna att funka, men det är en lovande häst.
 
 
Sen får jag ju löpande rapporter från Kiruna och det är så kul. Palatino verkar trivas mycket bra med sitt nya liv i norr och blir väldigt ompysslad, han har redan varit på prommenader och mött diverse fordon, jobbat i ridhuset och blivit hängd på. Jag är glad att han hamnade hos Eva m familj.
 
Bilden är Evas Tavérs