Stuteri Light

En blogg om livet med hästarna, vardagsslitet, avel, tävlingar.

30 december

Kategori:

Red för Anki idag, har ju varit sjuk så jag var inte riktigt på hugget. Men det var Vilja, hon sparkade och hoppade och tyckte att det var ganska kul. Vi började med galoppen och den kändes sådär i högergaloppen fick vi jobba med rakriktningen för som vanligt sätter hon in höger bak.

I traven börjar hon få fin kadens och bär sig själv, men jag hade svårt att följa henne i ökningarna, gick bra en bit, sen studsade jag loss. Skolorna funkade mycket bättre den här gången, men behöver ha lite bättre tempo. Bakdelsvändningarna börjar sitta riktigt bra.

Sen körde vi byten och sluta i galopp, Vilja tycker att slutan är väldigt svår och hon studsar och byter hej vilt, kan inte gå på henne så mycket med ytterskänkeln heller för då kickar hon. Men på slutet var hon ljuvlig i galoppen, hade nästan ingenting i handen.

Vi var ute och gick en stund på kvällen hela familjen, behöver jobba bort lite överflödigt fett som har belägrat min kropp, har faktiskt ingen aning om hur det gick till eller när. Får nog göra något åt det snabbt så det inte fastnar för gott:)

Förkyld...

Kategori:

Jag är väldigt förkyld idag har jag inte orkat göra många knop, har legat i soffan mest hela dagen, vi hade bjudit grannarna på middag, men fick avboka det, hoppas jag hinner snörvla klart innan tisdag för då ska jag träna för Anki igen. Och sen är det ju nyårsparty.

Sofia hopptränade med Diva idag det gick riktigt bra och så här fort.


Trodde att jag skulle kunna lägga in filmen jag tog, men det gick inte.

Nu är det sängen nästa, God natt. :)

Julafton

Kategori:

Vilken härlig julafton med nästan hela släkten. 14 personer var vi och det var såå mysigt.


Alla barnen fick massor med julklappar och Nintendo Wii blev väldigt uppskattat, vi spelade till fram på småtimmarna.

Vi spelade givetvis det traditionella julspelet med tärningar slogs vi om pakethögen.

Och kolla vår fina julgran huggen i vår egen skog.


På juldagen var vi på Amerikansk buffé på brygghuset i Fiskebäckskil, tyvärr var vi tvugna att åka hem med sista färjan redan kl. 22, men det var hur kul som helst, jag är ju uppväxt i Fiskebäckskil och jag tror att de flesta barndomskompisar var där. När vi var åter i Lysekil, blev det en vända till brorsans segelbåt och vi tog en drink där och satt och surrade en stund. Knastrade härligt av rimfrosten när man gick på däcket.

Så här mycket snö är det


 

 

Julbocken

Kategori:Vi har byggt en julbock av det gamla höet från logen, men det räcker nog i 10 år till.
Den stod i tre dagar, men den har nog gjort ett bestående intryck runt om i bygden, vi hörde om den ända från Skaftö.

Även jag vill varna för Kameraexperten!

Kategori:

Jag sällar mig till den skaran som har blivit lurad av kameraexperten, beställde ett Wii till barnen den 1 december och pengarna drogs direkt från kontot men ingen bekräftelse kom. Men jag hade ju läst alla recensioner som folk hade skrivit innan jag beställde så det dröjde ett tag innan jag blev orolig. När jag mailade och frågade varför paketet dröjde så fick jag ett mail att min beställning var makulerad och att jag skulle få tillbaka mina pengar samma dag, tre dagar senare hade jag forfarande inga pengar och då hade folk börjat skriva om KE. Surt, men det var bara att beställa ett nytt spel från Elgiganten istället. I fortsättningen kommer jag att hålla mig till kända stora kedjor när jag handlar på internet.

Jag har polisanmält och reklammerat till banken, men jag tror inte jag får tillbaka några pengar. Men jag är glad att det inte var dyrare grejor, men ett par tusen kronor var det iallafall och det känns försmädligt att några småpojkar har stulit dem och förmodligen har dragit från Sverige.

God Jul

Kategori:

Fjärde advent

Kategori:

Pandora är fortfarande kvar på ridskolan, hon rör sig runt i boxen idag och verkar inte ha lika ont, hon får bara äta hö och så får hon Buta. Imorgon kanske vi kan få hem henne. De andra hästarna är ganska vilsna utan sin ledare. Idag när vi var till ridhuset med Vilja skrek de till varandra, trots att de bara såg varandra genom fönstret.

Det är 5 gader varmt och vi har varit ute och krattat och eldat. Vi körde bort allt skräp som låg i diket.


Maja sprang på taket på röda huset och skapade dramatik.


Sofia provade Vilja i ridhuset, det gick riktigt bra.


Och så här ser det ut framför stallet nu.

Pandora

Kategori:

När Kenth var och red idag blev det tvärnit, när han ridit ungefär 20 minuter så stannade Pandora och vägrade gå, började toksvettas och fick hög feber. Fick snabbt in henne i en box på ridskolan och där står hon nu med korsförlamning. Stackars Pandora hon hade rejält ont och det gick inte att flytta henne ett enda steg.

Vi hade räknat ut att det var korsförlamning innan veterinären kom, och hon fick B-vitamin och Butta och så tog veterinären ett muskelprov på henne. Veterinären ringde tillbaka en timme senare och sa att Pandora hade väldigt höga värden, långt över vad som gick att mäta. Nu får hon stå kvar på ridskolan tills hon kan åka transport igen, det dröjer nog några dagar. 

Jag och Sofia tog en sväng med hästarna i mörkret i skogen. 

Julen närmar sig med stormsteg, och idag började jullovet för tjejerna.

Vi tar det lite lugnare...

Kategori:

Nu tar vi det lite lugnare. Det blir lite småpyssel varje dag istället. De senaste två dagarna har jag målat taket i köket, den plattan som blev vattenskadad, i samma färg som förut, lite mot gult tror jag. Sen har vi spacklat det sista i badrummet och ska måla i helgen, men det är så lite kvar så det tar nog bara en halvtimme, lite karmar och runt fönstret. Och så har vi tagit bort plastmattan i hallen också, ska slipa golv och mjölklasera så småningom i minst 4 rum.

Tränade för Stefan i helgen, det var kul. Vilja var dock lite på hugget och fick till något bocksprång. Sofia hopptränar varje onsdag och det går väldigt bra igår hoppade hon 90 cm och var väldigt nöjd, hon känner sig trygg med Diva.

Jag och Erika och två kompisar var på Torp och tittade på Idolerna, det tyckte tjejerna var riktigt bra, de fick autografer och kramar av Kevin.

Lisa hjälper oss att rida hästarna ibland, igår var hon ute med Pandora i skogen.

Ny design + Vattenläcka

Kategori:

Den här designen som nu finns överst på sidan har Sofia gjort, med våra bilder.

Det rinner vatten i köket! Från vårt fina nya badrum. Snickare och rörläggare var här idag och lyckades snabbt hitta felet.
Två spikar från masonitskivan som sattes upp (av snickaren)  förra veckan hade gått rätt upp i kopparröret för varmvatten och gjort hål, så nu är taket i köket öppnat igen. Tror inte det var någon större skada skedd, röret byttes ut och taket ska lagas i morgon, så vi kanske hinner få ordning i huset innan jul.

Vi fick dimmer och spottar i badrummet också och uttag för fönsterlampa så nu fick vi upp julstjärnan i fönstret.

Vi var och gick på våra marker för att hämta julgran och hittade en familjegrav alldeles ovanför hönshuset, sista personen begravd 1932. 

Diva

Kategori:

Sofia och Diva tävlade 7 dec i Lysekil, det var första hopptävlingen med Diva och de klarade alla hindren fint och gick nolla.


Och Diva fick den här fina rosetten.

Det snöar faktiskt här också

Kategori:Ser ni att det är lite vitt. Det här är vad vi ser när vi går ut från husets groventre.De tycker att jag håller kameran snett på alla bilder här hemma, men inte gör jag det va
Nu är iallafall toan klar, sånär som på spottlights och lite vitfärg. Det är skönt, nu kan vi ta det lite lugnt.Vi har t.o.m julpyntat lite, visst blev det gulligt

Gården

Kategori:

Så här ser det ut, en eld för skräp brinner nästan jämt. Och det är dyblött och lerigt i hagarna, det är ju ganska skönt när snön kommer och man får rena täcken, det lär ju aldrig inträffa här.Nu är tre boxar färdiga och nedan är Vilja i den största. Tränade för Anki Tifält i Fredags och Lördags med Vilja, hon gick riktigt bra. Blev rund och fin i galoppen och bytena funkade riktigt bra. Vilja börjar bli stark och få en fin takt i traven också orkar bära sig själv och är mjuk och fin.  Kolla in täckena, de kan snart stå själv, men som tur är har vi torkrum med avfuktare och snart också tvättmaskin bara vi kommer iväg och hämtar den, vi har fått en sån där stor gammal för mattor osv.Här står Diva och Vilja och snosar på varandra.